Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 10

• 93 510
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
За един час,но понякога става и по-бързо.В НКБ си, нали?

# 541
  • Варна
За един час,но понякога става и по-бързо.В НКБ си, нали?
Да,но съм много загубена. Вместо в 7ч., си бих клексана в 8:30 и сега чакам.

Последна редакция: пт, 29 юли 2016, 11:51 от dalivali

# 542
Профилактично терапията ми е един ден Аспирин и един ден Фраксипарин.Сега съм в 18 седмица и изследванията показаха,че нямам тромбофилия.Доктора каза да продължа с Аспирина до 20 седмица,с Фраксипарина до 21 и да ги спирам.Бихте ли споделили при вас кога спряха Фраксипарина.

# 543
Daliali, как мина при  проф.Паскалева?

# 544
  • София
При мен няма да се спре до края заради резултатите от генетичните изследвния

# 545
Успях да намеря 4 кутии с фракси 0,3. Тези от вас ,които го слагат всеки ден,в един и същи час ли го правите? Аз все забравям или съм навън и съм с 2,3 часа разлика всеки път.

# 546
Успях да намеря 4 кутии с фракси 0,3. Тези от вас ,които го слагат всеки ден,в един и същи час ли го правите? Аз все забравям или съм навън и съм с 2,3 часа разлика всеки път.

Хубаво е да е в един час, защото действието му е 24 часа  Peace

# 547
Аз също не го слагах в точен час, когато се събудех и разсъня и го слагах.

# 548
Привет момичета, къде в Пловдив или София пускате изследването за тромбофилията, оказа се, че при нас не се взима за изследване.

Последна редакция: ср, 03 авг 2016, 17:42 от Molssi

# 549
Геника или МД

# 550
# 551

Аз го пусках в Надежда, в клиника Малинов също може  Peace

# 552
Аз в Геника пусках,излязоха за 3-4 дни.

# 553
Здравейте! Имам флеботромбоза с давност 9 месеца, днес са излезли резултатите от генетичните изследвания и съм хетерозиготен носител на Мутация MTHFR C677T.
Прегледа при съдов хирург ми е чак през септември и се чудя има ли някой с такава мутация и как протича бременността при такива пациенти. Наясно съм само, че е свързано с неусвояването на фолиева киселина.... според вас има ли вариант за хепаринова терапия?

# 554
  • София
Здравейте! Имам флеботромбоза с давност 9 месеца, днес са излезли резултатите от генетичните изследвания и съм хетерозиготен носител на Мутация MTHFR C677T.
Прегледа при съдов хирург ми е чак през септември и се чудя има ли някой с такава мутация и как протича бременността при такива пациенти. Наясно съм само, че е свързано с неусвояването на фолиева киселина.... според вас има ли вариант за хепаринова терапия?

faberje88, аз имам хетерозиготен носител С/Т по MTFHR - мутация C677T.
Това означава, че не усвоявам изцяло фолиева киселина.
За тази цел трябва да пия метилирана фолиева киселина Neopholic Meta - тогава количеството, което не усвоявам, няма да се натрупва в организма и да пречи. Това ме посъветваха и от Националната генетична лаборатория в Майчин дом, и имунологът, при който отидох след това - доц. Русев. Не е необходимо да пия по-високи дози ФК, защото освен от хапчетата се сдобиваме с ФК и от храната.

Имаш ли други мутации, освен MTFHR в генетичните изследвания?

За флеботромбозата е добре да се консултираш с хематолог. И май не е добре да отлагаш.
Аз съм с тромбофилия (хомозигот 4G/4G на PAI) и пия профилактично аспирин протект (или ацетизал кардио) за разреждане на кръвта.

Хепариновата терапия ще я правя след като забременея (пак), но тя е заради PAI-то и заради високите тромбоцитно-левкоцитни агрегати (ТЛА).

Последна редакция: пт, 05 авг 2016, 18:22 от delisardeli

Общи условия

Активация на акаунт