Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 10

• 93 536
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте момичета,

И аз съм с предписана от доц. Русев терапия за тромбофилия: Аспирин протект, Фраксипарин и Интралипиди.

Включвам се в отговор на въпроса на Didi Dinova: на мен той ми е казал ако прокървя и не мога да се обадя за консултация, да пия витамин К на капки, който действа кръвоспиращо. Възможно е да трябва да спреш и аспирина за известно време.

Най-добре да се консултираш с доктора, който ти е предписал терапията и те следи.

# 526
Здравейте момичета, как сте ?

Искам да помоля за помощ. Бременна съм в 7+5 седмица. Принципно съм на фраксипарин 0,4 с аспирин протект. Лекаря който ми назначи терапията каза ако прокървя от някъде нос, венец и т.н. да спра аспирина. Тази сутрин се събудих и то с доста силно кръвотечение от носа. Вече 30 минути не мога да го спра. Моля да ми кажете някакви идеи как да спра кръвотечението. Днес ще ходя при следящата ми бременността лекарка да я питам какво да правя и да погледне дали всичко е наред въпреки че часът ми бе във вторник следващата седмица! Все пак кажете съвет от вас ? Лекаря назначил ми терапията е в Пловдив, ще пробвам да му звънна и на него но още е рано... Благодаря за съветите предварително. 

Здравей,
Мене ми бяха казали да си взема ка вит т.е. вит. К на капки и по 2-3 като спирам аспирина и клексана, не съм го пробвала защото не се наложи нещата не се развиха както трябва, но пък нш може да пробваш. Същите капки ги пиех и приди хистероскопията т.е. по време на операцията да не кървя много. Надявам се да съм помогнала )))

# 527
elisardeli ; Zuzi_to  Благодаря ви момичета. Аз ходих при наблюдаващата ме лекарка. Каза временно да спра аспирина, плюс известно време да бия фраксито през ден.  И ми пусна изследвания които обаче ще пусна в понеделник. Лабораторията не работи утре а днес вече бях закусила.
Днес видяхме и пулсиращото сърце и се успокоих.

# 528
Здравейте и в Бургас  вече почти никъде няма фраксипарин 0,3 мг. Намира се 0,4 и 0,6 . Аз съм на терапия фраксипарин всеки  ден по 0,3мг. Сега съм в началото на 4 месец,незнам докрая как ще го намирам..

# 529
Аз си купих за горе-долу до края,че после не се знае ще има ли от къде да се намира.

# 530
2-ри ден след ЗЕТ съм, бия фраксипирен от 2-ри ден на подготовката, и пия всяка вечер тромбо асс. Тази сутрин си бих инжекцията както обикновено, но цял ден ми тече кръв от убоденото. На някой случвало ли се му е, дали е проблем  newsm78

# 531
2-ри ден след ЗЕТ съм, бия фраксипирен от 2-ри ден на подготовката, и пия всяка вечер тромбо асс. Тази сутрин си бих инжекцията както обикновено, но цял ден ми тече кръв от убоденото. На някой случвало ли се му е, дали е проблем  newsm78
Да, в този момент ми разредиха приема хубаво е да се свържеш с лекуващия, даже и изследвания е добре да се пуснат.Успях да спра кръвта като намазах с кислородна вода след това суха марличка и лепенка.Поръчах си едни кръвоспиращи гъби,ако успееш да намериш и те ще свършат още по-добра работа  Peace

# 532
Благодаря, Молси, а знаеш ли какви изследвания се правят?

# 533
По принцип при мен гледат най-вече тромбоцити, фибриноген, протромбиново време и ИНР,можеш и с личния да се консултираш. Peace

# 534
По принцип при мен гледат най-вече тромбоцити, фибриноген, протромбиново време и ИНР,можеш и с личния да се консултираш. Peace
Ясно, много ти благодаря  bouquet

# 535
2-ри ден след ЗЕТ съм, бия фраксипирен от 2-ри ден на подготовката, и пия всяка вечер тромбо асс. Тази сутрин си бих инжекцията както обикновено, но цял ден ми тече кръв от убоденото. На някой случвало ли се му е, дали е проблем  newsm78
На мен ми се случваше редовно.Дори и след като ми разредиха инжекциите през ден пак се получаваше.Натискаи поне десетина минути с памучето след боцкането.

# 536
Мерси, Ники, не всеки път кърви толкова много, за щастие.

# 537
  • Варна
Който е пускал хепариново анти ха ниво и aspi тест да каже може ли да се хапва преди изследването, щото умирам от глад. #Crazy

# 538
За анти Ха аз бях хапнала.
За аспи теста да каже пънчето.

# 539
  • Варна
За анти Ха аз бях хапнала.
За аспи теста да каже пънчето.
Благодаря,
А помниш ли за колко време беше готов резултата?

Общи условия

Активация на акаунт