Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 10

• 93 469
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Gia _, извинявай ти по кое време горе долу звъня на доцента? Защото аз знам, че е отпуска, а много ми трябва да се свържа с него...

# 631
Gia _, извинявай ти по кое време горе долу звъня на доцента? Защото аз знам, че е отпуска, а много ми трябва да се свържа с него...

Звъннах вчера към 16:00 часа. Вдигна ми веднага. Успех  bouquet

# 632
Благодаря, и на теб  Hug bouquet

# 633
Аз бях с такъв проблем и ясно изразена алергична реакция.

# 634
За човек който има над 500 инжекции в тялото си, казвам че въздуха не се изкарва от спринцовката.

# 635
Аз също направих алергия и смених към Клексан вече месец и нещо освен леки синкави точици на местото на обождане нямам проблеми.
Вадя въздуха на абсолютно всички, вчера олучих някаква вена,ако бях вкарала въздуха? Не знам за мен трябва да се вади.

# 636
Инжекциите са подкожни. Как си уцелила вена?

# 637

И аз съм уцелвала вена, защото половината ми корем беше станал черно-син и седя така месец и нещо  Tired

Аз не вадя въздуха, просто не го вкарвам  Rolling Eyes

# 638
Здравейте момичета. Бременна съм след ин витро, като след пункцията ми беше назначен фраксипарин и аспирин протект (редуват се през ден). Лекарствата ми бяха изписани профилактично, без да ми е правено каквото и да било изследване. В края на третия месец ми зацапа. От клиниката ма казаха да спра фраксипарина и аспирина за няколко дни. Когато отново ги започнах - пак същото. Пак ги спрях и след около седмица отидох на преглед. Доктора каза изобщо повече да не ги започвам и отново не ми пусна никакви изследвания. Попитах го, а той каза, че няма нужда.  След много ровене и питане разбрах, че трябва да изследвам INR, APTT и фибриноген. Още в понеделник мисля да ги пусна, че ми е много притеснено. Въпросът ми е след това към какъв доктор да се обърна, за да ми ги разчете. Дали може към ендокринолог? Направо не мога да повярвам в какво се забърках. Моя гинеколог, който ми води ЖК го ползвам само за болнични, доктора, който ми прави ин витрото никакво внимание не ми обърна на този проблем и като цяло се чувствам изключително изплашена и нервна....

# 639
Доц.Русев ако си от София.Препоръчвам ти го с две ръце. Мен на три седмици ми следи протромбиново време,фибриноген,тромбоцити и АРТТ,но аз съм с тромбофилии.

Успех и здраво бебче на термин  Hug

# 640
  • София

Искам да ви попитам при вас еонзофилите повишени ли са? Четох , че това може да е странична реакция от фраксипарина.
С миналата бременност ми се бяха завишили в един момент,но 3 седмици по-кьсно си бяха влезнали в норма

# 641
Скрит текст:
Здравейте момичета. Бременна съм след ин витро, като след пункцията ми беше назначен фраксипарин и аспирин протект (редуват се през ден). Лекарствата ми бяха изписани профилактично, без да ми е правено каквото и да било изследване. В края на третия месец ми зацапа. От клиниката ма казаха да спра фраксипарина и аспирина за няколко дни. Когато отново ги започнах - пак същото. Пак ги спрях и след около седмица отидох на преглед. Доктора каза изобщо повече да не ги започвам и отново не ми пусна никакви изследвания. Попитах го, а той каза, че няма нужда.  След много ровене и питане разбрах, че трябва да изследвам INR, APTT и фибриноген. Още в понеделник мисля да ги пусна, че ми е много притеснено. Въпросът ми е след това към какъв доктор да се обърна, за да ми ги разчете. Дали може към ендокринолог? Направо не мога да повярвам в какво се забърках. Моя гинеколог, който ми води ЖК го ползвам само за болнични, доктора, който ми прави ин витрото никакво внимание не ми обърна на този проблем и като цяло се чувствам изключително изплашена и нервна....

Направи консулт с Професор Паскалева - тя най точно ще каже дали си разредена и ще определи точнта доза за теб  Peace

# 642
  • От Луната
djfeq, как се изписва фракси профилактично  ooooh! ooooh! ooooh!
пусни си изследванията за:
ПКК с диференциално проене на тромбоцити, фибриноген, АРТТ, време на кървене и съсирване.
Може и при доц Русев да отидеш ... общо взето ти трябва лекар за рискови Б извън ЖК.
Най-добре да го спреш за 3 седмици и да се провери пак, как са изследванията .... а още по-добре е да си пуснеш тромбофилията и да се нае имаш или нямаш нужда от фракси.

# 643
Ами аз ги бия в краката, всичко е на големи вени извадих иглата и гледам как по протежението на вената посинява за секунда, съжалявам, че не мога да приложа снимка Rolling Eyes

# 644
djfeq, как се изписва фракси профилактично  ooooh! ooooh! ooooh!
пусни си изследванията за:
ПКК с диференциално проене на тромбоцити, фибриноген, АРТТ, време на кървене и съсирване.
Може и при доц Русев да отидеш ... общо взето ти трябва лекар за рискови Б извън ЖК.
Най-добре да го спреш за 3 седмици и да се провери пак, как са изследванията .... а още по-добре е да си пуснеш тромбофилията и да се нае имаш или нямаш нужда от фракси.

ПКК си пуснах - тромбоцитния брой (ако това трябва да гледам) е горе-долу по средата на референтните стойности. Другите, които си изброила ще ги пусна в понеделник и ще търся лекар да ми ги разчете. Точно 3 седмици са минали откакто съм спряла фраксипарина. Честно казано доктора, при когото правих ин витрото е голям специалист в тази област, но на абсолютно всички изписва фраксипарин профилактично

Общи условия

Активация на акаунт