Форумни "образи"

• 227 766
  • 3 224
  •   1
Отговори
# 105
Щом нямате коза на балкона никакви селянки не сте.  Laughing

# 106
а аз много искам да съм селянка, но не ми се получава за сега.

# 107
Кафе, чак след 5 години може и да роди  Joy. Аз така гледам вече четвърта година аспержи и нищо  Shocked.

# 108
  • Ямбол
Не е интересен този рафт. А и са твърде малко онези, които често говорят за село и селски живот.
Рафтът на драматизиращите е по-тежък.

# 109
Аз - селянка снобарка, гледам две наболи костилки от авокадо.

Аз няколко отгледах, чак пораснаха дръвчетата, но се оказа, че не блестят с красота и не знам за какво бяха всичките усилия.  Mr. Green

# 110
Май отделна група се оформяме - авокадоотглеждачки. Пу, и аз - отгледах до около метък, но после загина. Не без моя помощ.

# 111
  • Варна

Ех, че си Лиляна веднага ни натири ... Освен,
че селянки, ами и скучни.

Моите също загинаха, сигурно им трябва южен
склон и вода от ненапит кладенец  newsm78
Пишман авокадоотгеждачка се пиша.

# 112
  • София - Рим и обратно

Аз няколко отгледах, чак пораснаха дръвчетата, но се оказа, че не блестят с красота и не знам за какво бяха всичките усилия.  Mr. Green
Викаш, и за показ не стават Crossing Arms.

# 113
  • София
И на мен ми е интересно, защото нямам никаква идея откъде си знаете ежедневията, респективно в кои теми си ги споделяте.  Crazy
Не си го ''знаем''. С течение на времето, определени потребители споделят детайли от ежеднeвието си и така, лека полека, аз лично си изграждам образ, картина. Подробности не ми се пишат, тъй като водят до конкретни никове, а нямам нито времето, нито желанието да се скубя с X, Y и Z. Просто споделям какво усещане оставят у мен някои форумни образи.

Не е заяждане или намек някакъв. Искам да използвам, точно че го казваш, защото ми върви като мисъл и на мен.

Дали образа на друг не го изважда и изгражда, всеки един потребител, пречупен през собственият опит, настроение дори ако щете или впечатления.  И до колко той съвпада с действителността или е просто такъв , какъвто на нас ни се иска в момента и по принцип?

От мен имате още един образ- папагала. Дето винаги , за всичко е съгласен с общата маса и само повтаря и лае в общото настроение  Crazy Crazy Crazy и никога няма собствено или различно мнение, дали защото наистина го няма или просто не иска да се "излага".
Разбира се. В реала също всеки образ, който си изграждаш, всяка мисловна картина, се пречупва през твоя собствен опит, мироглед и настроение. Понякога съвпада изцяло с ''действителността'', друг път има отделни попадения, а често пъти кардинално се разминава.

Папагал не съм срещала из форума, но се сещам за Вечния позитивист: винаги блага и добра, силно загрижена за природата и птичките, отдадена на каузи тип ''Да не ядем свинско 1 час в годината'', пръскаща позитивни мисли във всяка тема, в която я засичам. Познавам една такава в реала, по-точно познаваХ, че съм ограничила контакти с нея. Мен лично подобни индивиди ме плашат..твърде психо ми идва цялата тази крайна позитивност. При това аз самата съм слънчев и ведър човек, рядко унивам.

# 114
Тези не са папагали, тези са страхливци.

# 115
  • Другата България
Може би не е тук мястото да питам, но понеже потребителката беше поне за мен отделна категория, да питам за Аква? Скоро не съм я срещала из темите, а предимно уж чета?

# 116
Аква е с нов ник. Сега е Obsession. И аз не съм я засичала скоро. Понякога се мярка в КМ и КиТ но не е редовна както преди.

# 117
  • Другата България
Благодаря ти, Цвети. Hug

# 118
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Интересна тема...
Повечето хора имат нужда да си изяснят всичко докрай, да го категоризират и класифицират, да му сложат етикет и да го подредят на рафта. Едва тогава са спокойни.
Но човекът не е лесен за разбиране - многозначен е, изменчив, изглежда различен в различни ситуации, преминава през различни етапи и се променя - т.е. трудно е да го сложиш в категория и да се успокоиш, лепвайки етикета.

Аз нямам такава потребност - да категоризирам хората. Приемам всички такива, каквито са или каквито се показват. (Макар че, знаете, Вонегът казва, че човекът е това, което се прави, че е.)
Някои са ми симпатични, други не. Някои са ми противоречиви, други са ту добри, ту лоши.
И естествено, че според собствените си критерии, настроения и нагласи определям това.

Има, разбира се, такива, които се набиват в съзнанието с някаква доминантна черта и за себе си може би съм ги определила като форумни образи, сега като се замисля...Обаче това са лично мои усещания, едва ли биха били полезни някому.

# 119
  • София
Да се разграничиш от правенето на категоризации и от категоризиращи хора също е вид категоризация.

Общи условия

Активация на акаунт