Захранване в 3тия месец....

• 11 754
  • 56
  •   1
Отговори
# 45
По-скоро е било заради тъпченето, което май не е било само на тримесечна възраст, ами и на 6, и на 10.

# 46
  Де да знам, по принцип трудно ще натъпчеш прекалено бебе, тъй като то не се свени да плюе или директно да повърне. Доколкото си спомням само си поглъща колкото му трябва, след което спира.

Виж при по-голямо детенце храненето насила е възможно и погрешно и наистина може да му причини трайно отвращение.

# 47

От такъв зор, че малко сок ще промени бактериалната флора и като дойде време за пюре, вече ще има някакви бактерии, които да атакуват новата храна.

ooooh! И ти си чела?!?!
Какво???

Щото да ти кажа, сока НЕ променя бактериалната флора, поради липса на такива в него! Айде попрочети от къде се "добиват" полезните бактерии за чревната флора; кога една бебешка храносм. с-ма е готова да преработва нещо различно от кърма/АМ, и каква е ролята на ензимите Wink...че бъркаш много яко кой "атакува" храната  hahaha

# 48
Чела съм доста неща. Всяка нова храна променя съотношението на бактерии, които може да ги е имало, да са дошли отнякъде, но вече зависи и от храната. Това са си всеизвестни факти, че и на бабите са известни, едно време е имало поговорка- като ще даваш на дете ябълка, отъркаляй я по поляната. Явно нещо интуитивно са знаели.

Човешкото храносмилане само частично използва ензими, произведени от тялото. Една част от храносмилането става с ензими и действия на чревни бактерии. И дори стомахът да не преработи голяма част, то в червата все пак нещо ще се случи. Ще минат доста месеци, преди бебето да си оправи наистина добре храносмилането. Няма такова нещо като готово-неготово; може да има различни нива на частична готовност. Например размерите на бебето. Има разлика дали ще дадеш сок на бебе на месец и на такова на 3 мес., което може и да си е удвоило теглото.

Освен това зависи и за какво количество храна е готова системата на бебето. То на 6 мес. може с охота да гълта, ама вече зависи от бебето дали после няма да му стане тежко и доста време да трябва да се адаптира към храната, въпреки че уж е "готово".

В човешката биология няма 2+2 = 4, понякога е равно на 3 или 5.

# 49
Глупости на търкалета...и никой тук не говори само за стомах, черва и пр..говоря за храносмилателна система! И за степента ѝ на готовност, касаещ периода след раждане: пак да кажа-НЯМА как да е готова същата (хран. с-ма де  Wink) за преработка и усвояване на нещо различно от кърма/ам!-доказано!
И да, видно е, че по-горното не пречи на майки-експериментаторки; добре, че бебета ви оцеляват, въпреки вашите "удобства". Crazy

# 50
Аз съм на мнение, че майката най-добре знае кога е дошло времето да захрани детето си. Естествено, не на 2-я месец, но тя си прецинява кога, с какво и как да си храни бебето. Освен това, аз съм на мнение, че удобството на родителите е също много важно, за да расте едно дете щастливо, доволно и нахранено. Майка ми когато ме е родила е нямала кърма, а е нямало и АМ. На 15 дни се е налагало да ми дават кисело мляко - нещо, което днес е направо шок и ужас за майките. Е, пораснала съм, жива и здрава. Някои майки са прекалено крайни в изказванията си. А и, гледам ги - много се вълнуват с какво ги хранят, а като станат на 3 децата им, ги хващат за ръчичка и айде в Мак Доналдс, айде на сладкарница.. много съвестно.

# 51
Най-добре знаят специалистите, които наблюдават резултатите от различните видове захранвания. Те виждат кое влияе добре и кое води до проблем. Разбира се не при всяко дете, за щастие децата издържат на големи експерименти. Някои минават м/у капките, което съвсем не означава, че трябва да постави в риск и своето дете.
Информиран избор е оптималното. Има достатъчно препоръки, които са аргументирани, включително в нашата страна. Дали ще ги послушат или не родителите, вече е тяхно решение.

...а като станат на 3 децата им, ги хващат за ръчичка и айде в Мак Доналдс, айде на сладкарница.. много съвестно.
Може пък това да са рано захранилите  Simple Smile
Не поставяйте с лекота огромна група хора под един знаменател Peace
Въобще нямам такива наблюдения.

# 52
Това да захранваш след третия месец се равнява меко казано на лудост и за детенцето и за майката.Детето едно че от тея захранвания толкова рано ще спре да наддава колкото трябва ,защото стомахчето няма да може да преработва храната ,а само се товарят червата,ако вземе да реве повече от обикновенно да знаете от какво е .Бебето най добре се храни от мляко не от манджи.За къде за бога бързате?Кой е тоя доктор дето изказва тея бисери?Аз втори път не бих си завела детето при него.Не си играйте така със здравето му.Изчакайте поне 6 месеца е най доброто.

# 53
Ани, вие ли бяхте със свекървата, дето държеше да ядат манджи на 6 мес? и сега пак пускаш тема след тема за злоядството...

# 54
Ани, вие ли бяхте със свекървата, дето държеше да ядат манджи на 6 мес? и сега пак пускаш тема след тема за злоядството...
да същата.Мога толкова ползи и вреди да изкажа с това с това захранване ,че до утре да пиша няма да ми стигне.Захраних ги на близо 5 месеца след две седмици мъки ,заради чужда намеса спрях всичко и ги върнах на мляко и започнах всичко от начало с доста по бавно темпо .От тогава и сега сутрин си закусват мляко и преди лягане. Лично аз смятам това захранване обърка нещата и за това на килограми сме толкова дребни. За наш късмет не сме имали някакви реакций заради храни.И това доведи до злоядството на едното ми дете.От 11 месец малко оот малко прояди от както вклучих и свинско в обедното меню.

# 55
Именно, вашето не е било захранване, а опит за натъпкване с голямо количество изведнъж. Не заблуждавай хората. Захранване е: най-малката кафеена лъжичка, може и през ден, без да се гони норма.

# 56
Именно, вашето не е било захранване, а опит за натъпкване с голямо количество изведнъж. Не заблуждавай хората. Захранване е: най-малката кафеена лъжичка, може и през ден, без да се гони норма.
Не беше така ,а на 5 месеца опитаха повечко неща от колкото ми се струваше нормално ,аз на 3 месечко бебе ,което едва ли не има още колики не бих давала и лъжичка друга храна.На 5 месеца изпадах в ужас,че едва ли не може да им се запуши нещо стомахчето от лъжичките друга храна,защото ми се струваше още неразвита достатъчко храносмилателната им система ,а на 3 не знам как изобщо бебе може да понесе друга храна било то лъжичка,две,три как да е.Всяка майка само решава кое кога е най правилното за нейното дете.Сега на 11 месеца сме почти на обща храна и няма проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт