Форумни "образи"

• 227 614
  • 3 224
  •   1
Отговори
# 30
И, като видиш, че някой е на по-ниско интелектуално ниво от теб, какво следва да направиш?
Да му доказваш ред след ред как от него не става нищо ли?

# 31
Скрит текст:
Аз пък съм на мнение, че никой не може да нарани друг с думи, ако другият поначало няма вече някакви съмнения, по принцип е свикнал да се самонавива, че не е прав и някой като каже нещо, го приема вътрешно. Смешно ми е хора над 25 да приемат нещата съвсем лично. Ако имаш изградено чувство за личност, не би трябвало да се засягаш.
Съвсем точно. Няма как да се засегна, че съм тъпа, след като не съм. И ако някой ми го обяснява, то той не очерня мен, а себе си, защото говори очевидни глупости. Ако обаче аз кажа на някого че е тъп и той се засегне, това означава, че той все пак допуска, че може и да е тъп.
Но не е хубаво, когато те пръскат с кал, колкото и да си самоуверен. Ще се получи нещо като ти го плюеш, то си мисли, че дъжд вали  Grinning

# 32
  • Другата България
И, като видиш, че някой е на по-ниско интелектуално ниво от теб, какво следва да направиш?

Това пък защо?

# 33

но и никой не е длъжен да му вдига самочувствието

# 34
Румка, самата идея, че вярваш, че съфорумците "виждат" кой "е на по-ниско интелектуално ниво" и имат нещо да му доказват, е сбъркана из основи.

Повярвай ми и приеми на доверие, че това не е общият случай.

# 35
Да, права си - не е длъжен да му вдига самочувствието. Но длъжно ли е да го закопава и до-унижава?
Друго, което съм забелязала, че някои съфорумци се "надъхват" от постовете на други. И дори в началото да не са били толкова язвителни, като се надъхат и подхващат същия тон. Ми то, човек може да се хване за главата само защото си е отворил устата (в преносния смисъл) като е публикувал във форума.
Горе-долу това ми беше мисълта  Hug

# 36
По-зле е, когато някой е умен, но се е самоубедил само в една идея. Людмил примерно- определено не е тъп, обаче е отхвърчал. Та не е въпрос на интелект, а на garbage in- garbage out. Може да си тъп и нещата да са правилни, може да си много умен, но да мислиш с огромна скорост в грешна посока. Обикновено вторият тип не страда от ниско самочувствие, а първият може да е тъп, но не звучи тъпо.

# 37
  • Куциндрел
То интелигентността и лудостта не са взаимоизключващи се качества. Mr. Green

# 38
  • Другата България
Да, права си - не е длъжен да му вдига самочувствието. Но длъжно ли е да го закопава и до-унижава?
Друго, което съм забелязала, че някои съфорумци се "надъхват" от постовете на други. И дори в началото да не са били толкова язвителни, като се надъхат и подхващат същия тон. Ми то, човек може да се хване за главата само защото си е отворил устата (в преносния смисъл) като е публикувал във форума.
Сега те разбрах...уж.
Ще те "закопаят" и "унижат" ако ти самата го позволиш.
Във всякакъв смисъл.
В момента, в който покажеш, че изобщо не те е еня от това коя е станала накриво или е в ПМС, че те "унижава", че те "закопава", ще свикнеш да си отваряш устата и без преносен смисъл по - често, отколкото си го правила.
Имай повече самочувствие, сама, без да има нужда друг да ти го вдига, това се опитвам да ти кажа.
И наистина това не е общият случай.
То интелигентността и лудостта не са взаимоизключващи се качества. Mr. Green
Абсолютно вярно.

# 39

Нищо по-различно от живота извън форума.

# 40

Друго, което съм забелязала, че някои съфорумци се "надъхват" от постовете на други. И дори в началото да не са били толкова язвителни, като се надъхат и подхващат същия тон.
Това са хора с т.н овчи тип мислене. Не случайно казват, че простотията е заразна, но това не трябва да се тълкува буквално. Тоест, аз съм чист и невинен, но щото Петя така прави,  затова и аз. Rolling Eyes
Никой и нищо не може да ме накара да съм простак, ако аз самата не го нося в себе си.

# 41
Аз не страдам от липса на самочувствие, нямах предвид себе си.

Съгласна съм - не касае всички теми, защото доста от темите са с много добро настроение и дух, и са приятни за четене.
 Но в някои си личи, че човекът отсреща е постъпил неразумно. Тогава все се намират 2-3 съфорумки, които да скочат и вместо да помогнат със съвет примерно, започват да ти обясняват как не става от теб нищо, па и от цялата ти рода. И също така, далеч не всички са оправни и осъзнали се, като камък, който си тежи на мястото. хората са различни

# 42
  • София
Ще трябва да нарисувам една фентъзи карта на териториите във форума и расите, които ги населяват. Има места, на които гъмжи от вещици и върколаци и не е добре да се пристъпва. Има и бастиони на примерни създания. Има и разни забранени гори, бойни полета и изобщо всичко като за малка отделна вселена.

Добра идея, с реализираето на която можеш да се развихриш максимално. Давай основните територии на картата, а ние ще обсъждаме и ще я попълваме. Нещо като виртуална форумска игра. Според мен еддинственото условие трябва да бъде никой да не се сърди къде е позициониран на картата. Светът е шарен.

# 43
звучи забавно, но сигурно ще отнеме време. Може някой да попадне в повече от 1 категория

# 44
  • Другата България
 Laughing Пускайки тема тук, трябва да си в състояние да понесеш и прочетеш всякакви мнения, именно защото хората са различни.
Аз пък не разбирам потребителите, които пускат тема в СО например и когато започнат и не толкова ласкави мнения стават раздразнителни, започват да обиждат, да се фръцкат и се почва една....значи щом търсиш съвет, трябва да си подготвен да чуеш всичко, кое и какво ще приемеш като свое верую и своя истина ще отсееш сам от многото, но няма как всичко да е цветя и рози.

Общи условия

Активация на акаунт