Отговори
# 585
Soul4e, според мен ако имаше нещо притеснително, лекарят ти щеше да каже. Аз и друг път съм пускала този линк, но го давам пак- според този сайт конкретно, си е ок бебчето : http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart

Разбира се, нещата са ориентировъчни, тъй като всичко е индивидуално. Аз по принцип също се шашкам за размери и дали си отговаря момчето Simple Smile Сега ще го видим в събота.

# 586
Е няма просто такова февруарско време  Party, направо може да се събира тен.
Аз още на тонове не съм ходила и не са ми определяли дата,но в края на седмицата имам консултация и може би ще ми кажат от кога.

Не се притеснявайте за размерите на бебетата,важно е да са здрави и донесени! Не са роботчета от конвейер,затова са различни в различните седмици, нас в 30 +6г.с.ни измериха 1600 гр Hug

Последна редакция: вт, 23 фев 2016, 15:04 от Добро Утро

# 587
  • София
Soul4e - Различните УЗ апарати, при едни и същи размери на бебето - обиколки на глава и коремче, дължина на крачето и т.н. - дават до 300-400 грама разлика. Просто си зависи от настройките на апаратурата, какъв алгоритъм е зададен да изчислява.
Както писах преди няколко дни, при нас с два дни разлика в прегледите, и при все, че втория преглед е измерил с 1-2 мм по-големи размери на съответните маркери го изкара по-малко - по сметки на първия ехограф е 2100, а на втория преглед 1800. Ако самите мерки са в референтни стойности за срока, значи всичко си е наред Simple Smile

Jane.happy, от щатите ги бях поръчала, ама не помня как точно... Тогава си търсех в ebay.com търговци с добра доставка до БГ. Сега като търсих видях, че и в aliexpress ги предлагат, но не мога да съм сигурна за качеството, макар че изглеждат съвсем като оригиналните и ревютата са ОК, мисля да тествам с една бройка:
http://www.aliexpress.com/item/I-Love-Plain-Color-g-diapers-newb … 8.100010.6.vhJJZL Има и други видове многократни, нямам опит с тях обаче...
Вложките тогава ги взимах от Mothercare.uk - сега не ги намерих да се предлагат вече.

# 588
Моята докторка ми назначи тонове от 34-та седмица. Сега ще си ходим всяка сряда!

# 589
Aз се връщам от преглед - всичко е наред, малкия още е с крачета надолу. Оказа се, че съм си изчислила термина за 10.04, а е 12.04 според гинеколожката...Доста време спорихме за това и се изнервих. Освен това, когато я попитам нещо, тя много обича да обобщава ''вие бременните все бързате...все се шашкате...", сякаш тя не е била бременна и не знае как е. А това, че питам не значи, че се шашкам, а че се интересувам. Каза, че когато вляза в 9 месец, ще ме гледа всяка седмица на ехограф, не се налага да ходя отделно на тонове. Много се учудих, тъй-като съм останала с впечатление тук в темата, че едва ли не тези тонове са задължителни. Тя каза, че е практика на частните клиники. А и аз не смятам, че е необходимо да ходя на тонове всяка седмица при положение, че и тя ще ме гледа...но според нея пак се шашкам Crossing Arms Освен това се учуди, че понякога получавам контракции през няколко минути, като винаги са съпътствани от сърцебиене и лек задух - даже ме попита дали съм сигурна, че са контракции, а не движения на бебчо Naughty
Споделих, олекна ми Sunglasses

# 590
Тоновете не се поемат от здравна каса, всеки решава дали да ходи или не да се следят тоновете на бебето. Ако в някоя практика го има( безплатно) е на добра воля. Ако няма данни за рискова бременност, няма и показания за каквито и да било допълнителни изследвания . Има лекари, които искат да си проследят, когато бременната има контракции, които може да повлияят на бебето и за това препоръчват следенето на тонове. Дори и да няма нужда, поне не вреди,.....Грубо се следва правилото от 36 седмица, защото с нея приключва 9ти лунарен месец.

# 591
И моята лекарка всеки път ми казва, че има време, а аз искам всичко да е планирано  Grinning. На предния преглед нищо не говорихме за раждането. Тази седмица ми започва 45 дневния период преди раждането и ми се иска да уточним нещата. Друг е въпросът, че всичко се случва и до последно не се знае кое как ще се развие. Може би за това и лекарите избягват да говорят предварително. Докато си говорим как "има време" ще родим накрая  Grinning.

# 592
  • Стара Загора
Здравейте Simple Smile Аз днес бях на Ден на отворените врати в една от частните болници в Стара Загора, където ще раждам. Срещнахме се с две майки и видяхме едно бебенце  Crazy
Екипът, с който се срещнахме изглеждаше мил и обясняваха всичко, както си му е редът. Стаите са с по 2 легла, но са много мъчички и беше изключително горещо.
Показаха ни родилната зала и къде мерят бебето и му правят първата баня, но столът (магарето) мноого ме наплаши  ooooh! Казаха, че се престоява 2 часа след раждането, където следят родилката, но ако всичко е наред бебо стои до нас. След като ни преместят по стаите бебетата са при нас и ги взимат само при нужда, примерно докато се къпем. Ако е секцио след 24 часа го носят на майката след раздвижването.
Откъм багаж трябва да си носим само чехли и лични вещи (четка, паста, хавлия, зарядно и т.н.), като те ще ни дадат нощници, превръзки, памперси за бебо и козметика, с която ще ги мажат. За изписването искат единствено дрешките, които сме избрали. С напредване на времето и започна да ме хваща страх  Rolling Eyes
Четвъртък ще си правим фотосесия с коремчето и нямам търпение вече  Heart Eyes

# 593
Soul4e, според мен ако имаше нещо притеснително, лекарят ти щеше да каже. Аз и друг път съм пускала този линк, но го давам пак- според този сайт конкретно, си е ок бебчето : http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart

Разбира се, нещата са ориентировъчни, тъй като всичко е индивидуално. Аз по принцип също се шашкам за размери и дали си отговаря момчето Simple Smile Сега ще го видим в събота.

Мерси за сайта. Дори по него обаче сме със седмица назад. Но то тепърва ще започва да расте с пълни сили!  Grinning

# 594
Показаха ни родилната зала и къде мерят бебето и му правят първата баня, но столът (магарето) мноого ме наплаши  ooooh!
Това магаре, ако е като магарето в гинекологичните кабинети, направо си е плашещо  Laughing

# 595
  • Нейде из лудите гори...
абел, какво те изненадва за мнокократните през лятото? Ползвала съм ги с каката и лете и зиме, без никакъв проблем  Peace

# 596
В някои родилни изглежда дори по-ужасно магарето , от някои стари кабинети Simple Smile
decuto, не го мисли толкова много това стоене на магарето, няма да ти засичат два часа....... Simple Smile но след като се роди бебето идва следващ стадий "израждане на плацентата", което може да отнеме от няколко минути до час грубо и след това наблюдават родилката дали е добре, дали кърви много и т.н. По-лесно е да се реагира там в залата, отколкото ако те преместят в стаята Simple Smile Но ако има много на опашката да раждат и им трябва магарето.....може това наблюдение да се извършва на легло.

# 597
  • Нейде из лудите гори...
Зависи с какво разполагаш (тераса или сушилня), на кои видове си се спряла и тн.
Джобовете съхнат много бързо, излизат сухи от пералнята почти. С такива можеш спокойно да караш с 12-15 броя + 20 подложки примерно (това за началните месеци, когато много по-често се сменят), аз заложих на тип all in one , имам 20+, които са много в повече, от колкото реално са ми нужни, Без сушилня спокойно мога да се справя и с 15 броя  Peace

# 598
Не се ли ражда в нормално легло ?  За първи път ще ми е. Ужасно е колебая между Токуда и Майчин дом .

# 599
  • София
абел, какво те изненадва за мнокократните през лятото? Ползвала съм ги с каката и лете и зиме, без никакъв проблем  Peace
Не ме изненадва нищо Simple Smile Питам откъм абсорбирането и как се понася от кожата, има ли остатъчна влага/запарване евентуално? Около мен никой не е ползвал многократни, за да сподели лични впечатления. При баткото имахме страшен проблем с памперсите лятото, правеше ужасно подсичане на гънките (на 6 месеца беше 9600 и беше целия само гънки...) и тогава тествахме всякакви видове памперси и поръчвах многократните на gDiapers, но така и не успяхме да се справим с проблема. Сега все още се подсича през лятото, например под вратлето, където се поти - прави една огромна екзема, без даже да има гънки. Ако бебето прилича на него като кожа (метнал се е на мъжа ми), има вероятност да имаме същия проблем, макар и в по-ранни месеци... И се чудех дали многократните пелени са опция в този случай, с какви вложки евентуално... Споделено от някой с личен опит и доволен, с каквото впечатление останах от теб Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт