Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 4

• 64 415
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ще вземе децата - само плашат гаргите тия хора.
Все едно децата са неодушевен предмет и се взимат ей така!
Абе...а това да ти рови по нещата е мноооого гадна постъпка. Не понасям да ми се влиза в пространството аз...откачам и ми падат всякакви видове пердета.
Дано не се повтори!

# 211
  • Шумен
За него до преди година бяха бебета, поне така ги третираше. Сякаш поосъзна че са надраснали този период, но не съм убедена. Разчита че като не говори с тях и не им обяснява някои неща, те са слепи не виждат и не питат  ooooh! Преди 2 седмици аз обяснявах точно на какво са присъствали, защо тате е дал пръстен на каката и всички са били много радостни. А БНД се опита да ми хвърли прах в очите с оправданието "Децата не са разбрали, няма нищо такова", да бе затова си е напълнил фейса със снимки и приема поздравления, точно нищо е  hahaha За него децата са точно неодушевени предмети без желания, нужди и разсъждения. С тях може да се хвали и да ги показва наред, но не и да положи някаква адекватна грижа. Аз пак съм доволна, че му стига акъла да ги даде на майка си, жената може да не ми е приятна но се грижи добре за внучките си и не ги остава  Peace

# 212
  • shumen
Деси,те все си мислят,че децата са бебета още.За тях явно никога няма да пораснат.

# 213
  • Шумен
Има нещо вярно в думите ти. Мисля си че така им е удобно, бебетата лесно се манипулират  Peace И пак си е до човека повече отколкото от пола на родителя, познавам родители и мъже и жени които прекрасно се грижат макар и разделени за децата си заедно, имам и обратните примери и за двата пола, не сме изключение  Peace

# 214
  • София
здравейте,
Да се представя - с бебе на 2 месеца и баща, който си тръгна от нас. Още по време на бременността ми...
Бях във втория месец. Той помага финансово от време на време, но болката от раздялата и това, че за бебето няма да осигуря хубавото, хармонично семейство, болката от неизживяно моменти с него... Всичко това ме съсипва Sad
Не мога да намеря сили все още. Искам да попитам, но не знам дали тук е подходящо. Има ли майки в моята ситуация и какво присъдиха като режим на лични контакти на бащата?
И как се излиза от такава ситуация - чисто емоционално.
Четох, че на таткото се присъждат по-широки лични контакти, когато говорим за момче.
И още нещо - дечко - тези деца как се справят? Свикват ли? Детето ще ме обича ли? Баща му ще може ли да го навива срещу мен?

Последна редакция: пт, 08 апр 2016, 23:20 от Иванка Манолова

# 215
  • shumen
Иванка,добре дошла.
За личните контакти не съм чувала такова нещо.А за детето ще те обича.

# 216
Иванка здравей,
Аз съм баща на моите дъщери и се грижа сам за тях - майката не се интересува
това което мога да кажа:
радвай се че си е тръгнал - нямаш си на идея какво можеше да се случи ако беше останал и да търпиш тормоз или неадекватно отношение което щеше да се отрази на детето в по късен етап. Затвори тази страница грижи се за детето както обичам да се изразявам ако детето не е случило на един родител добре че има втори. Това че помага финансово е много добре (аз нямам този късмет) за работа да си намериш ако няма кой да помага - желая ти късмет при мен помогна моя шеф. Оттук на там живота няма да ти е лесен но когато детето каже мамо (в моя случай тати) ще забравиш всичко. Относно хармонично семейство - ми то се създава от двама човека ако той е избягал или ако е останал колко време щяхте да се търпите преди да вземе решението отново да се махне какви компромиси си готова да направиш? Да се унижаваш, да нямаш собствено мнение или да търпиш унижения? Дали децата свикват.............
Това зависи от теб аз лично с децата ходихме на психолог 1 година.Да имат вече друго виждане на проблемите ни, сам не знам дали щях да се справя. Да детето ако покажеш че го обичаш и то ще те обича. Дали ще го навива срещу теб - че то е бебе колко пък толкова да разбере думите му. Когато започне да разбира самото дете вече ще има собствено мнение. имай в предвид  че докато детето не достигне определена възраст той ще има право да го вижда само в твое присъствие.
Сега главните букви:
НЕЗАБАВНО ЗАВЕДИ ДЕЛО ЗА РОДИТЕЛСКИ ПРАВА
ако си е тръгнал веднъж и си оправите отношенията ще е много хубаво но ..... временно пак ще го направи.
като заключение забрави за него да остави бебе и майка това е не мислимо ако го обичаш това е твой проблем, но ти вече си майка и от теб зависи какво ще предложиш на детето си.
ааааааа забравих да кажа "майката" на моите деца е с отнети родителски права тоест няма право да ги вижда и не фигурира като техен родител и още повече има издадена ограничителна заповед да не ги доближава.
Желая ти успех каквото и да решиш. Това е моето мнение и ако някой не е съгласен отворен съм за критики.

# 217
Иванка,
забравих да кажа не отбивай рожбата си от кърма
1. много е полезно за детето
2. тежест в съда
3. много е полезно за детето

# 218
Здравей, Иванка, добре дошла при нас  bouquet
Относно твоите притеснения: доколкото разбирам от разказа ти бащата те е напуснал още докато си бременеела. Т. Е. той сам се е отказал да присъства пълноценно в живота ви. Малко ти е детето, неговите емоции са отражение на твоите. Ако ти страдаш, и то ще страда, ако се радваш и наслаждаваш на живота, и то ще е доволно. Да, положението ти не е лесно, дано има на кого да разчиташ! Но, погледнато от друг ъгъл, отървала си се, момиче, и детето си отървала /момче е, с две момчета съм, от опит ти го казвам - те копират поведението на бащата/.
На мен четенето на стари теми ми помогна да се осъзная определени неща. Чела съм теми на момичета в твоето положение,  справили се, дръпнали напред. Всичко е в твои ръце! Hug Бъди смела!
П.п. Звучи ми още непреболедувала БНД newsm78 То и аз май не съм, ама струва ли си? Нали пък ми е било хубаво, мечти, очаквания, дрън- дрън...Грешка, ама хубава грешка/ имам две прекрасни деца и куп нови приятели/. Трупам опит и продължавам напред. Сигурна съм, че предстои нещо хубаво! Ей, това с очаванията, така и не се научих да нямам очаквания  newsm78

# 219
  • София
Привет Иванче!
Добре дошла!
Ами ако се грижиш за детето и го обичаш няма как то да не го прави.  Спокойно! Ще се справиш! Още си в депресия, плюс болката и разочарованието от сгромолясаните мечти прави  страхотна картинка. Преживяла съм го. Но вече е мийнала почти година и вече е време да оставиш тези мисли. Нямаш си и представа колко облекчена ще се чувстваш от развилата се ситуация, явно още не си го преболедувала. Обаче имаш едно бебенце на 2 месеца, стегни си в негово име и действай напред.
Какво да настройва на баба на 2 месеца, което вижда основно теб. Знаеш ли защо децата в домовете израстват емоционално инвалидизирани - защото  главният период на привързване е до 6 месеца. А там в този период за тях се грижат много хора, веднъж един, после втори, през нощта трети и те не могат да се привържат към някой.  Гушкай си детето, кърсми го, грижи се за нго и го обичай - повече от това не му е нужно.
Историята показва много примери на манипулация от страна на единия родител срещу другия и познай: децата, понеже не са кукли, а изключително интуитивни и разбиращи създания почти винаги се усещат "откъде изгрява слънцето" и ефектът е обратен. Разбира се това не е желателно, поради което дъщеря ми няма режим с баща си - когато пожелае я вижда, извежда, грижи се, винаги съм толерирала подобна връзка, но аз познавам човека до себе си. И това, че не беше добър съпруг не бива да му пречи да бъде добръ баща. А децата най-вече имат нужда от любов.
Но ти си познаваш твоя човек и може да е безотговорен. Не е страшно, просто сще трябва да си отговорна за двама. Ама е толкова невероятно като чуеш "Мамо, обичам те"
Още сте мали, не може да говори, но това не означава, че не чувства. И когато се появи лоша мисъл, изгони я с някоя хубава или накарай детето да се усмихне Simple Smile

А защо реши, че няма да осигуриш за бебчо хубаво хармонично семейство. Не вярвам да виждаш в бъдещето Wink

# 220
  • София
здравейте,
Да се представя - с бебе на 2 месеца и баща, който си тръгна от нас. Още по време на бременността ми...
Бях във втория месец. Той помага финансово от време на време, но болката от раздялата и това, че за бебето няма да осигуря хубавото, хармонично семейство, болката от неизживяно моменти с него... Всичко това ме съсипва Sad
Не мога да намеря сили все още. Искам да попитам, но не знам дали тук е подходящо. Има ли майки в моята ситуация и какво присъдиха като режим на лични контакти на бащата?
И как се излиза от такава ситуация - чисто емоционално.
Четох, че на таткото се присъждат по-широки лични контакти, когато говорим за момче.
И още нещо - дечко - тези деца как се справят? Свикват ли? Детето ще ме обича ли? Баща му ще може ли да го навива срещу мен?

Здравей миличка,

Аз бях в същата ситуация като теб - 2ри месец бременна, и така направи таткото, че аз да си тръгна (в чужда държава бях). Цялата бременност бях сама, сама родих и ми беше много болно както на теб сега.
Рецепта за превъзмогване на болката няма , но времето лекува (колкото и банално да звучи). Обграждай се с хората, които те обичат и избягвай да говориш за миналото. Каквото станало станало. Не си виновна ти, че не си осигурила семейството, което заслужава детето ти, защото семейството се прави от двама и за провала му не си виновна ти.
Не си мисли, че живота е приключил - ще се научиш да игнорираш това неприятно чувство, което имаш в момента и постепенно ще намалява. Не се забравя , но със сигурност ще бъдеш по-спокойна, даже да ти кажа сега не мога да си представя, че е трябвало да живея с този човек.
За режима на виждане не мога да ти кажа - аз съдих за издръжка и режим на виждане, но чужденец и ми отсъдиха 10 дни за цялата година и винаги когато се споразумеем, но САМО в мое присъствие (аз поисках да е така).
За момче не знам дали определят по-сгъстен режим на виждане, защото при мен не се е повдигао като въпрос. Ти в исковата молба си поставяш изискванията - и по отношение на режима и по отношение на издръжката и съда решава дали да ги уважи и приеме или замести с други.
Манипулация от страна на бащите винаги може да има - затова се поставят на място нон стоп - не трябва да се премълчава в името на мира ако забележиш, че има нередно отношение и настройване срещу теб от страна на бащата. Трябва да си справедлива, спокойна и мноооого твърда в отношението си с бащата, защото усетят ли, че могат да ти ходят по главата го правят и да се справиш после е много трудно. Аз един път преживях едно взимане на бебе на 1 годинка от таткото без да ми се обажда след това и да ме информира как е детето - навъртях 400 лева сметка и най-накрая обяснението беше "Ми то бебето не те търси"  ooooh! И как по-точно ще ме търси бебе на 1 годинка без да може да говори? Да реве нон стоп ли? Ако е яло, със сменен памперс, спокойно и се е наспало - естествено, че няа да реве, но това не значи, че няма нужда от майка си...хората, които имат склонност към мръснички игри по отношение на майката трябва да бъдат поставяни на място колкото и да ти е трудно за да не береш ядове винаги.
Бъди силна и вярвай във себе си - не се самосъжалявай, защото живота е пред теб и си способна на чудеса заради детето - повярвай ми. С каквото можем да ти помогнем тук сме насреща - винаги със съвет и добра дума!
Усмихвай се на детенцето и се наслаждавай на всеки момент с него ,защото е безценен!
 bouquet bouquet bouquet

# 221
  • София
Здравейте!
Как сте? От известно време ми се мота в главата да направим задружно една тема за полезна информация за самотни родители. Всичко да има в нея : институции, адвокати, консултации, фондации, асоциации, нормативни документи, помощи, закони, регламенти, осиновяване, помощ за родители за деца с увреждания и т.н и т.н.
Иска ми се да е едно място, където да може да се оформи основната информация, която да е в помощ за ориентиране на гостите в темите за самотни родители, които не се престрашават да пишат, но да сме полезни със своя опит и това, което сме натрупали като знания, с които можем да помогнем, на тези, които тепърва се сблъскват с този проблем.
Има отделни теми за семейния кодекс, с приложения и всякакви нормативни документи, има и такава със списък за бракоразводните адвокати и други подобни. Можем да обединим усилия, да включим и съществуващите теми и да оформим една прилична тема със всякаква полезна информация.
Какво ще кажете? Аз ще отворя темата скоро и ще приемам всякакви материали, с които да обогатявам първоначалния пост.
Чакам вашето мнение

# 222
  • shumen
Аз съм за такава тема.

# 223
Приветствам идеята. Peace Нищо че с почти нищо не мога да се включа.

# 224

Общи условия

Активация на акаунт