Боледуване на децата ни - тема 35

• 57 047
  • 722
  •   1
Отговори
# 585
Ние още се борим с тия  обриви, алерголожката на листа го писа  неуточнена Уртикария... Минаха 72 часа от спирането на капките, които уж са причината за обрива.Но не минава напълно, ту се поскрият, ту пак се обострят.Пием Зиртек и преднизлон даже давах.Сега му увеличи дозата на Зиртека. Вече обрива се появява и на лицето  и се така на приливи  и отливии- ей така  сутринта пак на червени петънца, към обяд  се поскриха и сега пак се зачерви, направо даже се сливат петната Sad  Лекарката каза, че може от много неща да е, но да набедим капките Цилоксан, щом като обрива е почнал именно  по време на лечението с тях. (Но можело и да не е от тях ) ... понякога организма по- бавно се чистил, минаха вече 72 часа след като ги  спряхме и ще чакаме още...ако продължи явно причината е друга, друг алерген. Лекарката каза и  че след Варицела, че имунитета се разбърква , говори ми за Т лимфоцити и Б лимфоцити , какво там ставало с тях , не разбрах точно и от това също може  така да реагира организма.
 даде ни и направление за кръв, то по принцип на него му се полагат и без туй профилактини изследвания. Утре ще ги пуснем.

# 586
Уми, съвсем никакъв вариат за взимане на секрети от детето ли нямате? И сте сигурни също така, че няма алергии?

Детето е седмица на АБ.Секрет мога да и пусна утре,но смисъл никакъв.Тествана е за алергии няма.Има постоянно болни около нея око не в градината то ще е вкъщи.Батко и е от петък със силна хрема и кихавици.Аз изкарах нещо на крак в събота.Тя пе е излизала,освен на една 15минутна разходка оня ден.
Не питам с лоша умисъл. Изхождам от болестите при моето дете. Най-продължителни болни състояния има, когато се появи някоя бактерия. Дори и да закрепи след това, пак се включва болест в най-краатък срок. Накрая се стига до АБ, но такъв изписан по антибиограма.  Peace Все пак, веднъж изкаран вирус, оставя някаква памет в организма. При децата не е дългосрочна, но определено не се кара еднакво тежко. 

# 587
  • София
Лайтнинг, много болест ви се събра на главата. Във вашия случай бих опитала да спестя градината с присъщите вируси за още няколко седмици. Много кофти след тази варицела.  Sad

Уми, надявам се, че Габи не е болна отново.

Скрит текст:
Яни, ха-ха, а аз си мисля, че съм с хроничен ринит. Прави ми впечатление, че единственият период, в който не хванах никакъв вирус, беше времето, когато пиех ериус и си правех инхалации с КС заради астмата. Може да няма връзка, но тогава - през есента се случи това безвирусно чудо при мен.

Момичета, ако усещате симптоми на нов вирус, според мен помага и някой да гледа децата за два, три часа, а вие да си починете, да направите гореща баня с изпотяване и втечняване на всички сополяци, да изпиете топла чаша чай с билки и въобще да направите малко релакс.  Peace

Моят син не е имал инцидент днес, само щерката е повърнала по пътя, но тя прави така понякога, когато завоите й дойдат в повече. Доволна съм, защото се прибраха уморени и излапаха топлата вечеря, без да се замислят, без протести, препирни и пазарлъци.

# 588
Аш, и моята е така, дори не забеляза киноата в салатата  Laughing

# 589
Браво на децата ви. Хубаво са се уморили на ските.

И мен нещо ми дращеше гърлото и ми беше уморено днес, но сипах два бейлиса сега и съм по-добре Crazy

Аш, за зъбите само исках да подчертая казаното от теб.

Бързо оздравяване на всички.

# 590
  • София
Дъждец, наздравичката! Важното е да не сме подвели момичето с тези зъби и температурата.

# 591
Уми, съвсем никакъв вариат за взимане на секрети от детето ли нямате? И сте сигурни също така, че няма алергии?

Детето е седмица на АБ.Секрет мога да и пусна утре,но смисъл никакъв.Тествана е за алергии няма.Има постоянно болни около нея око не в градината то ще е вкъщи.Батко и е от петък със силна хрема и кихавици.Аз изкарах нещо на крак в събота.Тя пе е излизала,освен на една 15минутна разходка оня ден.
Не питам с лоша умисъл. Изхождам от болестите при моето дете. Най-продължителни болни състояния има, когато се появи някоя бактерия. Дори и да закрепи след това, пак се включва болест в най-краатък срок. Накрая се стига до АБ, но такъв изписан по антибиограма.  Peace Все пак, веднъж изкаран вирус, оставя някаква памет в организма. При децата не е дългосрочна, но определено не се кара еднакво тежко. 
Знам,че не питаш с лошо,само разясних ситуацията.
Ашче,надявам се да не и болна,още не ми е ясно.Гласчето леко паднало,ама то от петък беше и после не помня беше ли се оправило те беше ли.. Crazy Дадох и след кихавиците ударно Енгистол...Бе,дано ако е имало нещо да съм го пресякла.

# 592
  • shumen
Да се оправят скоро всички болнички.
Аш,Силве,браво на децата.Добре са се уморили на Витоша.
Уми,дано не сте я заразили Габи.
За пазенето след разболяване-аз няма как да го пазя повече и като ми свърши болничния го пускам на градина,но гледам да е оздравял напълно.Ето сега имам възможност и ще сме си и тази седмица вкъщи,но вече и на него взе да му писва с мен.Днеска излезнахме пред блока и уж искаше колело и му го дадох и след няма и 10 минутки дойде едно дете с виснал сопол до устата и аха да го прегърне  и аз веднага го дръпнах и прибрах и пак ме гледаха ей  Rolling Eyes.

# 593
Ми и мен ме гледат ей тъй и даже мъжът ми вече ме смята за луда.Днес ми обяснява как няма начин да я затворя в стъкленица,защото той пък кашля и аз мърморя...Да сигурно е прав,но...не мога да си помогна.Страх ме е и сама виждам,че колкото повече го мисля,толкова по-зле става...Сигурно съм луда!

# 594
  • shumen
Уми,не си сама.И мен вече сигурно ме мислят за луда,но хич не ми пука.По добре детето да е здраво,а те да си мислят каквото искат.

# 595
Уми разликате е че теб мъжа ти те мисли за луда. А доколкото помня самият той остава да гледа болното дете.
Извини ме за съвета, но най-добре да търсиш други изход от ситуацията. Хомеопт, смяна на въздуха по няколко пъти в годината. Изследвания за някакв алергия. Нещо от типа на ваксините.
Вярно е че децата израстват така. Вярно е че ние ще се притесняваме на всяко тяхно боледуване.
Но не мисля, че едно дете трябв да е нонстоп пазено, изолирано и т.н
 Това също влияе на неговата психика а и на тази на околните. Успех!

# 596
Ми и мен ме гледат ей тъй и даже мъжът ми вече ме смята за луда.Днес ми обяснява как няма начин да я затворя в стъкленица,защото той пък кашля и аз мърморя...Да сигурно е прав,но...не мога да си помогна.Страх ме е и сама виждам,че колкото повече го мисля,толкова по-зле става...Сигурно съм луда!

Ей сега ще ходя до кабинета на педи за бележка. Имам 4 маски в чантата, познайте дали ще си сложа едната Mr. Green А, и ръкавици, нищо, че е топло днес... Mr. Green

# 597
  • София
Уми, разбира се, че не си луда - просто много ти се струпва на главата, защото Габи боледува често и с усложнения, за съжаление. Аз лично смятам, че е нормално да я пазиш повечко от контакт с болни.

Друг е въпросът, че ако намериш алтернативна схема за лечение (хомеопатия, имуностимулация и др.) и си убедена, че искаш такова лечение, може и това да пробваш. Обаче близките и тогава ще те мислят за чалната.

Абе, най-добре е да го израсте периодът с вирусите, ако може по-скоро.

И се калявайте непрекъснато, колкото и клиширано, досадно и заучено да звучи тази фраза, и най-вече ненужно, защото вероятно ти се опитваш да го правиш.

Скрит текст:
На кумата детето беше нон-стоп болно. На нея й писна да му дава лекарства (антибиотици, вентолин, сиропи ...) и си намери класически хомеопат в София. Започна много да го закалява и да го лекува само както каже хомеопатът. Детето спря да боледува - не от раз, но в рамките на година. Може просто да е израснало проблема.

Когато близнаците си дойдоха вкъщи след раждането, карах хората, които ни посещават, да слагат маски. Тогава колко подмятания, че не съм наред, отнесох от родата - мАни. Същите тези хора смятат, че е здравословно децата да спят на 24 гр. стайна температура, през зимата да са облечени с блуза и пуловер отгоре при въпросната температура и т.н.

# 598
  • shumen
Добро утро!
Тете,и аз имам маска в чантата и мисля да си я сложа като отида за бележка при педи.Детето ще видя какви схеми ще правя и кой ще го гледа,но с мен няма да го водя.
Аз тази сутрин се събудих с дращене в гърлото.Сега ще се натъпча с Витамин С и Прополки и дано го пресека,ако е настинка.Дени пък до вчера АБ и тази сутрин се разкиха.Уж не съм го събирала с никой,няма и болни вкъщи и сега вече,ако се разболее ще се  #2gunfire,

# 599
  • Варна
Явно има нов вирус, започващ с дращене в гърлото. Моят син и той два пъти прочисти гърло сутринта, но сухо и много леко. Бях си сложила ръката под врата му, надявам се просто механично да се е раздразнило нещо.
За класическата хомеопатия - на моята приятелка щерката изкара преди 2 седмици вирус с висока Т (до 40 градуса, тя почти винаги вдига толкова), направи бронхит на втория ден. Лекуваха я с хомеопатия. Ами оправи се... Ходят при д-р Къпинчева (варненки може би я знаят). Факт, че при нея действа, много съм впечатлена и все пак не бих имала смелост да лекувам моето дете само с хомеопатия... Пусто, по-спокойна се чувствам с химията Crazy Макар да ми е ясно, че фармацевтичната индустрия цъфти и връзва благодарение на страховете ни.

Общи условия

Активация на акаунт