С Дюкан ще се вталим и с диаманти ще блестим - 282

• 47 702
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Капама по Бански в кукър  smile3534

На дъното на кукъра се нареждат един ред сърми "Смайлсче", втори ред, конска наденичка, трети ред сърми, четвърти ред, пилешко, пак сърми, телешко.......разрешавам въображение  Mr. Green
Това е просто хрумка...

Само, че аз сега съм сложила само сърми, зелето ми, обаче е савойски.....само, че се чудя, дали на края -понеже ги обичам със сос бешамел, да ги залея с режимно прясно мляко  newsm78

# 346
  • Испания
Капама по Бански в кукър  smile3534

На дъното на кукъра се нареждат един ред сърми "Смайлсче", втори ред, конска наденичка, трети ред сърми, четвърти ред, пилешко, пак сърми, телешко.......разрешавам въображение  Mr. Green
Това е просто хрумка...

Само, че аз сега съм сложила само сърми, зелето ми, обаче е савойски.....само, че се чудя, дали на края -понеже ги обичам със сос бешамел, да ги залея с режимно прясно мляко  newsm78

А сега сервирай в чинията, снимай, дай снимката и да те изтипосам в темата.  Wink

Сериозно ти го казвам. Защото написаните в отчетните теми рецепти минават и заминават и кой ще ти ги търси после?

А за сармите "Смайлсче" да разкажеш, моля.  Praynig

Сос бешамел можеш да си направиш по дюкански:

За бешамел:
250 мл обезмаслено прясно мляко
1 супена лъжица с връх Маисена
есенция масло
по желание индийско орехче

Сосът е от тази рецепта: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg19273611#msg19273611

Мисля, че първата книга на Дюкан има рецепта за бешамел. Ще я потърся сега.

П. П. Да, има. Ето я /еднакви са/:

Сос бешамел
     Смесете 1/4 литър студено нискомаслено мляко и 1 супена лъжица царевично нишесте, после добавете едно кубче зеленчуков бульон. Сгъстете сместа на бавен огън. Прибавете според вкуса си сол, черен пипер или мускатово орехче.
Върви със зеленчуци и особено с ендивия с шунка.

Но това с кубчето зеленчуков бульон не ми харесва.

# 347
Абе "Смайлсче" твоите сърми, които са ти в темата-затова съм ги кръстила така. Ама аз не съм я правила капамата, само докато завивам сърмите ми хрумна , че може да стане и така. Пък сърмите ще ги снимам като са готови, даже още не съм ги варила. Сутринта варих шкембе чорба от телешко шкембе, после твоя гулаш от телешко. Сега се занимавам със сърмите иииии после всичко по кутии и във фризера , а аз ще ям яйца по панагюрски......ми така де-писна ми да вися в кухнята. Ще наблъскам фризера с манджи за 1 седмица и ще обърна внимание и на вегетарианците, че съвсем ги зарязах  Grinning
Листата на сърмите са от прясно савойско зеле, обаче се чудя като ги варя дали да не ги залея с зелева чорба, нали в ПЗ може да се ползва....аз и без това не съм солила пълнежа...пък и тя зелевата чорба е с хималайска сол ...

# 348
  • Испания
Алинке, така ми харесваш.  Hug Пу-пу, поср.ли те кокошките!  Joy

А вегетарианците ги прати да пасат. Нали затова са вегетарианци.  Crazy

# 349
 Моят кантар мери с по 2кг плюс-минус в зависимост къде е в банята, затова съм му отбелязала с маркер 4 точки и ако половинката или детето го сритат си го намествам м/у четирите точки и тогава се меря  Joy
 И аз съм нагоре малко, но си свиркам. Тренирам си и чакам да ми се наместят хормоните след раждането, та дано да почна да свалям  Crazy

# 350
Мери, браво на теб! Ама то при нас щеше да е добре, ако бе задържане, а то ние качваме  Crazy Давай насам твоя кантар  Mr. Green

Именоооооо, браво Мери, само така  Hug
Уви и аз след като видях 68.6 после айде пак 69.4 #2gunfire Затова на боклукаааа Joy

Спокойно, момичета, новолуние е. Луната нараства.  Wink Peace

И ние ли нарастваме с луната, Смаааайлс Joy Joy

Али ти верно, медал за най-много време прекарано в кухнята chef chef   Hugа Направо защо не отидеш  на кастинг в Мастър Шеф и да им спреш тока?

Costa   Hug Joy Виж, това не съм правила при все, че мъжа ми каза да си набележа едно място и всеки път там...

Елеааа щях да ти благодаря, че ни набиваш канчетата за водата  Hug Hug

# 351
  • Испания

Спокойно, момичета, новолуние е. Луната нараства.  Wink Peace

И ние ли нарастваме с луната, Смаааайлс Joy Joy
Да. Затова и го написах.  Peace
Както казват старите хора: луната се пълни. А тя ни влияе, без да сме лунатици, примерно.  Wink

# 352
А аз, майтап си направих!  newsm45 newsm45
Просто прекрасно!

# 353
Просто прекрасно!
Ако ще ти идва също се примири с 1/2-1 кг отгоре ...

# 354
Просто прекрасно!

Да да, благодаря ти, защото иначе не ми беше достатъчно зле Joy
 Wink Ти върна ли се вече на родна земя  Peace

# 355
Просто прекрасно!

Да да, благодаря ти, защото иначе не ми беше достатъчно зле Joy
 Wink Ти върна ли се вече на родна земя  Peace
Нтц.. довечера по нощите кацам, даже сме в офиса още... и хрупам една салата  Rolling Eyes

# 356
Нтц.. довечера по нощите кацам, даже сме в офиса още... и хрупам една салата  Rolling Eyes
Гут джооооб  newsm10

# 357
  • София
Аа аз съм - пък от луната, все съм на обратно.

Този нов режим на доктора интересен, ама аз няма да сваля нищо от него също. Той си променя доста неща през годините, предполагам следи какво се търси и тества как ще влияе върху тялото, също предполагам следи и модните тенденции със " суперхраните"

И аз днес се вихрих, най накрая направих блат торта Бриош на Смайлс и заливка от чийзекйка от преди няколко страници , но добавих и годжи бери. Абе стана супер! Много вкусно, само че следващия път ще я направя с кисело мляко и желтаин.После тръгнах пица за мъжо да правя и аха да се излъжа и аз от неговата да ям че не правя гала вечери, се сетих да си забъркам от трици една и стана супер! Станах егаси виртуоза! С кума само си разменяме рецепти, той кара втора в момента. Той даже се е зарибил да прави бизнес от това, има и ресурсите та може и да му се получи  chef

Да се почерпите.  Wink
Скрит текст:

# 358
  • Испания
Мацето, вкусен ни е режимът и това е.   Party Благодаря за почерпката!  Hug

Фракталчеееееееееее, Elsinoоооооооооооооr да бяхте се появили, що ли?  Sad

# 359
Аз също не мисля, че бих отслабнала по новия режим на доктора.....пхри това драстичното спазване едва мърдам, пък какво остава при този либерален режим....а и аз имам много за сваляне....

Общи условия

Активация на акаунт