Боледуване на децата ни - тема 35

• 58 576
  • 722
  •   1
Отговори
# 315
Да, не трябва да се информира за този стрептокок и няма задължение да следва изследване на цялата група. Видях по-късно вида му.  Peace

# 316
danaeka за самото ти дете е важно да сте сигурни, че сте излекували тази бактерия. Този вид стафилкок е много неприятен може да доведе до остра менингит, пневмония, сепсис до тежка или чревна инфекция. Затова според мен ЛЛ е много права да знае , че детето е излекувано.

Най вероятно и друг път ще го лепне , но е важно да се лекува навреме и до пълно излекуване.

# 317
Сега ставаме.Поспала съм малко,макар и на пресекулки.Продължава да вдига темп.Вчера вечер беше 39,5.В 23ч.дадох нурофен.Падна до към 37,5.Към 6ч.пак започна да се вдига..Тая сутрин в 7ч. беше 39,4.Дадох нурофен.Спи,отмаляла е,бълнува,отказва храна.Течности поне успявам да и дам.Темп.след нурофен спада малко повече и за по-дълго.Доста кашля тази нощ.Сега меря пак темп.Топла е.Ще се мъча да и пробутам нещо за ядене,че трябва да дам АБ.

# 318
Ох, Уми  Hug
Дани, много е кофти така-хем ЛЛ, хем градината- всеки да тегли на своя страна. Ами ако няма кой да ти гледа детето?
Момичета, нормално ли е да кашля доста въпреки АБ (даже второ шише ни изписаха) и инхалациите с пулмикорт и вентолин.
Като заспа тази нощ не е кашлял, но като стана та досега е ужас.
Лаеща е най вече, пие и Еуреспал сироп и вечер Ериус-ама ефект нула.
Поне вече не е пресипнал.
Но много ми е притеснено  Cry страх ме е да не стигнем до болница.

# 319
  • София
Докторката мина през нас и след като го прегледа, заключи, че няма смисъл от кръвни, а трябва направо да започваме антибиотика. За нея това е бактериална инфекция, проточило се е много дни, и най-вече - гърлото е много червено и венците са много възпалени.

Термометърът за чело пак отчете под 37.0, а този под мишницата - 38.0. Освен това се вижда, че детето е с Т на пипане. Той заспа още докато го преглеждахме.  Tired

Лъки, доколкото разбирам сте изпили вече едно шише АБ? Нормално е да кашля, но не чак така, както го описваш. Докторката какво каза?  Thinking

Уми, и на нас диагнозата ни сега е ларинго-трахеит. Дано започне да ви се овладява температурата. Hug

# 320
Уми, би трябвало малко , по-малко днес и утре най-вече температурата да започне да спада. Знам какво изживяваш, наистина е доста стресиращо. Само преди дни бях така с двете ми деца. Кураж и това ще мине. Добре е, че Габи приема течности, това в момента е по-важно от храненето.
Лъки, виждам, че правиш и инхалции и АБ даваш. За такава кашлица пулмолог ми е препоръчвал чай от дюли със семките. Правя го винаги, когато моите кашлят, като съм се заредила с дюли (има все още пресни), а аз съм нарязала и сложила в пликчета във фризера. Ако имаш желание, пробвай. Знам, че е ябълки със семките на чай също помага.
Ashiа, мисля че нямаш колебания относно АБ, след проточилото се боледуване. Много силна майка си ти, не е никак лесно с 3 деца, особено когато всички са болни.

# 321
galinanik, може ли подробно за този чай-колко пъти се дава, 1 дюля ли се слага...
Aшия, вчера пред докторката не кашля много- след като се прибрахме също, но вчера вечерта и днес направо се съдра  Sad
Оф и ние така почнахме с ларинго-трахеит...давай АБ, че е много гаден..
А няма как да и се обадя-тя има тел само на рецепция и я разбирам, защото половината град води децата си при нея.

# 322
  • София
Лъки, помниш ли преди около две, три седмици имаше дискусия в този форум за един вентолин, който беше разкашлял детето на Хъшпъпи? Има ли шанс да се е засилила кашлицата вследствие всички инхалации, които му правиш?

Галя, мерси  Hug.

# 323
Lucky Happyness , какъв АБ даваш? Май ти беше споменала, че детето е на Суметролим newsm78 то не е точно АБ. Синът ми последно точно по време на приема на Суметролим - 4-5ден, се влоши и съответно се наложи да мине на Аугментин. Иначе кашлицата му със Суметролим също не изчезваше ooooh!

# 324
37,8 е.Вчера май такива стойности не съм виждала,но в момента вдига де.Дадох АБ,дано подейства вече.Правя и картофено пюре,такова пожела.Притесняват ме тия лекарства на гладно.Дано днес хапне малко.Кашлицата стана влажна.Благодаря за подкрепата Hug

# 325
Ами аз и преди съм правила инхалации с вентолин, и е нямало такива ефекти, а напротив- затова си мисля че не е от него. newsm78
Давам Сумамед-той си е даже един от малкото АБ, дето не го раздрисква.

# 326
  • София
Ами аз и преди съм правила инхалации с вентолин, и е нямало такива ефекти, а напротив- затова си мисля че не е от него. newsm78
Давам Сумамед-той си е даже един от малкото АБ, дето не го раздрисква.

хмммм  Thinking и казваш, че е станала много по-интензивна и пак е суха? Наблюдавай го днес. Ако утре продължи така - отивайте на доктор  Sad.

# 327
Може ли от бронхит да е станало пневмония  Sad
Утре сме 8 и 30 в кабинета  Peace

# 328
  • София
Лъки, не се вкарвай във филми.  ooooh! Дано не е това, което си мислиш.

Аз имам питаме относно как се приготвя Ксимебак. На листовката в частта "приготвяне" пише някакви милилитри на колко гранули отговарят,  че и на колко мл вода. Мен това интересува ли ме за приготовлението? Не трябва ли просто да сложа вода в шишето до чертата?

# 329
  • На брега на реката
Това е според мен при единична доза. Аз приготвям цялата бутилка с вода до ръба както е описано:
"Ако е необходимо самостоятелно да приготвите това лекарство, трябва да напълните бутилката със студена вода точно под мерителната линия отбелязана върху бутилката. Разклатете го добре веднага след това.
След това прибавете още вода точно до мерителната линия отбелязана върху бутилката и отново разклатете.

Още за КСИМЕБАК суспензия 40 мг. / 5 мл. 50 мл. (XIMEBAC oral suspension 40 mg. / 5 ml. 50 ml.), цена и информация от Framar.bg: http://apteka.framar.bg/30021341/%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B5% … -50-%D0%BC%D0%BB-"

Общи условия

Активация на акаунт