Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 324
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
Да бе и мен това ме дразни и ме е яд,че после като стане нещо аз обирам пешкира.За случая на Деситоо.Както се казва аз го гледам ,един вид присъден на мен гледай си го.Аз затова и не го давам.Нали ви бях казала,че съм мнго крайна в това отношение.
Нашия баща снощи го взе от градина.Явно е бил в града.Не е бил на работа,защото е до късно и не го взема.Не беше го взимал и виждал от месеци.На Нова Година беше минал само.И се е зафържал на тази работа вече около половин година.И не мърмори.Пари не дава,но поне вече не ми иска (колкото преди).

# 46
За алергията към котки не е нужно човек да е в досег с котката, а само да е в стая, където е (имало) котка.  Дано се оправи бързо! И аз не бих пускала детето при такова положение!

# 47
  • shumen
Деси,така е.Моя след като се разделихме,а и докато бяхме заедно все казваше,че да гледаш дете е женска работа.Пари при нас дава,но не колко да са,а едни 150 лева.
ООф,моето взе да издивява вкъщи и само да иска на градина.Да идва Понеделник и да тръгва,че тука пощуряхме и двамата.

# 48
  • Шумен
Тъпо ми е точно от факта, че тези хора не приемат че детето е с алергия и трябва да го пазим. Сякаш това е нищо, детето и аз си го измисляме само на тях да им провалим празниците. Лекарите пък са изключително заблудени за реакциите. Абе като цяло всички са срещу техните си празници  ooooh!
За издръжки не ми се коментира, вчера това говорихме с БНД да си прави сметката и ако не иска децата му да стоят гладни да си спазва датата (аз разбира се няма да ги държа гладни, но не съм му и длъжна всеки месец да го чакам както на него му е удобно).

# 49
  • shumen
Десито,понеже и ние бяхме така с датата в началото,затова сега в съда като бяхме заковахме една дата и вече всеки месец на 15 число му удържат парите от заплатата.

# 50
Деситоо, ако нямаш съдебно дело за свижданията,защо изобщо му ги даваш,като прави така.Одрежи го или там всичките и им кажи точно това,че като не разбират няма свиждане.Таткото да идва у вас,ако иска.
Ама на теб май ти помагаха с гледането,като си на работа?Тогава май горното не става.Пък помисли може и да стане.Не си хаби децата по тях.

# 51
  • Шумен
Помагат когато им се позволи обаче. Вече повече от месец отрязах бабата, вижда се с децата когато ги вземе баща им, на него ги давам не заради него а заради децата. Гледам да не се ядосвам на простотиите които от време на време ми се поднасят, но не винаги се получава. Имат ме за послушно момиче и аз съм такова, изслушвам какво ми се казва, после правя каквото аз си реша  Mr. Green

# 52
  • shumen
Десито,аз нямам съдебно дело за свижданията и не го давам,а и БНД не е изявявал желание да го взема.За 1,6 от как сме разделени е дошъл 4-5 пъти да го види и то за няколко часа.Сега последно идва по Коледа и от тогава не се е сещал да се обади дори да попита как е.

# 53
Като чета тука повечето деца се виждат рядко с бащите си да не говорим с родата им.И са си съвсем нормални.
А това "заради децата" при теб е с повече негативи отколкото позитиви.Така,че лесно си решаваш проблема.Просто не ги даваш.
А това с празниците си е дивотия.Не задължително децата да присъстват на всяка цена на всички тържества.Деца са виждали всички та хвалба и мерене на внуци е направо излишно.

# 54
  • shumen
Деси,права си.Моята свеки дори не изявява желание да пита как е,та камо ли да го види.

# 55
  • Шумен
То и моите деца не прекарват особено време с баща си. Това да ги заведеш в някое заведение и да им поръчаш по един сок, после да не им обръщаш внимание 2-3 часа за да си гледаш компанията или само когато ти привлекат вниманието да им кажеш нещо и после да ги върнеш отбил и тази седмица номера с виждането на децата си. За мен не е истинско общуване родител-дете. Връзката БНД я скъса още преди година, сега ме пита защо не искат малките да говорят по телефона с него или му казват само дежурното "гледам детско ето ти мама на телефона". Но който както си го направи така ще е  Peace

# 56
  • София
Мерси за пожеланията за делото  Hug но то не е дело а сигнал, който подадох в министерство на правосъдието за неизплатена издръжка с баща чужд гражданин. Трябват ми редица документи (между които преписи от решенията и извлечение от делото), които българското министерство на правосъдието ще изпрати на италианското за да започне процедура по защита правата на детето от некоректен баща.

За алергиите - някой каза, че алергия към животно се проявява само в седене в стая с животно и съм напълно ! Самия прах, пух, козина и други частици от животните си летят по въздуха, залепват се за дрехи, мебели, тапицерии - всичко.
Аз самата имам алергия и трябва да ви кажа, че аз не пипам изобщо животни - много ги обичам но не мога защото дори една микоза да имат ми се лепва и ми сваля кожата буквално - появяват ми се рани, които разяждат кожата и оставят зловещи белези.

Сега не мога да ограничавам хората да затварят животните, но се пазя от контакт с тях - но за деца е друг въпрос! Детето трябва да се щади и като не искат да разберат ,че има алергия казваш в прав текст, че ако на тях животното не пречи - то на детето пречи и да намерят начин да се ограничи достъпа на животното в стаята където играе и най вече спи детето ! Това е просто задължително. Ако не искат да разберат кажи че докато не решат въпроса окончателно няма да създаваш предпоставки детето да се изрива т.е няма да го даваш докато те не намерят решение.
Ууууу че се ядосах...не искали да проумеят...не трябва да проумяват - така е и това е, няма нужда от тяхното одобрение - факта е факт и се върши каквото трябва, не се мисли!
О то така на чужд гръб е лесно - ама моя син няма никакви контакти с БНД и родата и ми е лесно да давам акъл....

# 57
Деситоо при това положение съвсем не разбирам,защо ги даваш.Освен, ако няма причина която не ти се казва де.Но описваш само негативи и продължаваш да ги даваш.Не зная защо си причиняваш всичко това.
На бащите не им пука особенно.Те не разсъждават така.Защо взема децата,като и без това не им обръща внимание  newsm78
Никой не го кара зорлем.То насила не става.

# 58
  • Шумен
Преди година недоволствах срещу този начин на вземане на децата и често му отказвах.
Сега сме още в Шумен, затова се случват така нещата. Преместим ли се в Плевен, си мисля че и контактите му с тях ще се променят като честота. За качество не знам, не зависи от мен.
А дори не знам защо взима децата, на думи защото ги обича и му липсват. Но начина по който им показва това за мен не е ок, явно за него е  Peace

# 59
Може от хорски срам дет се вика да ги взема.Да не говорят хората...Пази Боже.
Аз много ме беше страх дали ще се справя сама в началото.Защото си взехме багажа и чао.И колкото повече време минава толкова по рядко се виждат.И при вас ще е така.Сега ,като започне първи клас се сменя режима,приятели обстановка и липсата на баща му ще има нови измерения.Живота и интересите на баща му също се менят.Моите също.
И понеже не сме заедно всеки сам и по своему бори проблемите си, сам се радва на успехите си и никои не оставя отпечатък върху живота на другите.

Аз пак може ли да си кажа,че искам да отида да живея във Варна,ама..... Sad

Общи условия

Активация на акаунт