Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 10

• 93 439
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Сигма, моят фибриноген е паднал до 2,9 на фракси 0,4 съм. newsm78
Добре ли е?
От 3,6 паднах на 2,9.

# 121
SAB-f, всъщност съм в края на 26та седмица, огледаха го, последния път гледа и прешлен по прешлен, до колкото можеше, че позата на бебока беше доста екзотична Simple Smile
Не се наблюдават изменения, но толкова късно съм минала на метилирана, че то е почти безмислено и все още се притеснявам за всякакви нарушения на невралната тръба (сега пия фемибион 2, той има наполовина Л-метилфолат и наполовина фолиева, но има и доста други неща, защото имах недостик на разни витамини и минерали и АГ каза, че е по-добре нещо по-богато да приемам).
Сега спряхме аспирина, а се чуди дали да не спреи фраксито, макар че дори с лека тромбофилия не съм сигурна, че е препоръчително.
А за алрегиите, вече и мен систематично ме позасърбяват на мястото на инжекцията вечер (а ги слага сутрин), ама не ми е болка за умиране и за сега май няма да сменям..

# 122
Е лекарят какво ти казва за фраксипарина? Аз от днес спирам аспирина и оставам само на фраксипарин през ден и ми е малко притеснено. MTHFR никой почти не го смята за тромбофилия, но в чужбина го смятат. Ти имаш ли 4g/5g? На мен пък никой не ми е изписвал фемибион.

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 18:02 от SAB-f

# 123
Ами за момента за фраксито каза, че няма да спрем и фракси и аспирин наведнъж в никакъв случай. Така, че видим другия път.
А за фемибоин 2  каза, че до миналата година (ако помня правилно) не били регистрирали лиценза на Мерк в БГ и можел само да се внесе от някоя държава и че наскоро вече го има и тук. Може това да е една от причините.

# 124
  • София
Здравейте,

Днес бях при проф. Паскалева да се консултирам за клексана и дозата от 0,4 през ден, предвид раждането секцио.
Пусна ми изследвания - фибриноген и д-димер. На база техния резултат и генетичните с MTHFR хетерозиготното носителство, ми каза че при мен няма в момента предразположение към тромбози (и не вижда данни за тромбофилия).

Каза, че за евентуалното секцио няма да е проблем, ако клексана е поставен по-малко от 24 часа преди това, но по отношение на епидуралната и спинална упойка има, трябва да са минали 24 часа. Изрично я питах повторно, каза - за самата операция не е проблем предвид моята доза и теглото ми, но за упойките е от значение...  Sad Сега предстои да синхронизирам с док на следващия преглед какво правим при това положение, предвид, че лекаря за раждането каза, че сме за секцио...

Някоя от вас да има информация/опит как се процедира със секцио и скоро поставен фраксипарин/клексан, най-вече за упойките?

# 125
Е нали ти е планирано секциото...спирате хепарина 24 часа преди него и си правите операцията със спинална упойка...не виждам проблем...
Ако не ти е планово секциото, а е по спешност, тогава ако не са минали 24 часа от инжекцията, може да не искат да слагат гръбначна упойка...може би се прилага обща анестезия...

# 126
  • София
За плановата ситуация е ясно, ама то раждането все пак не е точна наука Wink
Затова размишлявам, как ще протече, ако тръгне човека преди датата...

# 127
12 часа са достатъчни.

# 128
да, 12 часа са ок...ако са по-малко и тръгне нормално раждане, най вероятно няма да ти сложат гръбначна упойка и ще си родиш нормално без упойка (само в системата ще ти слагат обезболяващи, които по принцип не вършат работа)...ако се наложи спешно секцио и са по-малко от 12 часа, писах вече...това са само предположения, не съм коментирала, чела и т.н.
ама това всичко трябва да се обсъди с анестезиолог...те АГ и хематолозите си говорят, ама анестезиолога е този, който решава...а ако си подписала и декларации, може да ти сложат гръбначни упойки независимо от хепарина...рисковете за хематоми са малки и не са 100% доказани....моят АГ 100 пъти го питах съшия въпрос? Ако тръгне нормално раждане по-рано от термин и съм си сложила инжекция по-малко от 12 часа преди това, ще ми сложите ли епидурална упойка? Той вика "е, ше ти сложим, защо да не ти сложим" и аз му викам "е нали риск от хематоми и т.н." и той вика "абе ти това не го мисли сега"....не трябва да го мислим май толкова...все и без упойка може да се роди нормално....

# 129
Би трябвало да се сложи пълна упойка при секцио по спешност и при по-малко от 12 часа от последната инжекция. По принцип за епидуралната упойка би трябвало да се направи тест доколко е усвоен хепарина след последната инжекция.

# 130
Да, това казах и аз...ааа това за епидуралната не бях чула, че може да се тества усвояването на хепарина...това са доста специфични изследвания, неслучайно ходим на контроли при хематолог в специализирана болница...АГ болниците мисля, че няма кой да ти направи тези иследвания...още повече, че епидурална се слага за нормално раждане...

# 131
  • София
Епидурална може и при секцио, при предишното бях със спинална и епидурална, анестезиолога ми го предложи и доста добре туширахме нещата за първата нощ, не се наложиха повече други обезболяващи  Peace

Съмнява ме за теста за усвояването на хепарина да е реална възможност в Токуда...
Ще се консултирам с АГ лекарите и анестезиолога, за да съм наясно как да процедираме, благодаря, че се включихте  bouquet

# 132
Да, това казах и аз...ааа това за епидуралната не бях чула, че може да се тества усвояването на хепарина...това са доста специфични изследвания, неслучайно ходим на контроли при хематолог в специализирана болница...АГ болниците мисля, че няма кой да ти направи тези иследвания...още повече, че епидурална се слага за нормално раждане...

Реално при мен хемостазиологът работи с гинеколога и хемостазиологът назначава тези изследвания и казва - да, може да се сложи епидурална или не може. Но вероятно двата лекаря трябва да са към една болница.

# 133
Сигурно говориш за частна болница...в общинските надали

# 134
Здравейте, момичета. Нова съм, колкото и да не ми се иска се записвам и аз. Честно казано, нищо не ми е ясно....толкова информация изчетох...толкова страници...и главата ми стана каша.
Имам 2 спонтанно аборта, пуснах изследвания...и тромбофилиите си показаха рогцата. Доктора каза следващия път видя ли ++ почвам и аз фраксипарина.
Искам да попитам...трябва ли по време на бебеправенето...да взимам аспирин протект... newsm78
Благодаря, предварителноо  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт