Боледуване на децата ни - тема 35

• 57 075
  • 722
  •   1
Отговори
# 465
Не ми се спори!
Да не превръщаме темата в за и против инхалаторите или ползата и вредата от тях.Всеки да си преценява какво и защо да купува.За мен има смисъл,защото ни е помагал в труден момент!

# 466
  • Варна
За мен има смисъл,защото ни е помагал в труден момент!
Ами аз през цялото време не съм спряла да повтарям, че да, помага в трудни моменти. И нито в един пост не съм отрекла инхалаторите като цяло. Просто съм против да се ползват за щяло и не щяло.

# 467
Тета,не вдига.Пие Фромилид,Ердомед,Кленбутерол...все се надявам нещо да подейства,щото иначе съвсем ще се отчаям ..Днеска щяхме да ходим на слушалка,макар,че педи ни вика чак понеделник-вторник,но сутринта ми се стори по-добре и не ми се щеше да я водя до поликлиниката.После гласът поспадна,кашлицата се позасили.Сега спа спокойно...Дано всичко е наред.

# 468
За мен има смисъл,защото ни е помагал в труден момент!
Ами аз през цялото време не съм спряла да повтарям, че да, помага в трудни моменти. И нито в един пост не съм отрекла инхалаторите като цяло. Просто съм против да се ползват за щяло и не щяло.

Разбрах те!  Peace

# 469
Уми, това е добър знак...че няма вече Т. Ще се оправи детенце, трябва време просто...Ти си я следи и се опитай да се успокоиш Hug

Скрит текст:
Моят на няколко пъти пак се опитва да заеква и да забива глава я в леглото, я в нещо друго..опитвайки се да започне думата Tired Вчера се мъчи да каже нещо и накрая се отчая и вика, че не можел да говори..пууу..да му се не види. Ама това са ми бели кахъри общо взето, на фона на гадните болести

# 470
Месечика а за кое си против да се ползвали инхалаторите за щяло и нещяло....предполагам за твоето семейство Embarassed

У нас инхалатора е незцена и незаменима вещ. Почти толкова на почит колкото четката за зъби. Където и когато да пътуваме инхалатора е с нас.  Лекуваме с него леки хреми, тежки хреми, увеличена трета сливица, латингити. Ползваме ги с физиологичен разтвор, с кармолис, с гиломиртол, с пулмикорт.
Детето ми да не чуе дявол няма - бронхити , бронхиолити и други подобни. Успяваме да втечним секретите с един прост инхалатор.
Виж и съседката си купи...но не го ползва...нейното дете боледува основно от гнойни ангини.
Та за мен и моето семейство инхалатора се ползва за щяло и нещяло и има прекрасен ефект.
Всеки сам решава дали има нужада и дали ще си купи.
Бих взела под внимание мненията на съфорумките за вида на инхалатора с  който да се сдобия ако сум вече решила да си купия. Но съм далеч от мисълта че някоя трезвомислеща жена би очаквала от форума да получи мненеие дали да го купи или не.

# 471
  • София
Уми, утре дано кашля по-малко. Много сиропи давате - един за втечняване, един за алергии, един против спазъм. Отстрани е трудно да се прецени, но според мен е възможно организмът просто да се опитва да се изчисти от болестта чрез кашляне. Недей да мислиш и за вирусен бронхит, защото като цяло с толкова много лекарства сте покрили повечето заболявания.

Тете, той от притеснение ли прави така?

# 472
За алергии не давам.Фромилид е АБ.То и Ериус каза докторката да давам.Е,дадох при постоянната кашлица,не подейства-спрях го.Една отрова по-малко.

# 473
  • София
Уми, аз за ериуса си мислех, защото преди го беше споменала.

# 474
Аш, лятото започна, беше ужасно, аз тогава писах и тук...момичетата ми помогнаха със съвети и споделени подобни проблеми /някои/.Но слава богу отмина. Ходихме на психолог, водих го да му леят куршум също. То че ще се връща, ще се връща този проблем, щом си е предразположен...По принцип говори бързо, също като мен...Нямам идея какво е станало тези дни, че да се провокира отново...ще мине и това.

Уми, при моето кашлицата след АБ отмина сравнително бързо. Сополите също. Вие още не сте свършили АБ..нека си свърши работата той  и ще отмине и кашлицата Peace.

# 475
  • София
Тете, на една позната детето започна да се напишква на 6 г. през деня, защото преживяваше разни работи. После му мина. Дано и при вас така със заекването.

# 476
  • София
Е ти сама пишеш, че при брутална хрема не помага... При по-лека детето се справи и без него. Не помня къде съм чела, но съм сигурна, че някъде се споменаваше опасността секретите да се спуснат по-лесно към дробовете от носа заради инхалации с ФР. За някои състояния инхалаторът е безценен, никой не го оспорва.

Точно това ми каза веднъж на мен една дежурна лекарка и аз както към всяко оплакване от рода на хрема и кашлица лека тръгвах с инхалатора, така вече взех да се чудя. Тя каза, че от студения въздух секретите можели да слязат надолу... Ама това съм го чувала само от един лекар. Повечето препоръчват, други казват, че при хрема просто е безсмислено, само при кашлица.

# 477
  • Once there was a Hushpuppy...
Тета, спокойно Hug
Ще ти пиша тия дни, да ти разкажа при нас как беше....

Момичета, от вчера ви моля към по-сериозно отношение към писането и използването на думите "съвет" и "опит"....
Казаха се неща, като превантивно праване на Вентолин Tired, както и правене на безразборни инхалации...
Не сме сигурни кой как чете и възприема, нека пак да се ограничим до опита си и да не сме така категорични в отричането на нещо...
Тук не сме се събрали да спорим, нека не го забравяме Peace

Уми, дано се поуспокоите Praynig

Хоуп с теб имаме едни и същи ядове вече години и действаме до някъде сходно. Да не се хваля, но тихичко също като при вас бронхита сме го забравили отдавна. Благодарение на инхалатора.

Аз съм със сухо гърло, дразни ме...
Детето провлачи някакъв мръсен на цвят сопол, само 3 седмици градина Tired

# 478
Тъкмо сестра ми ми обясняваше как детето тука много боледувала,да сме не прибирали вече в БГ...Трябваше да и дам линк към темата  Crazy

# 479
  • Бургас
Е ти сама пишеш, че при брутална хрема не помага... При по-лека детето се справи и без него. Не помня къде съм чела, но съм сигурна, че някъде се споменаваше опасността секретите да се спуснат по-лесно към дробовете от носа заради инхалации с ФР. За някои състояния инхалаторът е безценен, никой не го оспорва.

Точно това ми каза веднъж на мен една дежурна лекарка и аз както към всяко оплакване от рода на хрема и кашлица лека тръгвах с инхалатора, така вече взех да се чудя. Тя каза, че от студения въздух секретите можели да слязат надолу... Ама това съм го чувала само от един лекар. Повечето препоръчват, други казват, че при хрема просто е безсмислено, само при кашлица.

Откакто не включвам инхалатора усложненията при боледуване са рядкост у дома. Ако са с ларингит, ако имат някакви дихателни проблеми правя инхалации. Само за хрема обаче бягам далече от инхалатора. Благодарение на това рязко спряха бронхитите след всяка банална хрема при сина ми и като цяло усложненията и при двамата.
9 от 10 лекари препоръчват инхалации с физ.р-р за щяло и нещяло. Една на мен веднъж ми каза за бистра, обилна хрема да правя по 7-8  Crazy инхалации дневно или колкото детето издържи...  ooooh!, а е уж добър и уважаван лекар в Бс. Добре, че не я послушах.
Повечето лекари, които отричат този метод на лечение и безразборното пръскане на физ.р-р в носа са специалисти УНГ. И подробно обясняват опасностите, които крият инхалациите, начина, по който улесняват слизането на секретите към гърдите и бронхитите и пневмониите, които предизвикват.
Допускам, че е възможно донякъде да е и до организъм, не знам. Факт е, че около мен има много доволни от инхалатора ... аз затова и си купих. Откъде да знам колко проблеми ще ми донесе ... Може би грешката ми беше, че слушах неуки лекари и пусках инхалатор почти всеки път при хрема ... може би моите деца конкретно не реагират добре на този метод на лечение.... Така или иначе, при нас положението е: няма инхалации -  няма проблеми. Peace

Общи условия

Активация на акаунт