Отговори
# 690
 и аз съм така с хемоглобина много трудно се покачва ,аз пия Малтофер,вие какво пиете ,а мен от сигурно 2-3 мес,все това ми изписват.

# 691
И аз съм с нисък хемоглобин и няма повишаване въпреки "специалната диета". Много ми е трудно да го ям това телешко, а вече и фреш с цвекло не мога да погледна. И за да е още по-весело, не мога да приемам желязо заради таласемията. Иначе си се чувствам повече от добре за сега. Като се има предвид, че по принцип си живея с хемоглобин около 90-95, сега си е направо ОК за мен- 95.
Не съм говорила с АГ дали ще ми попречи на нормалното раждане толкова нисък хемоглобин. Вие запознати ли сте? :/

# 692
Аз пия Феретаб  от доста време - 2*1,но няма резултат!Трябва да го покача поне до 100 за
да сме спокойни и аз и доктора ,но е голяма мъка!месо не искам да видя  вече  Peace

# 693
Хубав ден коремчета  Hug
Досега разглеждах сайтове за нумерология и дата  Laughing  Laughing
,секциото беше 10 дни преди термина нали? Незнам кога ще ни определят дата , но довечера ще видим бебока колко е пораснал,нямам търпение да разбера в каква позиция е застанал,защото последно беше седалищтно , а го усещам навсякъде едновременно и в горната и долната част на корема и не мога да определя кое е  ръка и краче.
При всички случаи мисля ,че ще е овенче. Рогато hahaha
И понеже се бях зачела в някакви закачливи суеверия първото нещо което му купих беше шапка,поне да е умна рогатата глава  Laughing
Иначе имаше...ако първо купиш легълце,чаршафи ,пижама...и т.н. ще е мързеливо...
...ако първата покупка е чорапки ,търлъчки , обувчици ...ще е пъргаво , спортист...
....ръкавички, сръчен и т.н.
 Joy
......
П.п
Имаше нещо и за това на коя гърда първо ще сложиш бебето ,лява или дясна...

# 694
Аз гледах за различни дати тук: http://horoskop.rozali.com/numerologia.php Grinning

# 695
  • Варна
Не съм гледала в сайтове, имам една книжка, но след половин час четене и смятане съм толкова объркана, че я хвърлих надалеч  Flutter
За секциото - Да, около 10 дена преди термин ми каза моя доктор.
За желязото аз пия Малтофер, последно беше 108, мисля че си е ОК.
andreeva13 ти за кога си, извинявай ако си споменавала, толкова съм разсеяна и забравям  Blush

# 696
zina
Няма проблем то толкова много мами сме , че няма как да се сещаш за всяка:)
термина ми е на 28.04, но май ще е секцио, за сега сме седалищно, а  и първия път чакахме до последно ,но нищо не се получи, сега за нормално ми се попариха идеите, нямало как да стимулират разкритие и напъни ако се наложи и затова ще е секцио май! Хем не ми се ще, хем не ми се рискува, да не стане някой фал! И се чудя още! А за кога ще е секциото ще видим още не сме обсъждали, на 14.03 ще влизам 45 дни и тогава може да решаваме. Аз си мислех за 22 нооооо, такива хубави празници да изкарам в болницата!Неееее, а и ако бебе е Дебора има имен ден на Цветница. Та ще е  към 17-18 май там!

Мамите които следят мартенската тема, да  наистина голям бебе валеж! И при нас скоро ще е така, но се замислих, още в началото на февруари е започнало всичко, така че дано нашите бебоци си изчакат реда, но не остана!

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 12:47 от andreeva13

# 697
Питах за това прословуто направление за раждане. Издава се 30-дни преди термин, но може от всякъде да се издаде. Не е проблем и без него да идем по спешност. Хората могат сами да си оправят нещата. Аз си мислех, че трябва да нося картони и изследвания. Дрън, дрън нищо такова.

На мен при последната консултация,когато ми издадоха 45 дневния болничен,ми приготвиха и дадоха абсолютно всички изследвания,обменна карта и направление.Незнам кой ти е казал,че това не са важни неща,но от която и болница да съм питала искат задължително обменната карта,лична карта,личен картон(освен,ако не ражда жената преждевременно).В обменната карта се описва как протича бременността и е важна,ако не се ражда при наблюдаващия те АГ.Единствено направлението(талон номер 7) може да се издаде от всяка болница.
 А за книгата на д-р Спок вече има преиздадено и обновено издание,ако някой го интересува.
Сега звънях в клиниката, обменната карта се пускала електронно. Изследванията трябвало но не са ми ги искали, че ги имат. Трябвало за спин, васерман, хепатит и кръвна група. Ако има и кръвна картина, те имат последната ми. Картона за болничен задължително, лична карта. Можело без направление, ако обменен картон не пусне следящия лекар те си го пускали сами. Явно навсякъде различна политика, даже ми се смя жената и ми каза ако искам картон да не нося имала номера.

# 698
Благодаря за статиите за забелването. И аз чакам момченце и ме вълнува темата.

Харесаха ми тези поверия относно какво да му купиш. Аз също първо купих шапка, но аз бях чувала, че е за да се роди с главата напред.
При нас пазаруването те първа предстои. В неделя мислим да поръчаме количката и леглото, но ще видим. Мислех да е началото на март, ама то почивни дни, после отработване и май няма да отлагаме повече Simple Smile

Моя термин е 23.04, ама не мисля да е Лазар и тогава да се роди. А на Цветница и аз и док имаме имен ден Simple Smile  Аз все се шегувам, че на края ще е или Хитлерче (20.04) или Ленинче (22.04), ама да видим, той какво ще си избере  Heart Eyes

# 699
  • Варна
zina
Няма проблем то толкова много мами сме , че няма как да се сещаш за всяка:)
термина ми е на 28.04, но май ще е секцио, за сега сме седалищно, а  и първия път чакахме до последно ,но нищо не се получи, сега за нормално ми се попариха идеите, нямало как да стимулират разкритие и напъни ако се наложи и затова ще е секцио май! Хем не ми се ще, хем не ми се рискува, да не стане някой фал! И се чудя още! А за кога ще е секциото ще видим още не сме обсъждали, на 14.03 ще влизам 45 дни и тогава може да решаваме. Аз си мислех за 22 нооооо, такива хубави празници да изкарам в болницата!Неееее, а и ако бебе е Дебора има имен ден на Цветница. Та ще е  към 17-18 май там!

Мамите които следят мартенската тема, да  наистина голям бебе валеж! И при нас скоро ще е така, но се замислих, още в началото на февруари е започнало всичко, така че дано нашите бебоци си изчакат реда, но не остана!

Мартенските мами започнаха от януари месец даже, но слава богу всики бебчета са добре  Heart Eyes Дано си стискаме всички докато влезем в 9-ти месец  Praynig

# 700
Вчера ми мина прегледа при Яков в Майчин дом, всичко е наред с беба, води бистри, плацента свежа, изкара я 2400 гр. - 34-та седмица. Днес влизам в 34-та седмица.
Насрочихме и дата за секцио, още не съм сигурна в нея, каза че може да е сменим. Но при термин 14(16 според докторката), каза да си изберем дата от 4 до 8 април. Засега избрахме първата дата 4.04., сигурно на нея ще си останем, но все пак ще хвърля едно око на нумерологичната си книжка  Whistling  Joy

Как са ти изчислили термин 16.04, а си в 34 седмица?
Питам, защото моят термин е 17.04, а съм 32 г.с. + 5 дни  newsm78

# 701
  • Варна
Вчера ми мина прегледа при Яков в Майчин дом, всичко е наред с беба, води бистри, плацента свежа, изкара я 2400 гр. - 34-та седмица. Днес влизам в 34-та седмица.
Насрочихме и дата за секцио, още не съм сигурна в нея, каза че може да е сменим. Но при термин 14(16 според докторката), каза да си изберем дата от 4 до 8 април. Засега избрахме първата дата 4.04., сигурно на нея ще си останем, но все пак ще хвърля едно око на нумерологичната си книжка  Whistling  Joy

Как са ти изчислили термин 16.04, а си в 34 седмица?
Питам, защото моят термин е 17.04, а съм 32 г.с. + 5 дни  newsm78

От самото начало си знам 14.04. и така си карам по разните калкулатори, последният път питах докторката какъв термин  ме води и останах изненадана - 16.04.
По термин 14.04. са си точно пълни 33 седмици, т.е. карам 34-та от днес.

# 702
pandapanda, и аз съм за 23 април  Grinning Аз все се шегувам, че ако почака малко може и да се роди на Великден  Simple Smile Важното е да е здраво, и се надявам да си стои максимално близо до термин, нямам претенции за датата. Не смятам да кръщавам Лазар или на някакви цветя  Peace

Относно забелването, статията е доста полезна, но честно казано ме обърка повече...Въобще не бях мислила за това. Вие към кой вариант клоните? Да се "месите", или не?

# 703

Сега звънях в клиниката, обменната карта се пускала електронно. Изследванията трябвало но не са ми ги искали, че ги имат. Трябвало за спин, васерман, хепатит и кръвна група. Ако има и кръвна картина, те имат последната ми. Картона за болничен задължително, лична карта. Можело без направление, ако обменен картон не пусне следящия лекар те си го пускали сами. Явно навсякъде различна политика, даже ми се смя жената и ми каза ако искам картон да не нося имала номера.
А в кой град си и в болницата,която те следят ли ще раждаш?Аз съм в София и навсякъде първо казват да не забравим обменната карта при постъпване в болницата.При моята АГ останаха само копията на документите,които ми дадоха.Иначе там където ще раждам искат изследванията за Васерман,Сифилис(правени в последните 6 месеца) и кръвна група.Защо ти искат изследване за хив?По закон в България само по собствено желание можеш да кажеш дали си или не си носител.А личен картон е именно този за болничните.Без лична карта няма как да те чекират в болницата.

# 704
zina ти избра ли с коя упойка ще си?  дано не е прекалено личен въпрос  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт