Отговори
# 270
Аз от вчера нямам апетит, усещам и напрежение долу - четох, че това са ранни признаци за предстоящо раждане. Изобщооо...започвам да се вкарвам във филма. Лошото е, че и вътрешното ми чувство го потвърждава Crazy

Стискам палци всичко да е наред и бебчо да постои още малко на ол инклузив!  Hug

# 271
Аз от вчера нямам апетит, усещам и напрежение долу - четох, че това са ранни признаци за предстоящо раждане. Изобщооо...започвам да се вкарвам във филма. Лошото е, че и вътрешното ми чувство го потвърждава Crazy
Ами лягай да почиваш, вдигай краката по-нависоко Simple Smile Сменяй позите, за да се отпусне мускулатурата, до колкото е възможно...напрежението долу и в таза ще го има.....така или иначе бебетата растат много интензивно и размерите и кг им оказват натиск......ставните връзки се подготвят......аз като легна за 30 мин  в една поза, после не ме държат тазобедрените ...пукат като за световно Simple Smile, като стоя повече време права и усещам тежестта на бебето ниско долу.
Иначе напрежението от долу при раждане пак го има..и то какво..скоро ще усетим Wink Ако имащ усещане може да "преговаряш" с бебето хахахах, може и да те послуша...

# 272
Addicted, вслушваш се май повече от колкото трябва в корема Simple Smile Имаш още време, почивай или се занимавай с нещо да си ангажирана с други мисли.
 Мен баткото ме изцежда до край. На 3 г. е от една седмица е на градина, с всичките му номера- рев, не иска да ходи, да става сутрин, да се облича, да яде. Много е залепен за мен и просто не знам как ще е с бебето. Очаквам луда ревност, дано имам сили да се справя и да не лудна.
 Днес хванах едни намаления в Зара, много съм доволна. 2 бр. ританки за 4 евро и 2 бодита пак по толкова. Изкупих всичко налично и май прекалих, но са толкова сладки и без пари. Още му се чудя как ще го обличам това бебе.
Баткото беше февруари и му слагах боди с дълъг ръкав и отгоре гащеризонче. Краят на април колкото и да е топло, новородените нямат изградена терморегулация и искат дрехи, ама пък и да не прекалявам. Ей, такива мисли ме гонят Simple Smile  Педиатърката тогава ми разсъждаваше, че бебето трябва да е облечено трипластово и завито с две одеала. Каза ми, че вкъщи е студено, а беше 23 градуса още от тогава я отсвирих със съветите.

# 273
Аз няма апетит цялата бременност, от 2 месеца имам напрежение долу. Не мисля, че това са симптоми за ранно раждане.

# 274
Добро утро! bouquet Дано да не са, Суши. Лошото е, че снощи пак имах контракции през 1-2 мин., но не бяха болезнени. Станах малко да се поразходя и понамаляха. Малко ми остана да тръгна към болницата за някоя друга системка Crazy Още не сме си направили фотосесия с коремчето - с бебчо трябва да изчакаме! Поръчах си една блузка за фотосесията и чакам да пристигне. Вие ще си правите ли снимки с коремчетата?

Педиатърката тогава ми разсъждаваше, че бебето трябва да е облечено трипластово и завито с две одеала. Каза ми, че вкъщи е студено, а беше 23 градуса още от тогава я отсвирих със съветите.
Ухааа, с 2 одеяла! Тази ще да е от старата школа Grinning

# 275
  • София
Хи хи, това с обличането на бебето е много сложен въпрос.  Crazy
Аз се придържах към 'правилото' както е мама +1, това за студените месеци. За по-топлите, а и сега като по-голям е както е мама -1  Laughing  С баткото (роден ноември) поддържахме у дома по спомен почти 25 градуса, ходехме по къс ръкав, а бабите ме преследваха постоянно, че ми е голо бебето...  Rolling Eyes
Една от първите ни истински зимни разходки с мъжа ми протече така - навличаме се ние, последно бебето обличаме, излизаме, минаваме 50 метра и се започва истеричен рев. Не се кротва и ние решаваме, че има проблем - прибираме се, развиваме го, реването спира... проверяваме го - сух, доволен и спокоен. Тръгваме пак, същата схема. И тогава таткото предложи да махнем чувалчето... И о чудо, моментално спря да реве. Та се оказа, че нашето бебе е студолюбиво, не търпи да е навлечено... и до ден днешен се поти много, не понася да го опаковат, зачервява се като рак, вкисва се и следва рев докато не свялим нещо и не се климатизира по неговите стандарти. Но колко пъти са ме спирали да ми кажат, че е срамота това голо бебе/дете да го поведа в това време... Най-често в парка идваха разни баби, които директно са ми повишавали тон как може такова нещо Wink С времето станах тотално резистентна към подобен род коментари Simple Smile Мама знае най-добре, дори да не уцели в началото, с практиката се ориентира и всичко си идва по местата Wink

# 276
Моят племенник беше така - чудихме се защо реве това бебе, а на него просто му било топло. И как иначе - беше повече от 25 градуса в къщи, парното гореше  денонощно, той с боди с дълъг ръкав, отгоре с гащеризон, терлички, одеала... Аз съм си казала, че няма да го навличам. Ще е момченце, живот и здраве, те не обичат да им е топло, пък и трябва да се кали. Ако ще е с гащеризон, отдолу бодито ще е с къс ръкав. Ако бодито е с дълъг ръкав, ще му обувам само едни ританки. Все пак отгоре ще има и пелена /одеало задължително. Аз съм с термин около 20ти април, но то си върви от самото начало със седмица назад и излиза термин 27ми. Мисля си(и се надявам), че времето ще е достатъчно топло - навън, в болницата, у дома... Естествено, бебето само ще си покаже как му е Най-добре и ще се съобразяваме с неговите желания Simple Smile)

# 277
Разбира се, че няма да навличам. За болницата по-скоро ми беше чуденката. Все пак ще излезе от 37 градуса на около 20, това си е шок, няма как да го облека леко там.

# 278
  • Пловдив
Здравейте пак и от мен. Вече в 32 седмица бях на 4Д.. гледахме беба в подробности. Вече е 1880гр 40 см., всички органи са ок.. Ноо й беше увеличен пикочния мехур. Таа сега ме викат пак след 10 дни, за да се направи контрола.. дали случайно сега просто не се беше изпишкала..., както си беше в особена поза.. или наистина е увеличен. Някой да е имал подобен проблем?

# 279
  • София
Zoι, в БГ бебетата са облечени в дрешки от болницата, доколкото знам в някои болници искат само памперси. Обикновено чак за изписването се носят.

Иначе да се разпиша и аз - 31+6 дни и го измериха 2100, сега беше с главата надолу и си отговаря на индивидуалната кривата за растежа, което значи че все пак има полза от моето тъпчене с протеин, яйца, риба и меса... Laughing Лошото е, че продължаваме така с режима, а на мен мястото ми всееее повече намалява. Вече ям с почивки  Joy
От желязото и Б12 хемоглобина ми е тръгнал нагоре и вече е 115, надявам се да запазим темпото и другия месец вече да сме в нормата, а не под нея Simple Smile

# 280
  • София
Днес бяхме на третата фетална морфология - 30 +4 дни. Бебчо е 1952гр., едричък мъж, с дълги крачета и много срамежлив Simple Smile как ли не го побутва докторката, та да може да му направим снимка, но не ще и не ще. Имаме две снимчици с пъпна връв и краче пред личицето му. Загатват се едни пухкави бузки и чипо носле.
Застанал е напречно и затова и аз усещам странните и резки подритвания и разпъвания.
Ако не се обърнел до края др. Стратиева препоръчва секцио. Всичко си му е наред и ако нямам никакви оплаквания не се налага да го гледаме отново с 4Д. Но ако има нещо обезпокоително би било добре да се видим пак в 36 седмица.
От другата седмица трябва да започна със записи на тоновете на бебето.
Момичета от София бихте ли ми казали къде ходите за записи и каква е цената!
А по Здравна каса не ни ли се полагат записи?
Женската консултация ме следят в МЦ Пентаграм, там вчера ми казаха че записите стрували 25лв. Как е при Вас???   Уж сме здравно осигурени, а си плащаме всичко .... то като теглим чертата една бременност със всичките му прегледи, изследвания, болнични, раждане си струват многоооооооо пари.
Охххх, колко е неприятно най-хубавото и желано нещо в живота на една двойка да се свързва с пари Sad

# 281
  • София
nandy не ви ли е рано за запис на тонове? Обикновено започват да се следят редовно, когато жената влезе в 45-дневния период преди термин. Аз по план ще ги правя в болницата, където мисля да раждам - Токуда, там гледам, че са обявили цена 15 лв. Лекаря, който съм избрала каза, че ще започнем в 35 седмица приблизително.

# 282
Аз лично досега съм заплащала само изследвания, които не са задължителни, като 4 D, и болнични, които вземам по мое желание. Ако си здравно осигурен, можеш и да родиш безплатно. Не виждам кое му е скъпото, освен ако бременността е проблемна и се налагат специфични изследвания, ако ходиш на частно при АГ, ако смяташ да раждаш в частна болница и т.н. Нищо лично, Nandy Hug Знам, че има Аг-та, които карат пациентките си да плащат всичко, но трябва да си знаем правата!
Сега се сещам за едно момиче, с което се срещнах в болницата - приятно момиче, само тенът й я издаваше, че е циганка. Не беше плащала здравни осигуровки никога и се възмущаваше, че раждането в държавна болница щяло да й излезе колкото раждане в частна (и съвсем нормално, при положение, че не си здравно осигурен!) и затова беше избрала да ражда в частна. Веднага щом разбрала, че е бременна, мъжът й се регистрирал като производител и тя се водила на работа при него, за да вземе "каквото може от тая държава"...нищо, че тя нищо не е дала. Сега се сещам за нея, възмутих се тогава, но дано раждането е минало нормално и тя и бебчо да са добре.

# 283
  • София
При мен е малко по-специфично всичко, тъй като първото ми детенце е с множество увреждания. И се налагат повече изследвания и прегледи и проследяване и на частно при избран лекар. Страх лозе пази са казали старите хора, а и ние много сме се напатили първият път Sad
За тези 10 години не съм спирала активно да участвам в работни групи в Министерствата на здравеопазването, Социалната политика и образованието, за да се защитят правата на децата с увреждания и техните родители. Например ако през цялата бременност има достъпни изследвания на всички бременни ще се избегнат толкова много усложнения своевременно и ще се раждат здрави дечица.
Но това е тежка и трудна тема, няма да я подхващам в тази хубава и положителна групичка.

# 284
Например ако през цялата бременност има достъпни изследвания на всички бременни ще се избегнат толкова много усложнения своевременно и ще се раждат здрави дечица.
Разбира се, това е така. Разбирам, че и щом си патила, предварително ще искаш да се застраховаш-всички бихме постъпили така.

Общи условия

Активация на акаунт