Боледуване на децата ни - тема 35

• 58 575
  • 722
  •   1
Отговори
# 345
Абе и на мен и дребния фито, хомео и прочие не ни влияе много, ама се уплаших-тъй да е бухал не е било никога Sad
М/у другото относно вит. Ц-за детето взимам на ампули-не е евтино, но не давам постоянно.
А за старото куче рецепта за вит. Ц -т.е. мен  Mr. Green-ужасно ми е отврат-аз кисело мразя, но сутрин цедя на ръка един лимон, мед и топла вода и пия със стиснат нос  Mr. Green
Това ми каза невролога+2,5 л. вода на ден-хем превенция, хем и бездруго покрай схемите на лечение на детето забравям да пия каквото и да било-толкова се задълбочавам, че забравям себе си.
Иначе ми похвалиха освен Саностола (и аз и детето пиехме по 10 мл. на ден) и витамините  Alive-но се пият по някаква схема.

# 346
  • София
Да се консултирам за още едно нещо с вас  Simple Smile ? ЛЛ се колебаеше дали да му изпише инхалация с вентолин, накрая му изписа. Той няма бронхеолит, нито бронхит. Дишането е грубо в областта на ларинкса и трахеята. Аз съм по-скоро "за" да не дам вентолина. Нали започна да пие антибиотик. Моля да се изкажат хората, които са били в сходна ситуация (т.е. децата са приемали хем антибиотик, хем вентолин при диагноза, изключваща долните дихателни пътища към момента). Много сложно и заплетено стана, май ще взема да й звънна на ЛЛ.   newsm78

П.п. дадох ксимебака и панадола и сега спи. Всички спят  Crazy.

# 347
Лъки, ако не вдига температура и не е отпаднал, не мисля, че е пневмония.

Ряпата я давам наред с другите сиропи. За нея мисля, че няма да навреди, ако не помага. Иначе разните билкови сиропи й действат, ако не е изпуснато много положението. Лятото суших специално дюли за чай за кашлица, но моята не иска да го пие.
Вит. Ц бях поръчвала от айхърб този http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Alive-Vitamin-C-Powder-120-g/15056 . Тогава беше на някаква изгодна промоция. Разтворен в портокалов сок е много приятен. Според мен е подходящ за всеки ден. Ако човек е болен, не знам дали ще му се пият прахчета и тогава таблетки/ампули може да са по-подходящи.

Уми, дано да не вдигa повече високи стойности. Днес ви е втори ден на аб нали?

Аш,  дано бързо се подобрите от аб.  Моята е правила един ларингит с трахеит. Тогава неспирно кашляше и правиха урбазон плюс вентолин няколко дена. Сега при трахео-бронхитът изобщо не правиха инхалации, но не кашляше супер много.

Дани, най-вероятно след аб микробиологията ще е чиста.

Аз съм направо като пребита днес. В болницата спях на едно късо детско креватче и нищо ми нямаше  Crazy

# 348
Ashia, при ларингити и ларинго-трахеити на нас ни е забранен инхалаторен вентолин (казвам само за моето дете, нямам други наблюдения), защото дразни допълнително. При силна, задушаваща кашлица от ларингит или трахеит,  са ни предписвали вентолин сироп само при нужда и еднократно. Обикновено като преодолеем този пристъп не се налага да давам допълнително сироп. А като беше детето по-малко, пак пулмолог беше предписал Хюмекс Драй (той е за суха кашлица), ама трябваше много внимателно да дозирам и скоро не се бях сещала за него, а помня, че беше много добър сироп.

# 349
  • София
Дъжди, Галя, мерси  Hug

Моето дете не кашля много и не кашля сухо. Дори кашля сочно и влажно, но много рядко. Ами няма тогава да му правя вентолин. Даже и инхалации с ФР не виждам защо да му правя. Не искам да го разкашлям.

Хюмекс Драй е 1:1 с Демефан. Не е неговият сироп в случая.  Sunglasses

Скрит текст:
Галя, вие да не сте при д-р Стоева?

# 350
Аш, миналата година февруари беше на Зинат + вентолин и пулмикорт + сироп за кашлица, след консултация с пулмолог. Инхалациите бяха за три-четири дни, не мога да си спомня кое от двете спряхме първо. Още след първата инхалация се повлия много добре. Бих се обадила на ЛЛ, ако имам доза съмнение.
Скрит текст:
Аз например се ядосвам на себе си, че хем водя детето по лекари, хем поставям под съмнение каквото кажат. Опитвам се да намирам баланса между личното ми виждане и усещане + опит и лекарските препоръки.
Щерката си продължава със Зината поне 7 дни. Още след втория прием хъркането спря и носът се отпуши. Надявам се успешно да изтрепем каквото е било. УНГ нещо се покри, уж сам да види резултатите от изследванията и да се обади, ама... Каза да не звъня, той ще ме потърси. Да видим дали ще го направи.

# 351
  • На брега на реката
Аш, аз и преди бях казвала, но инхалациите като цяла много я бяха разкашляли с трахеита. УНГ спря и инхалации и сироп Вентолин.

# 352
Аш, никога не са ни изписвали вентолин при кашлици. Аз не бих давала такова чудо категорично.
Демефан сироп е добър при сополива кашлица. При кашлица от гърло - не чак толкова. Според педи - при кашлица от гърло синекода е май по-добрия вариант.

Аз изначало не съм почитател на сиропите за кашлица, ама никак. Давала съм два пъти демефан и синекод, и то за да подтиска първите два-три дни.

Аз бих препоръчала да даваш нещо да смуче за гърло, за да облекчи. Ако сте почнали Аб, той също ще си свърши работата...

# 353
Ние имаме изписан Кленбутерол.Като започнах аб го спрях.Днеска включих Ердомед.Температурата се мота между 38 и 39 днес.Панадолът свали от 39,1 на 38,3 и до там.Надявам се да те вдига повече.Ама не ще да яде и това е.Малко картофено пюре хапна в 11ч.и няколко солети.

# 354
  • shumen
Аш,на нас Вентолин са ни изписвали на сироп два пъти за бронхитна кашлица,като 2 път е сега в спешното.Като казах,че много кашля и си мислех,че ще ни бият Урбазон,но доктора каза няма нужда щом имате Вентолин дайте и ще намалее кашлицата.Сиропите за кашлица и аз не ги харесвам и почти не давам.
Лъки,ами аз съм така.Няма кой да го гледа освен мен и то добре ще го държа другата седмица,но после след това педи иска поне още 7-10 дни и докато излезе МБ и то чиста,а дали ще ми дава болнични толкова е божа работа.
Уми,моето не яде почти нищо,когато го боли гърло.

# 355
Аш, никога не са ни изписвали вентолин при кашлици. Аз не бих давала такова чудо категорично.
Тете, сигурно детенцето ти никога не е стигало до урбазон от кашлица и затова си толкова категорична. От сърце желая това никога да не ви се случва. Hug
Понеже на малката ми дъщеря са и слагали дни наред  инжекции урбазон, вярвай ми, за мен много по-малко зло е да дам вентолин. Аз също мразя сиропи и избягвам да давам, но винаги имам вкъщи вентолин (споменах по-горе по каква причина). Изхвърлила съм всички билкови сиропи, явно детето ми има някаква непоносимост към билките и положението с кашлицата става неконтролируемо. Сега отхрачваме с Ердомед, сама го пожелах от педиатъра, защото секрета беше много слузест и жилав. Сухата кашлица успокоявам само със сироп от дюли и чай от шипки.

# 356
Тете, сигурно детенцето ти никога не е стигало до урбазон от кашлица и затова си толкова категорична. От сърце желая това никога да не ви се случва. Hug
Понеже на малката ми дъщеря са и слагали дни наред  инжекции урбазон, вярвай ми, за мен много по-малко зло е да дам вентолин. Аз също мразя сиропи и избягвам да давам, но винаги имам вкъщи вентолин (споменах по-горе по каква причина). Изхвърлила съм всички билкови сиропи, явно детето ми има някаква непоносимост към билките и положението с кашлицата става неконтролируемо. Сега отхрачваме с Ердомед, сама го пожелах от педиатъра, защото секрета беше много слузест и жилав. Сухата кашлица успокоявам само със сироп от дюли и чай от шипки.

Имам предвид, че в случая на Аш не бих давала вентолин, при чисти гърди и дишане. Peace

Урбазон бият при ларингитен спазъм/ларингитна кашлица... и не само, но за това се сещам..Детето на Аш не е правило ларингитен спазъм досега, ако не греша, съответно не е предразположено да прави и за мен е излишно в случая да се дава вентолин. Но тя ще си реши. Това е моето мнение просто..
Иначе деца различни, всеки си знае неговото към какво е предразположено и какви проблеми може да очаква...

# 357
  • София
Моето що сироп Вентолин е изпило, нищо ѝ няма от него, на инхалции пък би трябвало дори да е по-безвреден, но все е било при бронхит или бронхоспазъм. Аш, сигурно се съмнява за започващ спазъм, ако се чува по-тежко дишане, в такъв случай би трябвало да помогне.

# 358
  • София
Ох, чак сега успявам да се включа. Значи, ЛЛ изписа вентолина малко по недоразумение. Не се съмнява в спазъм, а се подведе от мой преразказ. Аз бързах да й разкажа как предния път са го лекували от бронхеолит само с вентолин и повторих 100 пъти думата вентолин (с идеята да не тръгнем веднага към антибиотик). ЛЛ се повлия от моето изказване. Накрая се опита да аргументира предписания от нея вентолин с нещо от типа на "направи инхалацията за всеки случай, тъй като не знаем дали няма да стане бронхеолит". Като си тръгна от вкъщи, започнах да се съмнявам. По принцип не обичам да давам лекарства за всеки случай, а в същото време си знам, че надух главата на жената с тоя вентолин и едва ли не си го изпросих. Виновен!  Embarassed

Тете, правилно си ме разбрала за състоянието на детето, както и аз правилно те разбрах, когато ти обясни за твоето и кашлицата.  Hug Галя, ние тук се познаваме и затова бързо си даваме съвети и понякога съветите ни звучат странно, извадени от контекста, но ти си мъжко и разбрано момиче, и предполагам също няма да се засегнеш от отговора ми. Иначе аз оценявам информацията за урбазона и вентолина - права си и то много. И много ми е мъчно, че е трябвало дни поред да ви поставят урбазон. Аз бях така като дете - носеха ме почти в несвяст в лекарския кабинет след часа по физическо (например).

# 359
  • Once there was a Hushpuppy...
Да се консултирам за още едно нещо с вас  Simple Smile ? ЛЛ се колебаеше дали да му изпише инхалация с вентолин, накрая му изписа. Той няма бронхеолит, нито бронхит. Дишането е грубо в областта на ларинкса и трахеята. Аз съм по-скоро "за" да не дам вентолина. Нали започна да пие антибиотик. Моля да се изкажат хората, които са били в сходна ситуация (т.е. децата са приемали хем антибиотик, хем вентолин при диагноза, изключваща долните дихателни пътища към момента). Много сложно и заплетено стана, май ще взема да й звънна на ЛЛ.   newsm78

П.п. дадох ксимебака и панадола и сега спи. Всички спят  Crazy.

Ами, ето, ти преди няколко поста си се сетила за нашия случай от преди няколко седмици... Tired
Сега прочетох.
Аз, на твое място при наличие на АБ, който съм сигурна, че ще свърши всичката работа не бих правила инхалации с Вентолин Peace Освен всичко друго нямате бронхит, също, като при нас Tired
Не се разкашля моя син, ами такъв зор беше...а, до преди това беше кашлял два пъти. Не искам да се сещам, само като го погледна в хладилния новия отворен Вентолин Confused

Галина - лечението с Урбазон не изключва и едновременно лечение с Вентолин Peace Тези двете не се заместват, имат различно приложение. Нас са ни лекували и с двете едновременно в болницата от бронхит и вирусен ларингит.

Уми, много ми е жал за твоята с тази Т, сега вече от приема на АБ не започва ли да спада, да не вдига такива стойности.....плашещо е Tired

Общи условия

Активация на акаунт