С Дюкан ще се вталим и с диаманти ще блестим - 282

• 47 447
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
    А за вкусните изкушения по френски-се грижеше една супер чаровна дама ragdoll

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=622878.msg20253237#msg20253237

Не знам защо все я изпускате за първа страница,но много от нас са правили вкусните й десерти...

Добавих я.  Peace

Ако се сещате за още линкове на дюканки за рецепти от форума казвайте да ги добавям.

# 76
Яна,пиеш ли достатъчно вода?
 Предлагам ти да пиеш чайчета,има и специални:)

# 77
  • Бургас
На ден пия 3 л. вода и 1л зелен чай.
Вече съм изпила 1,5л и слагам чая.

# 78
момичета, чудесно е, че искате да свалите някое килце и не се оставяте! Аз само ще споделя.Преди години бях свидетел, как моя колежка заприлича на балерине с Дюкан, без глад, само с воля. Реших и аз да се пробвам.Стартирах от 82 кг. След третия ден си свикнах.В началото килограмите не мърдаха, но после.....свалих 17! Чувствах се разкошно! И така...повече от 3 години бях като перце.После лееееко си върнах 10. Тогава реших, че ще повторя. Килограмите бавно падаха, но се оказа, че и косата ми започна да пада. Появи се проблем с хормоните и анемия. Ендокриноложката категорично ми забрани тази диета!Момичета, когато храните организма само с протеини, той отслабва, но липсата на въглехидрати е като липса на маслото за мотора. Той не може да работи.И в момента, в който погълнете въглехидратче, зажаднелия организъм го усвоява като акула. Метаболизма се нарушава и влияе и на други функции. Така че, внимавайте.Днес се храня разделно/не строго, просто когато съм сготвила пиле с ориз, на едното хранене ям пилето със салата , а на другото ориза със салата/.На всеки четири дни имам "мръсен ден"-с шоколад, пица, пържени картофи.....И този "мръсен" ден "завърта" метаболизма. В момента съм 64 кг., котио мърдат + - 2,3 кг. Но е така от 4 години.Успех, момичета.

# 79
привет, отслабващи  Hug
по въпроса с wc, на мен ми направи впечатление, че когато съм яла десерт, съм редовна и си помислих, че е ефект от подсладителя. Но сега открих тази информация за желатина, слагам я в скрит текст, че е дълга
Скрит текст:
Ползи от желатин

Може и да се изненадате, но желатинът носи редица ползи за нашето здраве. Той е отличен помощник на здравите и красиви, нокти, коса, кожа и стави. За укрепване на ноктите са нужни по 10 г желатин на ден. Китайците използват желатин като лекарство, добиван само от магарешка кожа. Има данни, че желираните ястия са подходящи при стомашно-чревни заболявания, защото успокояват лигавицата. Допълнително желатинът е препоръчителен при артеросклероза.
...
Желатинът има разхлабващ ефект. Може да усетите къркорене в корема, докато привикне стомахът. Обикновено резултат от това лечение може да се усети най-рано след 16-20 ден или месец. Ако няма подобрение, продължете лечението още 1 месец, като намалите приема до 1 желатин на ден.

Вреди от желатин

Трябва да се знае, че желатинът е една от малкото храни, които причиняват обща загуба на протеин, ако се превърнат в изключителна и честа съставка на дневния хранителен режим. Това означава, че не бива да се прекалява с консумацията му.

Освен това желатинът не е препоръчителен при запек, както и при сърдечно-съдови заболявания, защото той способства съсирването на кръвта. А ето и линк към цялата информация h t t p : / / g o t v a c h . b g / n 7 - 2 7 1 1 1 - Желатин наложи се да сложа интервали, т.к. го възприема за рекламен спам

# 80

On the run белтъчно натравяне се получава от прекомерната употреба на белтъчини.А с недостиг на вода се получават бъбречни проблеми,затова тези с бъбречните заболявания-не е добре да правят режима.
    За моя проблем съм си виновна аз...почти неусетно ползвах зеленчуците само като добавка...почти 2 месеца.
   Иначе на лекарите не съм казвала -Дюкан-направо откачат като чуят.Питат ме как се храня и аз казвам-пилешко месо,салати,обезмаслено мляко,риба,извара....и те много се радват като чуят че някой се храни така.Но когато има проблем се приемат кортекостоиди,яде се ориз и картофи и всичко отива....
    Пробвах разделно както казва -отровка...никакъв резултат...90 дневна...никакъв...монодиета....не
при мен само-Дюкан

# 81
момичета, чудесно е, че искате да свалите някое килце и не се оставяте! Аз само ще споделя.Преди години бях свидетел, как моя колежка заприлича на балерине с Дюкан, без глад, само с воля. Реших и аз да се пробвам.Стартирах от 82 кг. След третия ден си свикнах.В началото килограмите не мърдаха, но после.....свалих 17! Чувствах се разкошно! И така...повече от 3 години бях като перце.После лееееко си върнах 10. Тогава реших, че ще повторя. Килограмите бавно падаха, но се оказа, че и косата ми започна да пада. Появи се проблем с хормоните и анемия. Ендокриноложката категорично ми забрани тази диета!Момичета, когато храните организма само с протеини, той отслабва, но липсата на въглехидрати е като липса на маслото за мотора. Той не може да работи.И в момента, в който погълнете въглехидратче, зажаднелия организъм го усвоява като акула. Метаболизма се нарушава и влияе и на други функции. Така че, внимавайте.Днес се храня разделно/не строго, просто когато съм сготвила пиле с ориз, на едното хранене ям пилето със салата , а на другото ориза със салата/.На всеки четири дни имам "мръсен ден"-с шоколад, пица, пържени картофи.....И този "мръсен" ден "завърта" метаболизма. В момента съм 64 кг., котио мърдат + - 2,3 кг. Но е така от 4 години.Успех, момичета.

На мен ми падаше косата след 90 дневната (и то само след месец) - дали съвпадна с някакъв сезонен косопад или не, но беше нещо страшно - а там ограничението е главно на белтъчини. С Дюкан нямам никакви проблеми - а и това което описваш, е 3-4 фаза... Ако 2ра се спазва 1/1 не смятам, че може да се предизвика дефицит - зеленчуци се хапват достатъчно  Peace
Проблеми с хормоните не се дължат единствено на храненето... няма как да знаеш, дали е било съвпадение или се е получило заради режима.. Не защитавам нищо конкретно, само казвам, че всичко е строго индивидуално и няма как да знаеш какво би се случило на Х или Y ако се хранят/или не като Z ..

# 82
Добро Утро,  Hug
Аз днеееес като се качих и показа - 400гр, станаха 69.1кг! Мисля, и днес да съм на ПЗ, че имам за доизяждане много експерименти със зеленчуци  Joy

Добър ден, момичета  Hug
Тази сутрин кантара ме шашна с цели 1,5 кг надолу  Shocked Голямо изчистване на тоя организъм, голямо нещо  Laughing

Кари браво бе Peace

Мери и на теб, честито и на Стайко и на Бубка и на всички!

On the run,от днес има намалена пастърва в Лидл! Хвърлила съм й око!

Елеаа и аз ще отскоча благодаря  Hug newsm68
п.п. Много започнах да ям риба!!!

Коста тези мъфини изглеждат супер, ще ги пробвам и аз!

Отровка аз до колкото знам, дори самия Дюкан не препоръчва този режим да се прави по-няколко пъти! Той не е спасително въже, всеки път като се качат килограми. Аз за втори път го правя и дотук благодаря на Бог, нямам никакви проблеми! Но всеки организъм е различен! И в крайна сметка както мисля, че беше писала Фрактал или Смайлс, като знаеш основните "правила" за хранене вече от теб си зависи дали ще ги спазваш Peace

# 83
  • Испания
И в крайна сметка както мисля, че беше писала Фрактал или Смайлс, като знаеш основните "правила" за хранене вече от теб си зависи дали ще ги спазваш Peace

Ами, да. Чела съм не знам колко поста /и публикации/ и всеки, при когото се е появил някакъв проблем, не е спазвал някое от дюканските правила. Но се казва: спазвах режима на Дюкан и ми се случи това, това и това... Затова и досаждам и питам дали е прочетена книгата и дали започващият режима е запознат с него.

Ето и Бубка казва защо са се появили проблемите й. Бубче, благодаря за отговора. Изчезна тази наша сладка девойка и това си е.  Sad

# 84
  • София
Аз за това не си тормозих организма с 5/5,а 1/1 дни. През ден зеленчуци, фибри, много риба, разнообразно меню и воала. За мен 90дневната е пълна глупост. Страшно много въглехидрати се поемат и въообще примерно за хора с ИР е вредна даже. Аз тия дни гледам доста др.Оз по бтв лейди, и там постоянно се дъвче темата за диети и здравословно хранене и наскоро говореха за диетата DASH, че била най-добрата диета до сега. Която напомня доста за Дюкан,или по-скоро за трета фаза.  И мои познати се хващат за главата като чуят Дюкан че съм правила, но ако се прави правилно няма да имаш проблеми. Не можеш да караш само на пилешки пържоли,  яйца и кисело мляко и да твърдиш че си на Дюкан и после да се чудиш защо косата ти пада.

# 85
Само да поясня- правех диетата 100% според инструкциите.Абсолютно стриктно.

# 86
  • Испания
Само да поясня- правех диетата 100% според инструкциите.Абсолютно стриктно.

Не разбирам целта на постовете ти.

# 87
Споделям, момичета. Както вече някой писа по-горе-при всеки е различно. Просто споделям, защото човек трябва да знае, че има и негативни страни. Нищо повече. Всеки си знае. Peace

# 88
   Много ми хареса поста на мацето...
   Ударната ми фаза би трябвало да продължи до неделя....ако устискам де
Ако не...от утре и аз мисля 1/1...не бързам за никъде-ще помисля
  Иначе за болестите...докато бях на режима
-жлъчна криза,бъбречна инфекция,вирусни заболявания,грип...и много други
но тях съм получавала и преди,понякога и сега,единственото което ме притесни е спиране на цикъла,но пък няма от къде да знам,ако не съм на диета,дали пак е нямало да стане....
   Но пък от кг....болки в кръст,колене..къде ли не-как се носят 5 туби с вода по 10 литра-наведнъж и то навсякъде...получих хипертонична криза -кръвно вдигнах 240 на 150-онзи ден пък 60 на 40 и други проблеми,които не мога да споделя и то все живото застращаващи....та едно падане на косата-може да се преглътне...зависи кой каква цел има за спазване на режима...дали заради здравословен проблем или просто от суета...или и за двете.

# 89
Аз за това не си тормозих организма с 5/5,а 1/1 дни. През ден зеленчуци, фибри, много риба, разнообразно меню и воала.
Не можеш да караш само на пилешки пържоли,  яйца и кисело мляко и да твърдиш че си на Дюкан и после да се чудиш защо косата ти пада.

newsm10 newsm10 Много съм съгласна! А й да напомня, че след 20тия ден на 1/1 резултата е същия като от 5/5... нямаме бърза работа, още сме февруари Joy Joy

Хайде правите ли си тренировкитеее да питам аз  smile3533

Общи условия

Активация на акаунт