Боледуване на децата ни - тема 35

• 57 066
  • 722
  •   1
Отговори
# 525
  • На брега на реката
Аш,
Скрит текст:
http://www.hovogliadidolce.it/crostata-mascarpone-e-cioccolato-s … -cottura-ricetta/
Гугъл транслей обаче се гаври с името. Но рецептата е много сполучлива Simple Smile

# 526
  • в ябълковата градина
Добро утро! Има ли циркулиращ вирус със зачервено гърло и не-много висока температура?
Бебето (9м.) пи антибиотик до преди 10 дни. Сега от четвъртък вдигна 37.6 температура. В петък ходихме до джи-пи-то, гърлото е червено, но засега изчакваме с антибиотика. Три дни подред вече вечер и през нощта двига до 37.7. Иначе е кисел. Брат му ходи на детска, но не е болен, явно не е от него.

Чудя се, дали да изчакам още един ден, сега по-късно ще търся джи-пи-то, не знам, не е висока температурата, но пък вече три дни я поддържа и видимо се мъчи детето?

Какво е вашето мнение

# 527
Да пуснете кръвни изследвания, за да се види вирус ли е и гърлен и носен секрет.

Честит празник!
Аз не виждам нищо лошо в подарък миксер, робот и т.н. щом са желани Simple Smile

# 528
  • София
Грушенка, то обикновено при всеки вирус и гърлото е червено, ако е само това, няма какво да бързате с АБ, 3-4 дни е нормално да вдига Т. Ушите погледнаха ли му на прегледа, да не е кисел от това? Такъв вирус циркулира в момента, затова изказвам просто предположение. Моето пи АБ за ушите, но съм убедена, че и без щеше да мине.

Честит празник, обичайте се  Simple Smile Миксер сама си поръчах за подарък за един РД, но аз много обичам да правя сладки неща, за разлика от манджи  Mr. Green
Скрит текст:
  За любителите на тортите една изключително вкусна и много лесна торта, която редовно я правя у нас  Simple Smile
http://deliciouskit.blogspot.bg/2013/02/blog-post.html

# 529
  • София
Да пуснете кръвни изследвания, за да се види вирус ли е и гърлен и носен секрет.

+1

На бебето растат ли му зъби в момента? Ако растат зъби, имунитетът понякога пада. Наред с останалите причини за паднал имунитет, растежът на зъби също може да предизвика начало на възпалително-вирусен процес. Не е нормално обаче да се търпи температура повече от три дни, без да се потърси причината. Пускайте кръвни и се подгответе психически за нов антибиотик или антибиотични капки, които да стигнат до гърлото, ако температурата на мъничето не мине.  Hug

Скрит текст:
Дъжди, ама можеше и едно парфюНче или някоя блузка да добави към миксТера. А това маскарпоне го рейкат по всички торти напоследък, но е вкусно. мммм. Фер, Кака, на италиански ми излязоха твоите рецепти, когато ги разгледах в телефона. Ще се превежда, няма как. ooooh!

# 530
  • в ябълковата градина
Благодаря ви за мненията! Вчера пуснахме кръвни изследвания и бяха добре, с изключение на левкоцитите, които бяха 2.9. Да, чакаме и зъбите, все още няма нито един. Дано е ОВИ и се оправи без АБ.

Аз, малко съм се шашнала, но Честит празник и на вас!

# 531
  • shumen
Грушенка,оправяйте се скоро.Щом чакате и зъби може и от тях да е.
Светле,аз също предпочитам да правя нещо сладко,отколкото да готвя.
Аш,оправяй се и ти.
Тука е напекло едно слънце и навънка е лято направо,но аз на моето не смея да го разсъблека да не се разболее пак.До преди малко бяхме навънка и все мърморех по него да си слага шапката.Викам си,ако ме слуша някои не знам какво ще си помисли,че аз нищо не му давам.

# 532
  • Варна
Дани, то и аз така си мисля  Joy От 20 теми насам, един път не каза това дете да е направило нещо свястно. Преглъщай ги малко по-леко непослушанията му и може да се вдъхнови да те слуша  Wink (съвсем приятелска вметка, грам не ти се меся във възпитанието  Hug).

Грушенка, това че баткото е здрав, не означава, че не носи вируси. Просто ако вече ги е карал, само ще ги пренася, без да ги боледува (поради създаден имунитет). Повсеместно е разсъждението "ама детето/аз до преди седмица пи/х АБ, защо се разболя/х толкова скоро". АБ-то не създава "файъруол" (дет вика Аш), напротив, то прецаква имунната система мега много. Не го казвам като противник на АБ, защото е факт че помага с/у големите гадости, но също така е факт, че разрушава защитните сили. Влиза се в омагьосаната въртележка - колкото оправя, два пъти повече разваля (но без него не може в дадени ситуации). Трябва да се търсят средства за засилване на защитните сили на организма, докато е здрав. Иначе като е болен и тогава да го повдигаш, за мен много смисъл няма. При съществуваща вече болест, защита няма, има битка. За това защитата се гради, преди битката, за да не те пробият враговете лесно Simple Smile. Надявам се, че ми се разбират илюстрираните разсъждения.  Laughing

Скрит текст:
Ох, момичета, позволявам си да си задам въпроса на вас, понеже сте мои хора...Моля ви за някой бърз съвет, как да му втълпя на това дете че трябва да се говори в първо лице, а не във второ и трето, когато става дума за себе си...Ако някои знае трик от личен опит, да ми драсне. Благодаря предварително. П.П. ние през последните две години му говорим нормално, само първата му годинка сме говорили "мама това, тати онова, Симеон това, Симеон онова". Проговори на 1г10м, така че не ми се вярва, чак такъв огромен ефект да е имало...ма може и да съм в грешка...

# 533
Maybelline , и моят син до преди няколко месеца така говореше. Просто не употребяваше местоименията. Постепенно започна да ги включва от самосебе си. Нищо специално не сме правили. Е, обяснили сме му, че трябва да казва "аз", когато говори за себе си, но не е като да сме му го повтаряли постоянно.

# 534
  • София
Грушенка, може да е свързано със зъбите, но докторът трябва да прецени дали зачервеното гърло не трябва да се третира. Освен това бих мазала венците с някое мазило за зъбки, съдържащо лайка и други противовъзп. съставки. Също бих давала чай от лайка (без мед заради възрастта).

Мейб, замислих се и по твоя въпрос за правилната реч: моите също се лигавеха вероятно да 3-тата си година и не се изразяваха от свое име. Между 3 и 4 има напредък, а като че ли истинското поумняване настъпва след 4 г. Сега са във философската фаза.

Последна редакция: нд, 14 фев 2016, 18:28 от Ashia

# 535
  • Варна
Грушенка, ако ще даваш чай от лайка, гледай да е прецеден през 2-3 марли.
Мерси на който се включи по моя въпрос.

# 536
  • в ябълковата градина
Благодаря ви за включванията. Мажа го с Калгел и Пансорал, давам и Дентокинд. Ще пробвам и чай от лайка, макар че с шишето не се спогажда и само малко вода успява да пие. Ей и сега  пак вдигна температура 37.6.

Желая ви приятна и весела вечер!

# 537
  • София
Грушенка, утре на всяка цена се консултирай с лекар.  Peace Пожелавам утре да няма Т.

# 538
Мейбълин...избщо не му втълпявай сам ще се корегира. Остави го и се радвай. След време ще си спомняш с умиление.

# 539
  • shumen
Мейб,аз ако не му обръщам внимание хич и няма да се облече.Ако има как и на -20 ще ходи гол и бос.Нещо като си науми,че ще е не и край.
Скрит текст:
Ето тази вечер ревна,че иска бонбони в 10 часа,но не какви да са,а Джилибон и му обясних,че е затворил магазина и утре ще купим,но не и не и накрая баба му развали дисциплината.Не можела да го слуша как реве и вуйчо му ходи и му купи.Аз си мисля,че всичко при него стана след раздялата ни с ММ.Това му се отрази и започна да реве и се тръшка за всяко нещо.
Иначе по твоя въпрос-моето и то не употребява местоименията още,но аз не съм се замисляла над това.Мисля,че започне сам да се поправя.
Грушенка,дано не вдига повече Т детенце.

Общи условия

Активация на акаунт