С Дюкан ще се вталим и с диаманти ще блестим - 282

• 47 563
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • Плевен
Здравейте, сладурчета, папурчета!
А на мен пък много ми хареса поста ти, Отровка! Благодаря за споделеното! bouquet
Толкова години чета, анализирам, запаметявам предимно опита на успешните дюкеси. Много съм чела и другите отслабващи (или не) в други режими и диети. За себе си съм отсяла най-важното. Друг е въпросът дали имам волята да направя успешно елиминиране на излишното тегло. Но има изключителна полза от споделените резултати на всеки един в темата!
И по-рано съм се канела да впиша мнението си за този процес. Сега не знам дали ще имам време добре да го изложа, но поне ще опитам. Всъщност - май не е добра идея! Тук всеки си има собствено мнение и едва ли го интересува чуждото. Но определено ще кажа, че няма нужда да си мъчите организма без зеленчуци! Те помагат и на перисталтиката, и на слабеенето, и за елиминирането на отрицателните последици от прекомерното приемане на протеинова храна. Освен всичко друго са източник на много малко въглехидрати, които никога няма да стопират отслабването (могат само да го позабавят), както и на витамини. Има и още по-добро обяснение защо е необходимо да ядем всеки ден зеленчуци - в добавка към протеините, но то е по-строго медицински обяснено и сега няма да мога да го цитирам (източника не е при мен!).  
По същият начин стои и въпросът за мазнините!!! Но тук вече ще спра! И така - обощено и накратко - за да функционира добре нашият метаболизъм са необходими и трите макронуклиента - белтъчини, въглехидрати и мазнини! Съотношението м-у тях... оставам на вас да помислите!

# 91
Истината е, че при всеки организъм е индивидуално  Peace Следете си състоянието на здравето и всичко в разумни граници  Wink

Алинка, на въпроса ти преди свалените 25 кг - имала съм едно-две отклонения, но като цяло бях доста стриктна  Peace

# 92
Малееее,колко сте изписали:)

Деска,никакви упражнения не правя  Embarassed Мятай тиганите,дай стимул...

# 93
ArhMih
 Peace,нали заради това е форумчето, да споделяме.Това не е рекламен портал, момичета. Всеки си решава.Успех.

# 94

отровка...не е рекламен портал обаче така обърквате някои от момичетата и ги въвеждате в заблуждение
това е тема за Дюкан...иначе теми за режими на хранене има всякакви
   Мисля че щом спазваме едни и същи правила-трябва да обменяме и мнения относно режима ня Дюкан

# 95
Благодаря ви за приема момичета! Тия дни само ще ви чета, че от телефона ми е трудно да пиша. Иначе съм в изходна позиция, преди години свалих доста с режима, но поради ред причини не задържах резултата. Знам, че сега ще става по-бавно, но с ваша помощ се надявам да поддържам нужната мотивация за да успея отново.

# 96
  • Испания
Само да поясня- правех диетата 100% според инструкциите.Абсолютно стриктно.

После лееееко си върнах 10.

Ето това няма как да стане.

Но мине не мине и се появи някой, за да се опита да ни отвори очите.

За теб разделното хранене е успешно. Чудесно! Бъди жива и здрава!  bouquet

отровка...не е рекламен портал обаче така обърквате някои от момичетата и ги въвеждате в заблуждение
това е тема за Дюкан...иначе теми за режими на хранене има всякакви
   Мисля че щом спазваме едни и същи правила-трябва да обменяме и мнения относно режима ня Дюкан

Абсолютно.  Hug

naniika, добре дошла и успех!  Hug

# 97
Елеаа,   Hug не съм зачезнала. Както казва любимото ми братле, "притеснявам се, като не те виждам в скайп - де да знам в дупка ли си, или правиш някоя фантасмагария". То май средно положение няма...  newsm78

Ей много минуси, бравоооооооооооо!!! Карина, видя ли сега? Работи си режимът! Много се радвам да чета такива постинги!

Смайлз, права си, че ако се спазва стриктно, проблеми не би трябвало да има. Как се появи проблемът при мен - всичко стриктно, НО не отчетох, че рязко съм сменила начина на живот за известно време - гореьото лято на 2009, с един приятел, който тъкмо си беше купил къща на село, 3 месеца я усвоявахме, а за компютърна мишка като мен движението на село за ден, работата в градината, до магазина - пеш над километър, всичко това се оказа стрес. Приятен, чувствах се като Робинзон, ама много хубаво не е на хубаво, и такава алергия ме подгони, към всичко наред, в т.ч. към слънцето, че сега внимавам и се опаковам като саудитка на градски излет. Затова трябва много да се внимава, да не се правят излишни импровизации като увеличаване на протеиновите дни, за да се слабее по-бързо, умерено, който го може де - а другите трябва да се научим. Изв., дълго стана!

# 98
  • Плевен
Ами да, де - за режима на Дюкан става дума! Не за РИО!
И защо "няма как да стане" връщането полека на 10 килограма, Смайлз?
Ти изреди какво ядеш и не ядеш в твоята "четвърта" фаза. Няма сол, захар и брашно, няма нишестени; предимно си на протеини, зеленчуци, малко плодове и сладкиши само от трици и подсладител. Защо те е страх да употребяваш захар и брашно дори малко и рядко? Ами, дааа - сетих се! За да не върнеш килограмите!

# 99
Ти изреди какво ядеш и не ядеш в твоята "четвърта" фаза. Няма сол, захар и брашно, няма нишестени; предимно си на протеини, зеленчуци, малко плодове и сладкиши само от трици и подсладител. Защо те е страх да употребяваш захар и брашно дори малко и рядко? Ами, дааа - сетих се! За да не върнеш килограмите!
АрхМих, проблемът май е в "полека". Дюкан препоръчва да се вземат мерки още при 2-3 натрупани килограма, като се анализират причините, но едно е да го знае човек на теория, друго е да го прави на практика. При мен завръщането стана в четвърта, като изтървах емоциите и прасето само дойде.
Още нещо - защо, ако някой не яде нещо, то непременно го е страх? При една дълга втора на практика отвикваш от захар, нишестени, брашно, и шансът да не ти липсват и в бъдеще е голям. Отвикваш от вкуса, не те кефи и пр. Поне така стана при мен. От свинското не ме е страх - просто не ми харесва; и преди режима не ми харесваше. Рибата по-рано не ми харесваше, но постепенно така свикнах, че ми липсва, ако нямам под ръка. Вкусовете се променят, и шансът да се случи тази промяна е пропорционален на продължителността на втора. Така ги виждам нещата.  Hug

П.С. Спомняш ли си, че преди няколко теми ви писах, че ви се чудя как така с ентусиазъм ходите на фитнес? Мен тръпки ме побиват при мисълта за спорт - да, кофти е, и за да се създаде нов навик, ако изобщо успея, ще ми коства титанични усилия. Може проблемът да е психологически; може да съм мързел (май е така) и по природа, и по стечение на обстоятелствата. Ей сега вместо да пиша тук, може би трябваше да направя половин час тренировка, ама ей на - по-приятно ми е да философствам как да променя, вместо да направя нещо по въпроса. Та идеята ми е всеки трябва да си познава личните демони; ако за някой захарта, брашното, нишестените са такъв демон (без едно мога, с едно не става), да работи в тая насока. Не е лесно, пусто...

Последна редакция: пт, 05 фев 2016, 15:43 от fractal

# 100
Да полеека, но си върнах килограмите. И е именно "полека", защото бях изчела книгата от кора до кора и спазвах всичко стриктно. Просто исках да споделя и негативни ефекти от Дюкан, това е.Но щом приемате всичко различно от вашето мнение, няма проблем. И ако това което се получи при  мен е рядкост, ще е чудесно. Но не влязох тук за да споря. Успех. Peace

# 101
Да полеека, но си върнах килограмите. И е именно "полека", защото бях изчела книгата от кора до кора и спазвах всичко стриктно. Просто исках да споделя и негативни ефекти от Дюкан, това е.Но щом приемате всичко различно от вашето мнение, няма проблем. И ако това което се получи при  мен е рядкост, ще е чудесно. Но не влязох тук за да споря. Успех. Peace
Аз пак ще попитам - как си сигурна, че е от Дюкан - след като 1вия път не се е случило нещо такова?
Как си убедена, че ако си беше на "нормално" каквото и да е там хранене.. нямаше пак да получиш косопад (примерно, или обрив, или запек, или каквото и да е... )?

Това значи ли, че ако сега, докато съм на Дюкан, и хвана грип - ще е защото ми е паднал имунитета поради диетата... или по принцип бих могла да хвана със същия успех, даже и да не съм на диета... ?!

# 102
Отровка, ако действително всичко си спазвала стриктно (а и явно е така, щом си задържала постигнатото доста време), по-скоро вина за покачване на килограмите има възникналият хормонален проблем, а не Дюкан. Та ти вече си била в четвърта фаза, а тя е достатъчно  либерална! За въглехидратите, техния метаболизъм и пр. мога да напиша много, но ще досадя на момичетата; накртако - в четвърта получаваме достатъчно количество, но трябва да се прави разумен избор по отношение на качеството им. Разделното хранене създава повече стрес за организма от Дюкан, така че фактът, че в момента задържаш може да означава, че, слава богу, хормоналният проблем е решен. При наличен хормонален проблем всяка диета е обречена в дългосрочен план.

On the run  bouquet 100% съгласна!

# 103
  • София

Е това е безумие да се продължавш така, та не можеш на вечна втора да я караш, за това си има трета и четвърта. Лишаваш организма от важни минерали и витамини, вредиш си на костите и органите.

Но един път качвал ли си означава че имаш явно метаболитен проблем или хормонален дисбаланс. Просто си трябва контрол, няма как да ядеш както преди. Трябва баланс. Виж я тази DASH диета, там има страхотен баланс от всички групи храни, чак и винцето е разрешено вместо плодове.  Wink в нормални граници.  Wink

# 104
Аз също качих едни 5кг. полека лека.  Не мога да твърдя, че знам точната причина за това. От 2008г. до 2015г. все пак са си цели 7 години. Най-вероятно наближавам климакса, хормоните се променят. Факт е обаче, че ако бях правила четвърта, такава каквато я описва доктора, щях да ги кача доста по-рано. Много пъти съм писала, че за мен четвърта няма. Карах нещо като 3-та +.  Като качих трайно 3 кг. пробвах с по-драстични ограничения, но нищо не се получи докато не се върнах отначало.  Никога не съм обичала да следвам сляпо нечии чужди правила. Не го направих и с тези на режима. Смайлзчето и тя си е въвела нейните ограничения. Нейната истина е тази, моята е друга, всеки е различен.
Фракталче, , ако намразвахме сладкото, надали щяхме да правим режимни сладкиши. Не знам, истината е някъде по средата.
Да, мога да приема, че режима на Дюкан при някой може да доведе до подобни проблеми. И със сигурност е така. Въпреки, че в повечето случаи проблема наистина е в неточното спазване на режима. Затова не бързам с лесна ръка да пренебрегна нечие чуждо мнение.
В същото време обаче, вярвам, че не само Дюкан, а всяка една по-драстична диета може да доведе до същите резултати, че и по-лоши.  Така че, отровка, ако си предразположена към подобни проблеми при някакъв вид ограничения при храненето си, то внимавай и с всяка друга диета която прилагаш. Това последното е най-приятелски съвет.
Хубава вечер.

Общи условия

Активация на акаунт