Форумни "образи"

• 227 600
  • 3 224
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Румката има предвид, че рядко се тръгва към суфорумец предразполагащо и позитивно. Предполагам говори за множеството на хейтърите, които не са никак малко.

# 46
Румката има предвид, че рядко се тръгва към суфорумец предразполагащо и позитивно. Предполагам говори за множеството на хейтърите, които не са никак малко.

Така е. Писах и снощи, че форумът ми отвори очите за хорската лошотия, за което съм му безкрайно благодарна. Това е и причината да съм тук.
И злобичката увлича, не се усещаш кога и ти заприличваш на онези, от които си се дразнил.

# 47
хейтъри, заядливци - да, мисля че това е коректната категория

# 48
Румка, самата идея, че вярваш, че съфорумците "виждат" кой "е на по-ниско интелектуално ниво" и имат нещо да му доказват, е сбъркана из основи.

Повярвай ми и приеми на доверие, че това не е общият случай.

От една страна, и аз не съм седнала специално да класифицирам съфорумците "на тоя интелектът му е за това рафтче, на оня - за другото", но от друга страна, има хора, с които никога не бих събеседвала, щото видимо им липсва определен санитарен минимум разсъдителност. Но такива постове просто подминавам.

Последна редакция: сб, 06 фев 2016, 10:25 от Вещица в чужбина

# 49
Точно подминаването е нормалната реакция, или поне нормална според мен. Идеята на Румка, че ако няма база за разговор следва някакво доказване на незнайно какво, а в последващите й постове се споменават и думи като "унижение", е погрешна или поне не се отнася до мнозинството от случващото се тук общуване.

Друг е въпросът колко рядко човек чува точния тон на изказването и колко много го филтрира през собствените си нагласи, причислявайки го там, където предварително е очаквал да попадне (confirmation bias, до голяма степен).

# 50
Да си препиша мисълта- от мен имате едни маниакални преследвачи, дето като си харесат някой и става страшно. Мен лично вече започва да ме дострашава  Crazy

Връщам се да чета

# 51
Кас, форума може да ти е отворил очите, но не е нужно да те променя, не бива тоест. Много глупаво би било това.
Злобичката не може да увлича, ако усетиш това, значи ти е време за почивка, натискаш х и не влизаш поне месец.
Пимерно Лиляна,  ако  утре изчезне  форума и няма къде  да излива всичката си натрупана от нещо гнет, имам чувството, че ще взриви Ямбол. Убедена съм, че ще го чуя по новините в 19.00.  Simple Smile

# 52
Ако съм казала, че нещо е неприемливо като поведение (някои видове драми в СО), то не е било да се пиша някакъв аристократ.

А да се замисли човекът, че въпреки че "всички така правят", има смисъл, а може би и начин, да се бори за мааалко по-височък стандарт. Че средата му не е съдба, не е нормалното положение и че има и други светове, където нещата са по друг начин.

Оттам нататък е избор на човека дали ще си използва енергията да си вдигне нивото или ще хаби енергия, за да се запъне като магаре на мост на същото мисловно/житейско ниво.

# 53
Кас, форума може да ти е отворил очите, но не е нужно да те променя, не бива тоест. Много глупаво би било това.
Злобичката не може да увлича, ако усетиш това, значи ти е време за почивка, натискаш х и не влизаш поне месец.
Пимерно Лиляна,  ако  утре изчезне  форума и няма къде  да излива всичката си натрупана от нещо гнет, имам чувството, че ще взриви Ямбол. Убедена съм, че ще го чуя по новините в 19.00.  Simple Smile

Слънце, така е, права си, обаче съм от достатъчно години тук, за да съм ставала свидетел на не една и две матаморфози.

# 54
А как го разбирате израза, да ти се развали форумният образ. Това някакъв вид реноме ли е, категоризация ли, срок на годност?
До скоро не се бях замисляла, че може да имаш форумен образ, който може да се развали по някакъв начин ?

Последна редакция: пт, 05 фев 2016, 13:49 от Звезден^Прах

# 55
Така както има представи за теб в реалността, така има и тук, във виртуалното пространство. И така както много хора биха се разочаровали от теб, ако разберат факти, които не отговарят на представата им за личността ти и/или представата, която нарочно или не си създала за себе си у тях, така се случва и тук.

# 56
  • София
А как го разбирате израза, да ти се развали форумният образ. Това някакъв реноме ли е, категоризация ли, срок на годност?
Не знам как да го разбирам, но ще ти дам пример, при това със себе си.
Пиша в дадена тема и вкарвам по-остър тон и се появява Мими_82483, казвайки ми: "Тонка, много съм разочарована от теб, имах те за съвсем различен човек". Значи в очите на Мими форумният ми имидж е сринат тотално.

# 57
Имам чувството обаче, че доста хора се оплитат във форумната реалност и образ и не правят разлика между виртуалност и реалност.

Винаги съм си мислила, че виртуалните форуми са модерните на древноримският им вариант- площад излиза някой подхваща реч за определена тема и който се вълнува спира да слуша, излиза следващият- опонира. Обаче сякаш понатрупала някакво впечатление, ми заприличва повече на бойна арена и борба за надмощие на форумни образи.

За това и винаги ми е било странно личното обръщение и то в спорове и особено когато не е търсено,  а не иносказателното

# 58
Ми не е като Форума, по-скоро е като Сената. От време на време по двама-трима сенатори се наговарят да се нахвърлят с ножове върху някого.

Как беше- Senatus bestia, senatores boni viri.

# 59
А как го разбирате израза, да ти се развали форумният образ. Това някакъв вид реноме ли е, категоризация ли, срок на годност?
До скоро не се бях замисляла, че може да имаш форумен образ, който може да се развали по някакъв начин ?

Излагаш се, Звезден прах, излагаш се, това означава.

И аз съм се излагала понякога, и хора, за чийто стил и характер съм била с други впечатления, са ме изненадвали в някои дни. Отдавам го на деня, обаче и не си правя цялостно заключение, че Иванчо е лош.

Какво означава "иносказателно обръщение"? Да не се обръщат към теб с името ти, а с неясното "Един в тази тема, няма да казвам кой, каза голяма глупост"?  Laughing

Последна редакция: сб, 06 фев 2016, 10:27 от Вещица в чужбина

Общи условия

Активация на акаунт