Отговори
# 315
Здр мами искам да попитам сутрин на закуска винаги имам болки в стомаха смисъл ям ям и към средата на закуската ми една остра бошка ми влиза 2 3 мин спирам да ям после все едно нищо не ме е боляло това е вече 2 седмица закуската ми може да е и в 8 ч и 10 зависи когато стана но при първото ми ядене винаги имам болка после цялден и да се тъпча ми няма нищо

# 316
Може вечер стомаха да ти се свива много и за това само при закуска да те наболява. Особено ако вечеряш по-рано и по-малко....

Относно положенията на бебетата, преди месец беше с главата надолу и в  дясно, преди това цял месец и повече беше с главата надолу и в ляво....последните седмици върти дупето където му падне, едната вечер беше напречно, снощи пък, докато с въртя се опита да излезе през пъпа ми.....не се тревожете толкова много Simple Smile Редува сутрин юмруци ниско в корема, вечер ритници навсякъде другаде..... И да го мислим ,това решение е на бебето...Нека от сега са със собствено мнение, че после ще им е по-лесно в живота Simple Smile хахахахах  newsm32

# 317
  • Пловдив
И мен няколко пъти ме наболяваше стомаха сутрин, но това обикновено се случваше когато вечер  съм имала страшни киселини. Иначе видяхме беба отново и слава богу всичко й ок.

# 318
Мамита,нова съм тук,но пък ще опитам бързо да се впиша. Simple Smile след 6 години отлагане,все не му е времето и куп причини,чакаме втора мома април. Няма да ви описвам колко бях разочарована като разбрах,че не е момче, а сега свикнах с мисълта и нямаа търпение да се роди малкото момиче. Вече 10 дни съм болна, тренирам се за безсънните идни нощи. Тази бременност е в пъти по-тежка от първата. А имаме желание и за трето бебче,да видим само ще събера ли кураж. Simple Smile

# 319
Добре дошла и леко бременеене. Кога ти е термина?

# 320
Inatesta, привет! И аз бях със супер нагласа за второ момче, исках го, но чакам момиче и вече нямам търпение. Изпариха ми се мераците за трима мъже вкъщи Simple Smile. Моите и двете бременностти ме правят тромава, имам стягания, не мога много да се разхождам, все нещо охкам и пъшкам. Абе, тежко ми е и чакам с нетърпение раждането. От там пък филмът с две малки деца, даже и не мога да си го представя, но живи и здрави.
 Днес бях на преглед 29 седмица 1450 гр., струва ми се много добре за този период. Лекарят беше ми казал прогнозно бебе около 3 кг, което ми се струва малко, дано качи повечко.
 Не знам как са вашите лекари, но моя основния е такова спокойствие, всичко ми е ок, никога не е казал нещо да ме притесни. Днес го питах за магнезий, че имам контракции каза, че не е нужно, да си пия желязото и да не си измислям нови препарати Simple Smile
В началото бях прокървила и в Бг един уб известен дрисльо ми каза отлепен сак, лежане, един куп лекарства, плюс инжекции, които той самия купува от Гърция за 6 лв., а продава за 20 лв. едната. Каза, че трябва да слагам поне десет дни. Отидох при моят лекар на другия ден, не видя отлепване, каза да спирам всичко, което пия и, че прокървяването е от инплантиране на ембриона в матката!

# 321
  • Пловдив
А момичета.. които ще раждат секцио или са раждали.. какво предпочитате спинална или пълна упойка. При мен първото секцио беше пълна .. а сега ми препоръчват спинална.. Леко съм смутена. Някакви мнения по въпроса?

# 322
  • Варна
Не съм раждала секцио а "естествено", та сега искам да е секцио, и мен ме интересува въпроса който задаваш. Сигурно зависи и от това къде ще раждаш  Thinking
За мен е важно да имам максимално бърз контакт с бебчето(много държа да кърмя) и затова може би трябва да е спинална, но това в гръбнака  ooooh!
Аз съм от Варна и май спинална слагат само в Майчин дом, да ме поправят момичетата които са по-запознати.
Другото, което ме вълнува при раждането е че е хубаво пъпната връв да спре да пулсира и тогава да се отреже, но това едва ли го правят при секцио  newsm78, те при нормално незнам дали го спазват.

# 323
  • Пловдив
Идея си нямам за пъпната връв, но аз съм от Пловдив и първото секцио беше в Окръжна. Там същия доктор ми препоръча пълна, но беше преди 11 години. Сега той работи в Селена и казва, че са достатъчно добри в спиналната, че няма опасения за това в гръбнака, че много по-лесно се съвземаш от спиналната, и по лесно ставаш.. Та се чудя. Иначе и първия път не съм имала проблеми и веднага имах и кърма. А съм и алергична и пак се справих..

# 324
Отложело прерязване на пъпната връв не се прави при секцио до колкото знам.  При нормално го правят, ако всичко е наред.

# 325
Момичета, аз много исках да раждам нормално, но съм с 3 операции на шийката на матката и доки е категоричен в решението, че трябва да е секцио. Била съм със спинална упойка, гадното при нея е секундите, в които ти я слагат, после спираш да чувстваш и не можеш да се движиш (което също не е приятно, но за около 12-14 часа действието отминава). Знам, че спиналната се препоръчва пред пълната, защото е по-безвредна. А и не е ли по-добре да си в съзнание и да си видиш бебчето веднага?
Не искам да плаша някой, но едно време майка ми е отказала секцио (близначки сме) и се е мъчила с нас 24 часа по естествен път, защото е искала да е сигурна, че няма да и разменят бебетата с други! Тогава секцио се е правило с пълна упойка! Така че не се плашете от спиналната, емоцията ще е толкова голяма, че даже няма да разберем кога са ни я сложили и кога сме започнали да се раздвижваме!  Hug

Успех на всички мами, и дано бебчетата ни изчакат до определените термини и дати, че ние се опитахме да излезем по-рано, но вече всичко е наред!  bouquet bouquet

# 326
  • София
Моето първо раждане беше секцио, сега пак се очертава така.
Упойката стандартно беше спинална, а анестезиолога ме убеди с нея да ми сложи и епидурална за 24 часа, която щяла да помогне за по-бързото раздвижване, с което веднага ме убеди. Така че благодарение на епидуралната успях да поспя първата нощ Wink
С малчо се гушкахме и закърмихме след няколко часа... Болницата е Токуда в София.  

Обща анестезия, макар и съвсем кратка, са ми правили за медицинска интервенция и никога не бих я избрала доброволно, усещането беше страшно неприятно при излизането от нея. Не може да се сравнява със спиналната. При спиналната не усещаш болка от кръста надолу, но си адекватен и в състояние да проследиш ситуацията, да видиш бебето в момента, в който се роди и да го гушнеш веднага щом медицинските процедури/протокол в болницата позволят. За пъпната връв - ние запазвахме стволови клетки, така че там не се чака да спре пулсирането, а се ползва тази кръв за пробата.

# 327
Момичета, дайте някакво мнение за многократните пелени..., засега чувам добри неща.., въпросът е дали е по-добре от памперси??  newsm78

# 328
Многократни пелени...и аз съм за, мисля имат много плюсове. Но аз мисля да съм на памперси, защото предпочитам вместо да пера многократни пелени, това време да го използвам за нещо друго Wink
Всяка техника, всеки лекар, всеки вид упойка се определя според състоянието на на родилката и анестезиолога. Всеки организъм реагира различно при заспиване и при събуждане. В интернет има много клипчета, които показват различните процедури, имайте едно на ум, че не винаги протичат нещата еднакво при всички Simple Smile Всеки анестезиолог си има предпочитания и наблюдения, както и при хирурзите, така че най-добре е тези неща да се обсъждат и уточняват в избраната от вас клиника.  Ако сте със спинална или епидурална ако екипа прецени може да ви "приспят" за малко....тоза зависи от писхическото състояние на майката и от това как се развиват нещата на операционната маса. А и преди операция( каквато и да е , освен по спешност, когато няма възможност) се прави консултация с анестезиолог, задават се един куп въпроси, дават се разяснения и препоръки и се гледа дали пациентът е подходящ за даден вид упойка Simple Smile Не разчитайте и не се навивайте или разубеждавайте за някои неща само, защото сте получили положителни или отрицателни мнения от хората около вас. Дори вие самите може да понесете коренно различно всеки път една и съща процедура или упойка.

# 329
Многократни пелени...и аз съм за, мисля имат много плюсове. Но аз мисля да съм на памперси, защото предпочитам вместо да пера многократни пелени, това време да го използвам за нещо друго Wink
Е, тя пералнята пере Grinning

Общи условия

Активация на акаунт