Helau!!! 191-ва немска карнавална тема

• 76 450
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
  • Germany
Nedinka,
Kalina Dimitrova-Mieskes
Goethestr. 21
80336 München
kalina.mieskes@gmx.de
Tel.: 089/ 99 20 19 06
Fax: 089/ 94 40 49 02

# 706
Вчера намерих това приложение в Андроид маркет( Google Play)-BGKontakti! Има координати на различни българи в Германия и Австрия в различни сфери,интересно е,а  може и на някой да послужи...  Peace

# 707
Сърдечно мерси за координатите на преводачите. Предадени са на бъдещата булка!

# 708
Момичета,както ви писах преди,водя се към държавната здравна застраховка на съпруга ми (в ДАК).Тъй като все още нямам личен лекар,а имам нужда от посещение при гинеколог,трябва ли да потърся първо ЛЛ,който да ми даде направление за специалист или мога директно да се обърна към такъв? И как се нарича това направление тук,за какво да питам?  newsm78 Предварително ви благодаря за инфото!  Hug Знам,че имаше и някаква такса от 10 евро-тя къде се заплаща?  Rolling Eyes

# 709
Таксата 10 евро я няма вече. Нямаш нужда от направление, аз съм към ДАК, просто си запазих час при гинеколог и отидох, там ми поискаха чип картата, в нея са всички твои данни, няма значение дали сама се осигуряваш или към съпруга си, важното е, че имаш застраховка.

# 710
Skeeter,много благодаря за бързия отговор!  bouquet

# 711
Вчера намерих това приложение в Андроид маркет( Google Play)-BGKontakti! Има координати на различни българи в Германия и Австрия в различни сфери,интересно е,а  може и на някой да послужи...  Peace
Защо аз не намирам за Германия, а само за Австрия?

# 712
Защо аз не намирам за Германия, а само за Австрия?
Видях, че има конкретно за Байерн и Берлин. Другите провинции кучетата ги яли.

# 713
# 714
  • Deutschland/HE
Сърдечни благодарности за Сбъдваща мечти!

Машинката за почистване на стъкла е много удобна и миенето на прозорците е удоволствие (преди ми отнемаше около 4часа, а сега за около час и нещо съм привършила)

# 715
  • В сънния Люлин, прибулен...
Момичета, няма ли някой в Мюнхен или Франкфурт, който да иска да помогне на непознато другарче..

# 716
  • в сърцето на един мъж...
Да помогне с какво?

# 717
Необходимо ми е лекарство, алтернативен на тироксина продукт.
 Доколкото разбирам, мисля, че не е скъп.
Попитах тук преди (скоро), но отговорите се ограничиха до това може ли без рецепта и може ли с българска рецепта да се купи.
Знам адреси на аптеки в двата града, просто моля един път някой да отиде, купи и изпрати. Вероятно и от самата аптека могат занапред да изпращат, за да не завися от добрината на непознати и ангажирани хора.
Едва ли е нужно да уточнявам, че паритескорострелно ще бъдат възстановени напълно, а и от своя страна аз оттук също мога да свърша нещо, ако трябва.

# 718
  • в сърцето на един мъж...
Напишете ми какъв е, ще проверя дали може да се купи и изпрати, тъй като пращането на лекарства не винаги е разрешено.

# 719
За целта трябва да ви пратя примерно по имейл сканираната рецепта и контакти с аптеката, тъй като препаратът е алтернативен. Дали да не попишем със съобщения...

Общи условия

Активация на акаунт