Боледуване на децата ни - тема 35

• 57 075
  • 722
  •   1
Отговори
# 480
  • shumen
Уми,да се оправя скоро Габи.Дано утре изчезне и кашлицата вече и при Вас.
Моето дете това му е първия бронхит,който направи сега и може би затова и не съм купувала инхалатор и не съм си и мислила да купувам.
Тете,дано отшуми скоро при Вас този проблем отново.
Аз днеска ходих при педи и свърших работа.Издаде ми продължение на болничния от утре до края на другата седмица.И добре,че отидох сама,че не водих и детето,че наред с другите болни чакаха и две деца с Варицела.Оставаше да беше с мен и да се зарази и трябваше да се  #2gunfireвече.Другата седмица в петък пак трябва да ходя за бележка и вече взе яко да ми писва.
То милото вече ще се побърка с тая майка,която все нещо го спира.В Неделя е канен на рожден ден и тази вечер ме пита кога ще ходим и му казах,че няма,само ще подарим подаръка и няма да ходим и той милия такъв рев му дръпна,че чак мен ми дожаля.
Ашче,твоите деца как са?

# 481
Запис... тази седмица беше кошмарна, аз от понеделник съм със зверска хрема, едвам гледам, но не мога да си остана вкъщи, че пък колегата е болничен. Двете деца с вирус, баба им ги гледа, но при баткото трета седмица върви кашлица  Sad гърло ОК, гърди чисти, а кашля... Снощи ни стресна, вечерта зарева, че го боли корем, ухо, та по нощите сме ходили до Пирогов, после до дежурен педиатър - според нея едното ухо е зачервено, та предписа 3 дни Сумамед + капки Отипакс + пробиотик. Дано да се оправи!!! Чух се днес с личната да й се оплача и да питам за направление за УНГ, та тя ми каза, че сега има някакаъв вирус, който много деца ги засяга в ушите.  Cry

За капак малката уж вървеше към оправяне, а днес като си дойдох от работа, като че кашляше повече, май и хрема започва... дано не съм я заразила аз, че като знам на мен колко ми е трудно (хем мога да си духам носа), не знам тя как ще е, миличката.  Praynig Моля ви, кажете ми, че с годините става по-лесно и леко с болестите при децата?!

# 482
  • shumen
Вилидим,оправяйте се скоро.Да сега има такъв вирус,който удря в ушите.Мисля,че на Аш каката изкара нещо такова.
Ние сме по-добре.Хремата изчезна,но кашлицата все още си е има.Намаля и тя,но затича ли се и сутрин след сън е нещо страшно.Тогава като се закашля няма спиране.Сега към обяд ще го изкарам малко,но някъде където няма деца.

# 483
Вили, при последното ни боледуване педи прегледа ушетата на малкия и констатира, че са зачервени, особено едното. Ние така или иначе пихме АБ, заради Т , която вдигаше 4 дена, та сигурно той е оправил и ушите. От болка детето в ушите не се е оплаквало,  често по съседство от носа се заразяват и ушите. Та ние тогава имахме зверска зелена и обилна хрема...Пихме Азитрокс за три дена също..Ще се оправи детенцето ти Hug

О, Дани, ела да видиш моят "отшелник" Mr. Green С хора не го събирам и срещам...Горкото дете, и аз това си мисля, но ми е по-важно да е здрав засега...

Забравих ....да Вили, по-леко ги карат болестите , когато пораснат...

# 484
  • shumen
Тета,то и аз не го събирам с хора и деца.То затова рева снощи като магаре,че иска да ходи на рожден ден.
Сега пък баба му ме ядоса.Аз се чудя как да го опазя,а тя били организирали някакво събиране от фирмата с деца да го водела.Викам,да бе,няма да стане и тя-о ти до кога мислиш да го пазиш.Викам да,ама после няма да е на твоята глава,а на моята като се разболее пак.

# 485
Хоуп, може ли да споделиш впечатления как влияе инхалацията за свиване на третата сливица.
Аз ползвам за малката често, особено помага за задната гъста хрема. До сега никога не е слизало "нещо" надолу. Смятам, че всеки трябва да се води според детето и състоянието му. Имаше един месец, в който превантивно го използвах сутрин и вечер, този месец нямаше и ден отсъствие от ДГ (ноември) и аз го свързвам с тези процедури.
Скорошно оздравяване на болните. Аз ще я пускам чак след празниците началото на март, до тогава успях с разни схеми кой да я гледа.

# 486
  • София
Вили, моята щерка много дълго влачи една силна хрема, задна, не можех много да издухам напред. С бейбивака не излизаше. Секретът се е събирал назад и е отивал към ушите, в резултат на което един следобед се озовахме с много силни болки и температура. На 3-ия ден след започнатото лечение болките изчезнаха, температурата спадна.

Моите ги глася в понеделник да ходят на ски на Витоша. Днес на големите е последен ден антибиотик/респ. АБ капки. Малкият пие АБ от сряда, но кара много по-леко от кака си. Не показва да го болят ушите, не кашля, не хърка. Аз от червени гърла и възпалени венци не разбирам - така че не мога да кажа дали е оздравял. Важното е, че не кашля, няма Т, не подсмърча. Док каза да си пие антибиотика 10 дни.

# 487
  • Варна
На моя пък от честото издухване му се пукат капилярчета в носа... От 2-3 дни сополите са много малко, но издухва кървенисти секрети, и сега в едната ноздра има засъхнала кръв, но не ми дава да я избърша. Добре, че почти мина хремата, надявам се, че ще заздравее лигавицата. Чудя се има ли с какво да третирам или просто да го оставя на мира.

# 488
Моето пък при издухване му се запушва ухото.Вчера даже ми каза ,че му влязла морска вода чак в ухото и...два пъти залитна.После нямаше проблеми.Знам,че проблеми с вътрешното ухо водят до загуба на равновесие.В понеделник ще се консултирам с унг.Надявам се АБ да оправи нещата и не ща да чета и да се плаша.
У дома е страшна работа-батко и сеполиви(той след всяко боледуване на Габи е болен,)аз тая нощ кихах,мъжът ми и той сополив.Ми...няма как да я изолирам...

# 489
  • София
Тъкмо вчера или миналия ден питах тук дали има вирус с повръщане, и през нощта детето повърна 2 пъти. От сутринта не е повръщала, но съм в очакване  Tired. Не знам какво е. Не вярвам да е от храна, вечеря почти не яде. От друга страна не вярвам и да е вирус, защото пък от сутринта не е повръщала. Ще видя днес как ще е и ако трябва ще отидем до спешен кабинет.
Скрит текст:
Давам вомитусхил и еспумизан.

# 490
  • София
miamim, добави и хидрасек или хидратин алфа да я предпазиш от дехидратация. Стискам палци да си е само за снощи и детенце вече да е по-добре:pray: И трябва да спазвате щадяща диета няколко дена.

# 491
  • София
Велина, благодаря  bouquet. Имам хидрасек, да, ще го включа. За диетата ще е малко трудно. Тя яде само риба, пиле, салата. Супи - никакви. Ще я пробвам с варен картоф.

# 492
  • София
Салати на този етап - избягвай, защото дразнят стомахчето. Варен картоф, ориз, сухар, макарони, попарка (ако склони).

# 493
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Миамим,дано не е вирус,а нещо моментно.
Месечинке,на моя позната на детето също се пукаха така капилярчета и му засъхваше кръв в носа и от нея знам,че го беше водила на лекар,но той и казал да на третира с нищо.
Аш,не те ли е страх да ги пуснеш на Витоша толкова бързо след разболяване.

# 494
Мен са ми "заварявали"  Mr. Green носа заради капиляри, но бях по-голяма. Докторът беше страхотен и разказваше вицове  Joy
Моето пак се о..ака, този път от едно пюре от тиквички (дето го е яло и друг път и нищо  Close ) Не беше готова супата и му го дадох и айде...
Като казах на доки и споделих, че ще го водя на рентген за контрастното-тя много ми се накара.
Каза че ще го израсте и че е малък за такова.  newsm78
Че сега умувам, още повече че приятелка с такъв проблем каза че не винаги се вижда това на рентген.
Иначе спряхме вентолина, още малко пулмикорт и еуреспал.
Само ако се влоши да го водя, че грипът бил страшен.
А пък ММ иска утре да ходим за костюм  Close че му трябва оффф. Сам абсурд-един път го пуснах и го бяха оскубали като пуйка продавачките  Mr. Green Такива боклуци му бяха пробутали... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт