Боледуване на децата ни - тема 35

• 57 043
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
И мен ММ  мърмори, че как щял да придобие имунитет ако все съм го пазела  bash bash bash
Отделно ми вади душата за млечните  Rage Rage Rage
Добре че не се задържа много у дома, а родата е надалеч!
Писна ми от акъли и съвети, ама никой няма да ме отмени и да види как не спя нощем, нали? Rage
АЗ днес вече съм с мутирал глас  Tired

# 601
Нашата лична сама казва на детето да слагам винаги маска, докато чакаме при нея. Последно като й звънях ми напомни и аз да сложа, като отида за бележка.
Гледах по тв, че в Русия дори в училищата бяха с маски заради грипа. Там имало много разболели се.

Дани, да не би сутрин да чисти носа?
На моята като й спря кашлицата сега, се появи заден секрет, от който си прочистваше гърлото, и сутрин кихаше.

Аш, знаеш ли как се казва хомеопатът в София?

Лъки, пробвай гаргара с изцеден лимонов сок.

# 602
  • София
И моите кихат, но не ми прилича на вирус. По-скоро след вируса и боледуването сме леко алергизирани - кихат от прах и сух въздух, ей такива работи.

Скрит текст:
Дъждец, ще я питам (май беше Атанасов или Ангелов). Но там е хардлайн - например за температура до 39.5 не се даваше антипиретик. Караш на компот от малини, хладен душ и това е.

# 603
  • shumen
Дъждец,може и да чисти носа.Повече след сутринта не е кихал.
ООф,писна ми вече с него вкъщи.То от сутринта още със ставането се започва да мрънка и да иска нещо.Днеска е замрънкал да сме ходили на вънка от 8,но не къде да е,а на едно заведение с детски кът.Да,но не е познал.
Лъки,не знам,но мен яко ме дращи гърлото.

# 604
Хоуп,гледа детето,,да.Често като е в началото на боледуването я взима със себе си,но...някак спокойно приема нещата.За него е нормално да боледува.Така растяли децата.Да,но и аз работя и малко в повече ми идва това да се обяснявам на всеки 7-10дни как детето ми е болно и съм болничен до незнамсикога.Отделно съм я изнервила на макс с това пазене.
Вие как калявате децата?

# 605
  • shumen
Уми,аз го извеждам и в студ,и в пек и  не го навличам.Пазя го,но не пък на 20 градуса като вчера да е навлечен.Щото аз вчера видях деца със зимни шапки,шал и якета,а на -20 как ще са облечени не знам.

# 606
  • София
И моето яко киха, но не текат сополи и няма нищо друго, започнах инхалации все пак. Силно се надявам, че не е поредния вирус, за петък се гласим за Боровец. То пък в това време не знам и аз какви ски са ми в главата, даже и да захладнее така хубаво ще заледи, но дано поне за нея горе-долу да става, да се радва. И аз с алергия го свързвам по-скоро (или поне се надявам), в неделя вечера се беше и изринала с характерните алергични пъпчици - на няколко места в групички по 3-4, надигнати като мехурчета и зачервено около тях, дадох Ксизал и в понеделник сутринта всичко беше ок. За съжаление нямам идея от какво точно беше, и кисело мляко ѝ давах, от известно време започнах и пчелен прашец, а отделно и нали опитахме да се качим на ски и тя седя цял ден с термобельото в жегата.
Шапка и аз слагам още сутрин, една по-тъничка, защото до миналата седмица имаше проблеми с ушите.

# 607
  • София
Каляването при нас е:

- стайна температура за сън: до 20 гр. (с изключение на лятото, когато нормално е по-топло);

- извеждане при студ на температура доста под 0 гр. Например големите на - 15 си ходиха пеша на градина; малкият на - 10 беше навън;

- много игра навън с изключение на случаите, когато са на детска гр. или са много болни, т.е. получава ми се основно през уикенда;

- облекло за навън при 0 гр. - зимно яке и тънка блуза с дълъг ръкав;

- суетшърт (как се пише т'ва) под якето слагам, когато е по-студено от -2, -3 гр.;

- облекло за вътре при стайна Т по-висока от 21 гр. - тънка блуза с дълъг ръкав, анцуг/клин/дънки, чорапи, потник. Вкъщи ходят без пантофи. Ние сме с парно и подът е топъл.;

- за шапката при всеки е индивидуално;

- храненето също е важно - опитвам се да давам месо и зеленчуци, но те налитат повече на въглехидрати;

- и т.н. ...

# 608
Ми като изключим 0гр само блуза и яке...другото се припокрива..Зимното яке,което предимно носи тази зима е от лидълските,скиорските,но ако трябва да сме честни ми се струва тънко.Другите и якета са по-дебели,но тя си е харесала това.Суитшърт носим цяла зима, като дебелината варира според темп.
Отивамена контрола.Гласът и още е леко паднал.От утре с баща си на работа.Свито ми е.

# 609
Към изброените от Ашиа.
Къпане по-скоро с хладка вода, но не и гореща.
Обувки, които не изпотяват крачето, както и пантофи.
Смени на климата.
Избягване на затворени помещения.
Проветряване на дома редовно и по много, т.е. на два часа за поне 5 минути широко отворени прозорци. При болест - по-често.
Записване на някакъв спорт.
Търсене на причината за сринатия имунитет - алергии, прахове за пране и битови, препарати, мухъл и плесен, неправилно хранене ...
Накрая да се свършва с градинския период и да се свършват приключенията. 

# 610
И аз в петък ще ходя за още 1 бележка и евентуално в понеделник ще я пускам на ДГ.

Ние имаме проблем ,с каквото и да е на краката все са мокри  ooooh!

# 611
Брей, много кихащи...моят и той кихна на 2-3 пъти сутринта, но беше веднага след измъкването от леглото. Реших, че просто е от промяната в температурата - както си е бил загрят на топличко и пробяга в незатопления хол newsm78

Иначе вчера може и да ме е взел някой за луда с дете със зимна шапка, че и с ръкавици в жегата ooooh! Ама пустият му инат, си ги сложи и не даде да ги свалим, въпреки че видя какво е топло Tired

Иначе за каляването и при нас е долу-горе като написаното от Ashia, като изключим излизането под 0градуса, защото температурите до морето рядко се случва да са толкова ниски през деня.
Като добавка, гледам при всяка възможност да го пращам с бабите на село да сменя климат, а лятото да ходи на плаж по-честичко. Къпането пък му е в неотоплена баня и с цял куп играчки в душкабината, та и там го оставяме да си играе на воля....Ама голям ефект не съм видяла засега  Tired

Скрит текст:
Ashia, пишеш "горнище" просто и не се тормозиш Mr. Green

# 612
Към изброените от Ашиа.
Къпане по-скоро с хладка вода, но не и гореща.
Обувки, които не изпотяват крачето, както и пантофи.
Смени на климата.
Избягване на затворени помещения.
Проветряване на дома редовно и по много, т.е. на два часа за поне 5 минути широко отворени прозорци. При болест - по-често.
Записване на някакъв спорт.
Търсене на причината за сринатия имунитет - алергии, прахове за пране и битови, препарати, мухъл и плесен, неправилно хранене ...
Накрая да се свършва с градинския период и да се свършват приключенията. 

Само с това не съм съгласна-и като откриеш, че причината е алергия, и какво следва? Ми нищо..алергията си е алергия, няма оправия...

За горното - Жилетка с цип Mr. Green

# 613
  • София
Смяната на климата влияе добре, особено ако човек живее в населено място със замърсен въздух.

Тете, ако причината е алергии, може поне да се намалят ароматите и химиите вкъщи, да се внимава какво се яде, да се взимат антихистамини по схема.

Да няма прах у дома е по подразбиране - това го казвам относно алергиите към прах (в смисъл има, няма алергия, вкъщи следва да е чисто, според мен Laughing).

Иначе забелязали ли сте колко силно ароматизирани прахове за пране има? Напр. Ариел течен. Аз веднага започвам да кихам Confused, но аз съм свръхалергична - за мен е нормално.

Скрит текст:
Днес пристигна една разкошна плетена момичешка жилетка с едно голямо копче. Може би няма да я облече през зимата, но е подходяща за пролетта. Например днес тук е около 15 градуса и извеждам бебо с блуза и жилетка с цип (горнище), без яке. По маратонки.

# 614
Откриването на алергиите служи за доста неща. Започва се робуване в разни насоки, чистене на прах по няколко пъти на ден, смяна на препаратите, ремонти, изолации, за да се предотврати появата на мухъл.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт