Боледуване на децата ни - тема 35

• 57 050
  • 722
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Не намаля кашлицата, поне при моя син. Май по-скоро отхрачващо действа. За суха, дразнеща кашлица един УНГ ми препоръча чай от мента, мащерка, теснолист живовляк и босилек. Не съм го пробвала още.

# 571
Не намаля кашлицата, поне при моя син. Май по-скоро отхрачващо действа. За суха, дразнеща кашлица един УНГ ми препоръча чай от мента, мащерка, теснолист живовляк и босилек. Не съм го пробвала още.
Този чай е комбинация от тези билки ли ?Аз му правя от мащерка и лайка по едно пакетче

# 572
  • Варна
Ами каза да ги смеся. Мисля да си ги взема от някоя билкова аптека, едва ли се продава готова комбинация Confused

# 573
Мога ли да давам хомеопатия и АБ?Габи се разкиха.Запазихме я с нещо.Та тръни съм.

# 574
Уми, съвсем никакъв вариат за взимане на секрети от детето ли нямате? И сте сигурни също така, че няма алергии?

# 575
Аш, и аз моята днес я пуснах на Витоша, а след това казаха по новините, че на Алеко се очаквали ураганни ветрове, та сега я мисля какви ги върши. И понеже е доста разпиляна, освен раницата, съм надписала всичките ѝ принадлежности - ръкавици, шапка, маска, да видим какво от целия комплект ще успее да върне довечера, а пък ако са и нейните, ще е супер  Mr. Green
Момичета, сега при последния престой в болницата ми казаха, че лайката не е подходяща за малки деца. Предизвиквала допълнително дразнене при кашлица, както и действала газообразуващо. Препоръчаха ми мента, мащерка и най-вече шипки. Аз по принцип зимата правя доста чайове на дъщеря ми, нося и в термос, когато излизаме на студени зимни разходки. Знам, че лайката е широко препоръчвана и не знаех, че може да има отрицателни ефекти.

# 576
  • Варна
Лайката е алерген, аз затова съм с особено мнение за нея. Иначе е вълшебна билка, но... трябва да си имаш едно наум.

# 577
  • София
На нас заради алергиите не ни я препоръчват лайката. Както и мащерката всъщност, но аз си давам сиропите с мащерка, а майка ми много обича да ѝ прави чай от лайка с мед.
Вчера не работеше лифта заради вятъра, събота и неделя пък с коли не пускат до 14:00 и се провалиха всичките ни опити да се качим малко на ски  Sad Училищата обаче си ги карат с автобуси и поне с придвижването не би трябвало да има проблеми. В петък ние заминаваме малко на Боровец, но тези високи температури направо ме отчайват.

# 578
  • София
Закупих от конвенционална небилкова аптеката бронхо чай (така се казава) - съдържа мащерка, риган , мента, градински чай, сладник. Много приятен аромат.

Силве, ще видим довечера какви комплекти ще си приберем Simple Smile. (Ако нещо чуждо и надписано е попаднало в нашите раници, ще сигнализирам Simple Smile.) Мисля, че за детето ти е по-добре на Витоша, отколкото в затворено помещение, но дано не му подейства пък този вятър.

Светле, до петък ще застудее.

# 579
Силвиана ,благодаря че сподели .На мен лайката ми действа много добре ,но за детето не съм сигурна .По принцип не пие чай .Сега аз го наливам  Rolling Eyes.Ще пробвам с мащерка и шипка имам такива купени .Днес го водих на лекар ,но нищо не е споменала за лайката .Всичко е в носоглътката ,но незнам какво още да дам .Кашля основно след сън и докато яде -нещо явно го дразни .

# 580
Уми, съвсем никакъв вариат за взимане на секрети от детето ли нямате? И сте сигурни също така, че няма алергии?

Детето е седмица на АБ.Секрет мога да и пусна утре,но смисъл никакъв.Тествана е за алергии няма.Има постоянно болни около нея око не в градината то ще е вкъщи.Батко и е от петък със силна хрема и кихавици.Аз изкарах нещо на крак в събота.Тя пе е излизала,освен на една 15минутна разходка оня ден.

# 581
Момичета, и аз го закъсах-нещо пресипнах и ме боли гърло.
Освен спрей Хексорал и ефизол да смуча, какво друго да взема?
Че не мога да ида на доктор сега, малкия чак на 25-ти ще го пусна за ден на градина та  да не превишим месец и после до 7-ми март ще си го държа на домашно след този бронхит.  Tired Tired

# 582
  • Варна
И мен от няколко часа пак ми дращи гърлото... направо ще припадна вече, може ли такова чудо, бре! От ноември насам не съм била здрава за повече от няколко дни... Ще мятам пак спрейовете довечера, дано този път се размине.

# 583
Лъки, вземи ударна доза витамин С - 5-6-7 хапчета наведнъж. Ако нещата загрубеят - може трахизан, той е с АБ...Но засега ефизола и другото ще ти свършат работа..
Току що по новините в 17ч казаха нещо за грипна ваканция до края на седмицата, но от вятъра сигнала прекъсна и недоразбрах...Аз мислех, че сме го изпратили този грип, бре..докога това чудо, докога.. #Cussing out

# 584
Аз след последната хрема мин.седмица(моята) реших,че имам хроничен фарингит.Каквото и да стане мен всеки месец ме боли гърлото.Предния и този път ме оправи Хексоралетен Н таблети за смучене,а преди бухах редовно Аб като видя,че не ми минава,но този път не се и разкашлях,което е необичайно за мен и съм доволна.

При нас гледам да не надвишим два месеца неходене на градина и съм спокойна в това отношение.
Другата седмица и аз искам да го пусна,ама във вторник,че да съм сигурна до последно,че е здрав!

Общи условия

Активация на акаунт