Форумни "образи"

• 228 095
  • 3 224
  •   1
Отговори
# 2 730
Аз и досега не мога да си обясня на какво се дължи истерията около Нюансите. На секса, или на образът на красивият богаташ, който се влюбва в бедната девойка. Това може да се хареса на човек, който за първи път хваща книга в ръка.

# 2 731
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не съм сноб по отношение на прозата. Чета чиклити и долнопробни кримки наравно със Саган и Кафка. По отношение на поезията обаче съм далеч по-безкомпромисна- мразя аматьорски опити.

# 2 732
Аз ще си призная, че искам да прочета "Листопад" на Решат Нури. Не съм гледала сериала, но романа го хвалят като по-добър и съм си го заплюла за някой ден.

Може да пробваш и "Чучулигата" от същия автор. Той си е турски класик, няма как сегашните ТВ адаптации да го разклатят.

И аз не знам, Цвети. За мен описаното в Нюансите е патологична връзка, а Крисчън - контролиращ и болен човек. Доколкото схващам за много жени е приятна илюзията, че могат да спасят, излекуват и променят изоснови партньора си.

# 2 733
Аззи ми е като Айн Ранд - любима, но трябва внимателно и със сериозен подтекст винаги да се чете..Wink

# 2 734
  • София
Аз и досега не мога да си обясня на какво се дължи истерията около Нюансите. На секса, или на образът на красивият богаташ, който се влюбва в бедната девойка. Това може да се хареса на човек, който за първи път хваща книга в ръка.
Поредицата ''Здрач'' е написана на ужасно лош, тромав език, авторката просто не може да пише - както казва и Стивън Кинг  Wink Но аз и досега познавам жени, на по 30-тина години, които се кълнат, че това е най-най-красивата любовна история и колко прекрасно е написана и т.н.  Tired

Чета много поезия и там съм още по-безкомпромисна.

# 2 735
Не съм сноб по отношение на прозата. Чета чиклити и долнопробни кримки наравно със Саган и Кафка. По отношение на поезията обаче съм далеч по-безкомпромисна- мразя аматьорски опити.

Веднъж попаднах на една тема за поезия и се хванах за главата какво се харесва и какво се публикува. Единствено стихотворенията, които ти подбираше, бяха на ниво. Но как рязко контрастираха на останалия фон!

# 2 736
Чела съм две книги на Джоджо Мойс, и двете много ми харесаха, посягам към подобни, когато ми е много напрегнато и не искам четиво, което да изпълва ежедневието ми допълнително с много и вълнуващи емоции.
Да не казвам, че съм чела може би всичко на Софи Кинсела.  Mr. Green
Хубавите книги много ме обсебват, не спирам да ги мисля и преживявам, дори когато съм затрупана с работа, а на всичкото отгоре крадат и от плановете ми за деня.
Затова избирам много внимателно в какъв момент, към коя книга да посегна.
"Оризовата майка" не я дочетох, но някога, когато не съм бременна бих наваксала пропуснатото.

# 2 737
Нюансите също са нещо, което няма да прочета никога. Отзивите в нета - и хвалебствените, и оплюващите, ми дадоха достатъчно информация, както и коментарите за филма.
Според мен жените, на които им харесва, се отъждествяват с обикновена и неопитна героиня, по която красив милионер може да си падне. Задълбочаването стига до това ниво и точка. Ако обаче се замислиш, че героят просто си е хванал скромно девойче, което да контролира, вече подобно четиво ти се струва гнусно.
Мохини, и "Японският любовник" не е за изпускане, но пак когато не си бременна.

Последна редакция: сб, 27 фев 2016, 13:12 от Янeчeк

# 2 738
Поредицата ''Здрач'' е написана на ужасно лош, тромав език, авторката просто не може да пише - както казва и Стивън Кинг  Wink Но аз и досега познавам жени, на по 30-тина години, които се кълнат, че това е най-най-красивата любовна история и колко прекрасно е написана и т.н.  Tired

Чета много поезия и там съм още по-безкомпромисна.

Тъжно, бих казала. Tired  Тези вампирски истории са ми толкова банални вече, че няма накъде. Като бях на 18-20 си падах по вампири. Сега нито бих прочела, нито бих гледала филм на тази тематика.

# 2 739
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Веднъж попаднах на една тема за поезия и се хванах за главата какво се харесва и какво се публикува. Единствено стихотворенията, които ти подбираше, бяха на ниво. Но как рязко контрастираха на останалия фон!
Благодаря за оценката, но и други пускат красиви стихове там Simple Smile. Ахматова, Цветаева- ммм Heart Eyes
Странно ми стана как темата замря, след като личните стихчета се отделиха в собствено кътче- явно чукча поетеса, но не и почитател на чуждата поезия Mr. Green.

# 2 740
  • В Космоса
Аз ще си призная, че искам да прочета "Листопад" на Решат Нури. Не съм гледала сериала, но романа го хвалят като по-добър и съм си го заплюла за някой ден.

На мен "Чучулигата" ми беше много харесал преди години. Embarassed

# 2 741
... който е доста над онзи, който нищо не чете и се хвали с това, независимо дали е шега или действителност.

Между другото, има хора, които не се зачитат в художествена литература, защото са се задълбочили изцяло в научната, като те самите са автори на статии и учебници и гледат с леко презрение на такива като нас, които обичат романи.

# 2 742
Между другото, има хора, които не се зачитат в художествена литература, защото са се задълбочили изцяло в научната, като те самите са автори на статии и учебници и гледат с леко презрение на такива като нас, които обичат романи.
Това е, защото те пропускат, че светът на точната наука не е по-ценен от света на въображението.

# 2 743
Джой, темата, на която попаднах (явно е било отдавна), не даваше пространство на Ахматова и Цветаева, инак щях да се възхитя. Имаше лично "творчество", също автори от типа на Евтим Евтимов, да кажем. Приветствам опитите преживените емоции да се трансформират в писане - полезно е, успокояващо... Стига обаче да има и доза самокритичност, когато решиш публично да ги споделяш. И малко повече осведоменост, познаване и на чужди автори.

# 2 744
  • Пловдив

На мен "Чучулигата" ми беше много харесал преди години. Embarassed
Е когато я четох, на към 16-17 доста ме ядоса как я ожениха, изобщо цялата книга ме дразнеше. Обаче е достоверна.

Общи условия

Активация на акаунт