Боледуване на децата ни - тема 35

• 58 580
  • 722
  •   1
Отговори
# 300
  • shumen
Лисе,то в Аугументина няма спринцовка.С мерителна лъжичка е и с нея го давам.
Аз съм бясна.Ще трябва и другата седмица най-вероятно да си го гледам и да си вземам болничен.

# 301
  • София
Дани, не се ядосвай за глупости, а по-добре виж дали няма някоя съседка, която да спазариш да го гледа няколко дни, докато е на лечение. Някоя пенсионерка или безработна жена няма ли наоколо? Какво като е палав, нито е първият, нито последният такъв  Peace.

# 302
Не мисля,че е грип,момичета.Не започна внезапно.Това хъркане до задушаване го е правила и предният път.После обилна хрема,ужасна кашлица,висока темп.Още като се разхърка и усетих лош дъх.Тя това го прави,като се загнезди някой бацил в носа.Рядко се е случвало да минем без аб,само с хомеопатии разни.Тая година,често прави трахеити-2оправихме без АБ,2 с АБ-този е вторият.Явно при бактерия масово-продаваната хомеопатия не помага.
Както и да е.Свали до 38,5,сега меря,но за момента е под 39,де.Дано не качва повече,че панадолът не я сваля.

# 303
  • shumen
Аш,ооф,и този вариант съм си мислила, но незнам дали някой ще се съгласи.То добре докато е на лечение,но после педи искала да пуснем контрола и чак тогава да ни даде контактна бележка.То тогава какво излиза,че някой трябва да го гледа цял месец.            
Уми да се оправя скоро Габи.

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 22:40 от danaeka

# 304
  • София
Дани, твоето педи май се престарава. За пръв път чувам ЛЛ да държи на чист секрет, касаещ бацил от вашия вид. Ох, не ти е лесно.

# 305
  • shumen
Аш,и аз мисля,че се престарава.Точно това си говорихме днеска с моята приятелка,защото и те са при нея и са като нас и като е ходила и е казала така.Но си мислехме с нея дали като свърши АБ и отидем за бележки няма да е забравила и да ни даде.
Ние се оказа,че в носния секрет сме със Стрептокок пневмония,а в гърления със Стафилокок Ериус.Аз не знам защо педи държи толкова на чист секрет като то не се знае дали няма и други деца със същото в ДГ и пак да си ги лепне.

# 306
  • На брега на реката
Дани, в какво количество са бактериите? Нали знаеш, че все пак могат и да са обичаен гостенин в носоглътката. А не можеш ли да го замъкнеш с изследванията при УНГ? Мале моя какво ме беше направил веднъж, защото лл само изписваше АБ за всяка посявка. Накрая УНГто отсече просто да спра да му бъркам по дупките на детето, защото са в безобразно малко количество бактериите и ще се въртим до безкрай с тия АБта и тая градина. А и в носа нещата могат да са с променлива величина, заради бъркането в нослето и заради самия факт, че носът е бариера.
Уми, как сте днес?

# 307
Дани, твоето педи май се престарава. За пръв път чувам ЛЛ да държи на чист секрет, касаещ бацил от вашия вид. Ох, не ти е лесно.
След откритие на стрептокок (не се вижда от какъв вид е) аз самата бих търсила контролен секрет и бих гонила чист секрет. В градината също бих известила. 

# 308
  • София
Ами сега, аз известих в нашата градина и се оказа, че им е все тая. ЛЛ може да иска чист секрет по други причини, но не и за да върне детето в градината. Никой не го прави и няма медицински стандарт за този тип бацил. Има за стрептокок пиогенес, но не и за пневмоние.

Дани е посочила по-назад, че става въпрос за стр. пневмоние.

# 309
Ашче,
Скрит текст:
не знаех, че сте използвали АРТ, а пък "грешката" много  хубаво се е получила, и аз много ви се радвам  Heart Eyes Бъдете здрави и вие, и дечицата ви  bouquet
Нищо не разбирам за изискването за чист секрет, тук при нас не са искали, даже самият ни педиатър считаше, че нямало нужда да третираме моракселата  Laughing

# 310
Сега видях типа на бактерията.
Все пак, ако едно дете поддържа високо ниво на заболеваемост лекарят е добре да постъпи точно по начина на ЛЛ на детето на Данаека. По спомен от споделянето дедето го водят да му чуят кашлицата доста често.

# 311
  • София
Ами сега, разбира се - нека го лекуват. Мисълта ми беше да не й пречат да го върне в градината, и то след 10 дневен прием на аугментин. Моето мнение беше в отговор на мнението на Дан, в което тя съобщи за контактната бележка.

Искам да я подкрепя и да й кажа, че разговарях с 5 педиатъра, когато ние имахме техния бацил и никой не е направил и намек, че детето не може да посещава ДГ при наличието му. Затова смятам, че тази ЛЛ се престарава в спазването на правилата. Освен това, правих проучване из нормативите, когато имахме бацила, и установих, че само за стр. пиогенес има изискване за контролен тест (да не говорим, че и това изискване не беше казано съвсем ясно). За стр. пневмоние няма такова изискване. Нормативите се дискутираха в темата за детската градина преди Коледа.

Уми, как сте тази сутрин?

# 312
  • shumen
Аш,благодаря за подкрепата.Аз обаче без контактна бележка няма как да го върна в детската градина,а педи няма да даде такава без да види чист секрет.
Фер,не пише в какво количество са.Само за стрептококус пневмоние в в носния секрет пише умерено,а за стафилококус еруис в гърления секрет пише масово.
За УНГ сега няма как да дам 30 лева за частен преглед,а направление педи със сигурност няма да даде.Ще каже,че няма нужда.
Ами сега,аз сега звънях в градината да ги предупредя,но ми казаха,че няма как да вземат секрет от другите 20 деца.Е,тогава ние ако я излекуваме кой ми гарантира,че няма и друго дете с тези бактерии и няма да си ги лепне пак.
Уми,как сте днес?

# 313
  • Варна
Никой не ти гарантира, специално златистият стафилокок масово присъства и в гърлата/носовете на голяма част от хората, и в околната среда. Ще го пипне гаранция, въпросът е да не става масова находка, но той става такава при спад в имунитета, иначе организмът го държи под контрол.
Аз нещо друго се чудя обаче, всички казвате, че в лабораториите освен самата бактерия ви изкарват и количество. Аз изрично бях питала, когато правихме изследване миналата есен (изолираха ни същия стафилокок в гърлото), но от лабораторията (Лаборекспрес - Варна) ми отговориха, че не е възможно да се каже количество, то се изследвало само за урина, не и за гърлен/носен секрет. Още тогава ми се стори странно, сега още повече... Май ако се наложи ще пускам в друга лаборатория.
И аз се притеснявам за Уми, какво ли стана с тях Confused

# 314
  • София
Ами сега,аз сега звънях в градината да ги предупредя,но ми казаха,че няма как да вземат секрет от другите 20 деца.Е,тогава ние ако я излекуваме кой ми гарантира,че няма и друго дете с тези бактерии и няма да си ги лепне пак.

Точно за това нещо иде реч.

Аз правих нормативното проучване в миналото, защото търсих начин да докажа, че е задължително да сме с чисти секрети - такова изискване няма. Има само в някои частни градини, които са решили така да процедират (например градината на потребител от форума).

Месечинке, в Кандиларов само досега са ми казвали число на находката. На други места - не.

Момичета, най-малкият тази сутрин ми е с Т около 38. Цяла нощ плака и сега е неспокоен. ЛЛ ще дойде преди обяд и каза, че ще пуснем кръвни, тъй като много се проточиха нещата с нашите хреми и съпътстващи боледувания на околните. Ех, значи, мира няма, докато не се изредят всички.

Общи условия

Активация на акаунт