Боледуване на децата ни - тема 35

• 58 576
  • 722
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Аш,
този аБ има ли различни разфасовки? Първото, което ми излезе в нета е 50 мл, има ли и 100? Според мен последната информация е уточняваща. Ако си взела шишето от 50 мл водата,  която трябва да добавиш, за да стигне до чертата е еди колко си мл (не запомних), а ако си взела от 100 мл - съответното количество. Т.е. или добавяш на око до чертата или си измерваш съответното количество и добавяш, без да гледаш чертата като би трябвало пак да стигне дотам.

# 331
  • София
Мерси. Моето шиши е от 100 мл. Слагам до чертата и това е. После ще го мисля, ако се наложи Sad

# 332
  • На брега на реката
Всъщност си е добро уточнението на Месечинката. Чак толкова не съм се зачитала, сметнах го за сложно. Само налях до чертата, раздрусах, смеси се и допълних пак.
Дано и на вас ви помогне бързо, аз бях много доволна от резултата, когато малката го пи за бронхита. С трахеита малко повече време й отне, но пък оздравя напълно и без колебливи моменти в оздравяването Simple Smile

# 333
galinanik, може ли подробно за този чай-колко пъти се дава, 1 дюля ли се слага...

Лъки, аз малко на око го правя. Ако дюлята е по-голяма, я срязвам на 2. Гледам да запазя цели семките. Слагам в студена вода - около 500-600 мл. Варя около 20 минути, прецеждам и давам подсладен, изключително приятен и ароматен чай става. Излизат 2 -3 чаши, няма противопоказания.Сварените вече дюли могат да се използват за още максимум една запарка. На следващия ден режа нова и така. Обикновено от 3 до 5 дни го давам.

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 13:34 от galinanik

# 334
Много благодаря, galinanik  Hug
Oбиколих света сега (ММ си дойде обедната) обаче народът разграбил дюлите  Close имаше само черна ряпа-и то едни миниатюрни останали оффф, но взех.
Ако благоволи довечера да иде до Лидл ще му поръчам.
Ряпа с мед за каква кашлица се прави?

# 335
За влажна кашлица е ряпата.
Детенце пак се отпусна.Хапна малко преди това.38,7.Дадох панадол,че не мога Нурофен.Той тоя панадол хич не действа този път.Дано не качва повече.Искам тъпата темпера да спре вече!

# 336
Лъки, и прост компот от дюли става, ако сте предвидили да направите.
И течности. Много течности с нормална температура.  
И да, проветрение на помещението редовно и на често.

# 337
Ами сега, не съм много сигурна в това. Мисля, че пулмоложката тогава много наблегна на семките от дюлята, май в тях е разковничето. Затова писах и за ябълки със семките (ако няма дюли).

# 338
Най-ефективна е семенната част на дюлята, но като цяло и останалата е с много добри лечителни качества. Ако няма в магазините, в някоя билкова аптека може и да се намерят изсушени "центърчета" на дюля.

# 339
Оф, нищо дюлево нямам Sad И в аптеката нямаше дюлеви семки също пууу  Close
Значи ряпата засега е стенд бай.
Ще пробвам сега с ябълкови  Peace
Ами сега, все се каня да напиша и забравям-видях оня ден табела на сватбена агенция с твоя ник и въпросиелна обаче накрая Simple Smile)))))
"Ами сега? "

# 340
  • София
Ами сега, не съм много сигурна в това. Мисля, че пулмоложката тогава много наблегна на семките от дюлята, май в тях е разковничето. Затова писах и за ябълки със семките (ако няма дюли).

Семките от дюля имат по-добър ефект. Аз ги сварявам с малко вода, става нещо като желе. Според мен на детето кашлицата й намаля от тях. И компот й давам, но не помага.

# 341
Ами сега, все се каня да напиша и забравям-видях оня ден табела на сватбена агенция с твоя ник и въпросиелна обаче накрая Simple Smile)))))
"Ами сега? "
Да се оправят, големи са и не са от мен. Simple Smile
Не че знам какви сватбени агенции виреят в пространството, но за мен по сватбено време нямаше особени драми. Wink

П.П. Не знам. Сигурно моето дете е единственото, което фито-лечението не го лови. Ако има някакъв ефект, то е било само като съпътстващо към основно медицинско и променящо се във времето. Лекарят ни никога не е отричал фито методите и е включвал разни елементи от тях според зависи.   

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 14:00 от Ами сега

# 342
Моята баба ми е казвала, че едно време кашлиците ни ги е лекувала с чай от орехи - направо ги варяла счукани с черупките, после прецеждала и подслаждала. Ама все не се наканвам да го изпробвам това. Иначе при една кашлица, която малкият влачи над месец, бях опитала рапята с мед и отварата с лукчетата и индришето. Не видях ефект тогава, ама той си беше и завъдил моракселка по това време Naughty

# 343
Момичета, изтървах ви....много задачи при мен.
Уми, радвам се, че все до по-ниски стойности вдига Т. Това е един от признаците, че детето се подобрява - да не вдига такива високи стойности, като в началото, по-лесно и бързо да я смъква...дано, дано....да му се вижда краят. Praynig

Аш, пак болести при вас. Дъх не можеш да си поемеш...Много червено гърло е доста гадно. Обикновено го познават кога е бактериално и кога вирусно. От преглед. Дано бързо се оправи детенце...

Лъки, дано не е нещо сериозно. Не се притеснявай за пневмония - тя се лекува с АБ, а вие даже пиете в момента...не вярвам да е това...

# 344
  • Варна
Точно вчера открих една рецепта, която ми беше казвала приятелка - отвара от орехи и индрише. Ще я пробвам следващия път.

Общи условия

Активация на акаунт