С Дюкан ще се вталим и с диаманти ще блестим - 282

• 47 884
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Alinka, а бе тва е Атака, радвай й се, все едно да си на меден месец и да се чудиш как да кръшнеш!  bouquet
Кръшкането е режимно, макар че според доктора спортът не е за Атака; маслините - 100% не! Маслини ще има и когато стигнем трета.

# 121
Ама как?! Преди малко някъде прочетох, че соеви кълнове могат да се хапват във втора фаза...

# 122
  • Испания
Ама как?! Преди малко някъде прочетох, че соеви кълнове могат да се хапват във втора фаза...

А ти рече ли за кои кълнове питаш, а?  Joy

Ей това си чела сигурно:

ЗА СОЕВИТЕ ЗЪРНА/ЯДКИ

МОГАТ ЛИ ДА СЕ ЯДАТ ПО ВРЕМЕ НА ВТОРА ФАЗА?

Извадка от английския чат с д-р Дюкан от 7 октомври 2011 г.

Източник

Въпрос: В своята книга казвате, че соевите зърна/ядки са разрешени във втора фаза в ПЗ-дните и че съдържат много протеини. Но не съм сигурен, че присъстват в списъка на разрешените продукти. Попитах един от модераторите и той ми отговори, че консумацията им не е разрешена.

Д-р Дюкан: Наистина се радвам, че ми задавате този важен въпрос. Що се отнася до соята, разрешени за консумация са тофу в групата на протеините и соевите кълнове в групата на растителните храни, защото тофу съдържа голямо количество протеини и кълновете са загубили цялата си мазнина. Но соевите зърна/ядки не са разрешени, защото са пълни с мазнини. Така че консумирайте както тофу, така и кълнове както искате, но изчакайте до трета фаза, за да можете да ядете соеви ядки в рамките на позволените нишестени.

# 123
 261uu да, точно това четох.....утре ще си взема безмаслиново тофу, пък на дебелата глава 2-3 дни няма да му приказвам.  Crossing Arms

# 124
Аз треволячески кълнове и поници паса по време на ПЗ дните (кълнове люцерна, детелина, броколи, синап, репички, амарант, киноа; поници амарант и слънчоглед на салата, пшеница, ръж, ечемик, овес на трева в сокоизстисквачка; бобовите - соя, адзуки, мунг изключително рядко, че имах изостанали и не ми се изхвърляха, но не съм сигурна, че дори са толерирани, защото при тях нали зрънцето си стои). Задръж засега.
Ураааааааааааааааа, значи може соеви кълнове в малки количества? Поне за цвят, по-скоро форма де.
Смайлиз, мерсииииииииииии! Ти си нашият спасител в ръжта, упс, соята!  Heart Eyes
Скрит текст:
Тайната градинка в стаята-склад  Blush

Среща на морето - супер!

Последна редакция: пт, 05 фев 2016, 20:06 от fractal

# 125
  • София :(
          Добра ви петъчна вечер, момичета и момче  Hug
    Ще се гръмна! Писах, писах - китеници за две легла кралски размер изтъках и какво се заплеснах, къде кликнах... ОКР.
За това само ще питам, ако свиря сбор за среща, софийска, в почивните дни, ще ли се яви някой или ще си дъвча сама печеното пиле по дивашки? Помислете следващата седмица, пишете на ЛС и да се съберем  Peace
     Хайде, лека, мека, палава, розова и режимна нощ, че ще се пръсна от към гърба заради чергата, но не мога да си причиня отново цялото писане  #Cussing out

# 126
Далеч ми идвате вий в София, ехх  Sad
На лято като чуете зова на морето, добре сте дошли  Hug

# 127
Аз треволячески кълнове и поници паса по време на ПЗ дните (кълнове люцерна, детелина, броколи, синап, репички, амарант, киноа; поници амарант на салата, пшеница, ръж, ечемик, овес на трева в сокоизстисквачка; бобовите - соя, адзуки, мунг изключително рядко, че имах изостанали и не ми се изхвърляха, но не съм сигурна, че дори са толерирани, защото при тях нали зрънцето си стои). Задръж засега.
Ураааааааааааааааа, значи може соеви кълнове в малки количества? Поне за цвят, по-скоро форма де.
Смайлиз, мерсииииииииииии! Ти си нашият спасител в ръжта, упс, соята!  Heart Eyes

Да бе, тарикатка-киноа, амарант-тинтири-минтири. Уж де на кълнове. То и аз ги ям , ама като кръшкам. Само дето сега не съм в позиция да тарикатствам, щото съм на път да се затъркалям....

# 128
   За софийската среща...съм на линия....
Ако е за следващата събота и неделя-става,за тази също...

# 129
  • София :(
    Тази е твърде близо, bub.ka, надявам се, че като има седмица време ще се съберем повече, пък може и някой от старите времена да прочете...

# 130
  • Плевен
Уау, Мимсче! Страотни протеинчета! Тенкс!
Кари, пропуснах, но не съм забравила- поздравления за тлъстия минус!!! Браво, сладур! Кеф ли е, а?!
Фракталче, мойте почитания за пониците! Отдавна искам да си ги вкарам в менюто и навиците. Това е толкова витаминозна храна. Сигурно е най- полезната на света, но малко хора я хапват. Купувала съм си от Метро от люцерна и ...не помня още от какво.Но е най- добре съвсем преснички да ги хапваме.
И, Алинка, поници е едно...ядки и зърна, семена съвсем друго. Не е тарикатлък! Laughing

# 131
Фракталче, мойте почитания за пониците! Отдавна искам да си ги вкарам в менюто и навиците. Това е толкова витаминозна храна. Сигурно е най- полезната на света, но малко хора я хапват. Купувала съм си от Метро от люцерна и ...не помня още от какво.Но е най- добре съвсем преснички да ги хапваме.
Сега е моментът да започнеш - пролет идва, давай превантивно, докато не ни е затресла авитаминозата.
Като ршиш, кажи, ще ти пратя списъка със сайтовете, които използвам, че да не прозвучи като реклама - или пък Зоя.бг, макар че там е най-скъпо.

# 132
Зелевата чорба в първа фаза беше ли разрешена  newsm78, че се отплеснах и накиснах едно пилешко в нея....

# 133
Зелевата чорба в първа фаза беше ли разрешена  newsm78, че се отплеснах и накиснах едно пилешко в нея....
Имаш ли резервен вариант? Зелевата торба на П дни - не, но пък ти я използваш за марината, така че не знам. Не бих рискувала, а и доста сол има обикновено.

# 134
Абе аз вариант имам, ама по инерция и надигнах малко от бутилката, та се ядосвам сега....

Общи условия

Активация на акаунт