Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 10

• 93 500
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Много обичам такива лекари. Специалисти в едно, но абсолютно некомпетентни в патологична бременост.

# 571
И въпреки това, моят съвет е да се видиш с доцентката  Wink

Ами ще се видя Simple Smile има ли смисъл да ходя сега небременна, или направо след положителен тест да бягам?

# 572
И въпреки това, моят съвет е да се видиш с доцентката  Wink

Ами ще се видя Simple Smile има ли смисъл да ходя сега небременна, или направо след положителен тест да бягам?

Според мен се виж сега с нея , да ти обясни нещата и да ти каже колко време след + тест да си при нея  Peace

# 573
В Трета градска ли е? Ако е да, поне едно място да ми е удобно на пешеходно разстояние  Mr. Green

Иначе мъжа пита в кварталния Марешки, има 0.4, нямало проблем. Можело и кутии да се поръчат Heart Eyes

# 574
Блекси там е  Peace

Звъниш импиташ на деня дали е там и до колко  Wink

# 575
  • София
Oooo, blackisback, ние сме съседи значи...  Flutter айде забременявай по-бързо, че да висим заедно по парковете  bouquet

# 576
  • София
Блеки, и аз се чудя дали и кога да ходя при д-р Паскалева. Тя юли беше отпуска, но сега би трябвало да е на линия. Някъде бях прочела, че може да й пишеш по мейла какъв ти е проблема и кога да отидеш: http://hearthospital.bg/laboratoria

На мен д-р Русев ми каза, че и при него мога да правя кръвните изследвания като стане време (и аз не съм бременна още), на всеки 3 седмици, и в 8-9 седмица се гледа на доплер кръвотока на плода.  

Относно аспирина - аспирин протект / ацетизал кардио са различно лекарство от обикновения аспирин / ацетизал.

# 577
Честно казано за първи път чета, че трябва и кръвни изследвания да се правят по време на изследвания. В смисъл по на доц. Паскалева специалността  Rolling Eyes Трябва да попрочета доста явно.

# 578
  • Варна
Благодаря, момичета, намерих и аз фракси в Марешки!  Hug
Като ви чета се зачудих дали и във Варна има колега на тази доц.Паскалева, но който наистина да разбира от рискова бременност... Най-вероятно не. Confused

# 579
С тази разлика, че обикновенното следене  на хемостазата : Протромбиново време, АРТТ,фибриноген, време на кървене и време на съсирване ги правят на много места и от момента на слагане на клексан/фракси на всеки 3 седмици ги следите. Но ако приемата Аспирин, изследването се прави само при доцент Паскалева - Анти Ха  Peace
Ако имате възможност се консултирайте с нея или поне и пишете за да ви даде насоки от кой момент да отидете при нея  Peace

Поли, за съжаление няма  Tired Една бъдеща мама от Варна и писа и тя каза,че само там го правят това изследване и не препоръча никой от тук при който да отидем  Crossing Arms

# 580
С тази разлика, че обикновенното следене  на хемостазата : Протромбиново време, АРТТ,фибриноген, време на кървене и време на съсирване ги правят на много места и от момента на слагане на клексан/фракси на всеки 3 седмици ги следите. Но ако приемата Аспирин, изследването се прави само при доцент Паскалева - Анти Ха  Peace

Цяла нова вселена  Tired Това от гинеколог ли се очакваше да ми го каже? Защото доц. Русев не ми го каза, въпреки че той ми назначи терапията. Предстои ми да отида на гинеколог с всички поръчения на ендокринолог и имунолог, вероятно тогава щеше да ми каже...

Едит: това за всички тромбофилии ли е? Аз съм с 4G/5G и завишени тромбоцитно левкоцитни агрегати...

# 581
  • София
С тази разлика, че обикновенното следене  на хемостазата : Протромбиново време, АРТТ,фибриноген, време на кървене и време на съсирване ги правят на много места и от момента на слагане на клексан/фракси на всеки 3 седмици ги следите. Но ако приемата Аспирин, изследването се прави само при доцент Паскалева - Анти Ха  Peace
Ако имате възможност се консултирайте с нея или поне и пишете за да ви даде насоки от кой момент да отидете при нея  Peace

г-ца Магнетична, благодаря! Това за Анти Ха и аз не го знаех.

Блеки, аз съм с 4G/4G, повишени ТЛА и повишени NK клетки.
Май ще се засиля и аз при доц. проф. Паскалева другата седмица ...

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 13:14 от delisardeli

# 582
Това е за всички, ползващи нискомулеколярни хепарини клексан и фракси  Peace

Блекси, не ти е казал Русев, защото ако сте се разбрали при + тест да се чуете, ще ти го каже в последствие  Peace

Не очаквайте обикновенно АГ да следи за тези неща и не му позволявайте да коментира дозите или променя терапията  Peace Съветвам ви при бременност да посетите и Сигридов , който е добър в проследяването на проблемни, рискови , повторение на аборти и т.н.  Консултирайте се и с професорката и ще сте направили всичко най-добро за вас и бебето  Hug Успех момичета  bouquet

Аз имам всичко каквото имате и вие, и завишени НК, и ТЛА и тромбофилия  Whistling, но благодарение на Русев и Сигридов , и пускайки си на моя глава всичко преди инвитрото с помоща на момичета от форума и много четене , вече съм в 5ти месец  Praynig Praynig Praynig Praynig

# 583
Не си спомням да сме се разбирали така, но и не знаех, че трябва. Иначе и аз ходя при Сигридов  Peace

# 584
Здравейте! Днес се установи че имам 4g хомозиготен на пай и при бъдеща бременност ще съм на терапия с клексан и аспирин 100 мг. Виждам,че повечето от вас са и на фракси, защо е тази комбинация? Имали някоя от вас със същия генотип. Терапията ми е назначена в Германия и им имам пълно доверие на лекарите,но бих искала да обменим малко информация.

Общи условия

Активация на акаунт