Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 10

• 93 497
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Клексан или фраксипарин и аспирин, не и трите, препоръчвам ти да е клексан, а не фраксипарин по-хубав и пречистен препарат е  Rolling Eyes

# 586
Да и аз така знам. Пък и не вярвам тука да предписват кофти препарати.

# 587
Тук масово изписват фраксипарина защото явно е по-евтин, но е ужасен, направи ми огромни плюски с големи синини, сърбеж ужасен от 10тина дни съм на турски Клексан и нямам подобни проблеми  Flutter

# 588
Здравейте момичета,това е моят резултат от изследването за тромбофилия след един аборт в 7 г.с Cry

Резултат:Хетерозиготен генотип А/G за +505А/G (TAFI)

Коментар:Носителство на алел +505G в TAFI гена(в хомо или хетерозиготно състояние) се асоциира с предразположение към повтарящи се спонтанни аборти,репродуктивни усложнения и дълбоки венозни тромби.

Гинеколожката ми каза от сега да започна с по един аспирин протект на ден,но четох че подтискал овулацията та за това мисля да го пия след нея newsm78

Иначе има ли тук някой с този тип или знаете ли нещо повече за него че май е доста рядко срещан?

# 589
Здравейте момичета,

Присъединявам се при вас - бременна съм за 4ти път и съм на терапия Фраксипарин и аспирин през ден + Интралипид. Първата си бременност износих без проблем, но последваха 2 мисед-а, след което се установи, че съм с придобита тромбофилия + леко завишени НК клетки.

В момента съм 3 седмица + 3 дни и трябва да започна фраксипарина. Въпросът ми е - вие ходихте ли при някой да ви покаже как се слага? Аз гледах в YouTube видеа, четох ви и вас, четох листовката, но се чудя дали поне първия път не отида при медицинско лице да ми го сложи... Малко ме е страх да се бода на собствена глава...

ПС Честито, Нимфичка!

# 590
  • София
Pilcho , на мен моя лекар ми показа как се слага фраксито.

# 591
Здравей, на мен никой не ми беше показал как да слагам клексан, бях чела от форума. Първата си инжекция я сложих сам сама бях вкъщи. Въобще не ме беше страх като знаех, че това е пътят към мечтаната дете. Доколкото помня фракси то се беше под ъгъл 45°. Според мен няма за какво се притесняваш. Hug Успех
Здравейте момичета,

Присъединявам се при вас - бременна съм за 4ти път и съм на терапия Фраксипарин и аспирин през ден + Интралипид. Първата си бременност износих без проблем, но последваха 2 мисед-а, след което се установи, че съм с придобита тромбофилия + леко завишени НК клетки.

В момента съм 3 седмица + 3 дни и трябва да започна фраксипарина. Въпросът ми е - вие ходихте ли при някой да ви покаже как се слага? Аз гледах в YouTube видеа, четох ви и вас, четох листовката, но се чудя дали поне първия път не отида при медицинско лице да ми го сложи... Малко ме е страх да се бода на собствена глава...

ПС Честито, Нимфичка!

# 592
  • София
Здравейте.

Бременна съм в 4+ седмица и съм на фраксипарин 0.4 през ден и аспирин протекет. Редувам ги. Снощи ми беше първата инжекция и просто беше много зле. Трудно психически преодолях това, че трябва сама да се обода и стоях така с инжекцията 5 минути. Много се стресирах, но накрая успях да го направя. След това стана още по-зле за мен, защото исках бързо да приключа и я вкарах бързо. Разбира се, стана синьо, боля ме...не знам как ще направя следващата.
Моля ви, споделете как е било при вас първия път и дали ще свикна? И дали е по-добре да мина на клексан, защото доцент Русев каза, че иглата му е по-тъкна....Не знам и аз.  Sad

# 593
Люксен,
Аз бях на клексан и не ме е боляло въобще и въпреки това ми се появяваха синини, които също не болят.  Фракси то знам, че се бие под ъгъл 45°. Клесанът под 90°. Свиква се с инжекции те особено като знаеш в името на какво ги правиш. На мен ми беше част от сутрешния ритуал. Успех  Hug

# 594
Здравей Люксен,

На мен днес също ми беше първата инжекция. Ходих в Малинов и една от сестрите ми показа- слага се под 90 градуса, на 4 пръста от пъпа и много бавно се натиска "спусака." Мен не ме болеше и не се получи синина, но все пак не си я слагах сама. И на мен ще ми бъде голям проблем забождането - не толкова заради болката, ами заради мисълта, че се бода. Кофти наркоманки бихме били с теб Simple Smile  Успех!

# 595
Здравей Люксен,

На мен днес също ми беше първата инжекция. Ходих в Малинов и една от сестрите ми показа- слага се под 90 градуса, на 4 пръста от пъпа и много бавно се натиска "спусака." Мен не ме болеше и не се получи синина, но все пак не си я слагах сама. И на мен ще ми бъде голям проблем забождането - не толкова заради болката, ами заради мисълта, че се бода. Кофти наркоманки бихме били с теб Simple Smile  Успех!
. Здравей ти на какво си? Аз съм на фракси и го слагам на 90 градуса,цялата съм в синини и хематоми.

# 596
Напред в темите момичетата бяха обсъждали, че фраксито е по -Добре да се бие под 45°, а клесанът под 90°.
На мен в Малинов ми се наложи да ми сложат фракси и беше под 45°.

# 597
  • София
Фраксито в корема е под 45 градуса, а в крак или ръка е под 90  Peace И навсякъде се хваща кожна гънка

# 598
  • София
На фраксипарина или клексана имаше и картинка на листовката.. Мисля, че е лесно, тя е подкожна. Аз съм била и 6 мускулни в дупето с вит б12 и тя вече бяха зле Simple Smile

# 599
Здравейте момичета, преди около месец бях на ФМ, и там в диагнозата пишеше, висока резистентност на дясна утеринна артерия, питах лекаря той каза, че ми няма нищо и най много да вдигна кръвно. След около 20 дни ги занесъх, на следващият гинеколог той ми изписа фракдипарин 20 броя през ден, и аспирин протектори в останалите и се накара, че  не съм ги занесла по рано. Бебето да не останеш недохранено. Някоя мама с подобен резултат ило мнения. На ФМ бях 19, седмица доколкото прочетох че тези неща могат да се регулират до 23г.с.  нямала съм някакви проблеми досега, не зная тази терапия дали е твърде дълга. Мисля си за доплер на своя глава.

Общи условия

Активация на акаунт