Песен за огън и лед 23 - Never give the enemy his wish

• 44 692
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Тази нощ сънува диваци. Виеха от горите и настъпваха под тъжния зов на бойни рогове и бумтенето на барабани. Буум ДУУМ буум ДУУМ буум ДУУМ, ехтеше звукът, хиляда сърца в един ритъм. Някои имаха копия, други лъкове, а някои — брадви. Други караха колесници от кости, теглени от впрягове кучета, големи колкото понита. Великани газеха между тях, четирийсет стъпки високи и с чукове колкото дъбове.
— Дръж здраво — извика Джон Сняг. — Изтласкай ги назад. — Стоеше на върха на Вала, сам. — Огън — извика, — засипи ги с огън, — но нямаше кой да го чуе.
Всички са си отишли. Изоставили са ме.“
Горящи стрели засъскаха нагоре, оставяйки огнени езици след себе си. Братята плашила падаха с пламнали черни наметала. „Сняг“, изграчи в небето орел, докато враговете пълзяха нагоре по леда като паяци. Джон беше брониран в черен лед, но мечът гореше червен в юмрука му.  Посече сивобрад мъж и голобрадо момче, великан, мършав мъж с остри зъби и момиче с гъста рижа коса. Много късно позна в нея Игрит. Скри се от погледа му толкова бързо, колкото се появи.
Светът се стопи на червена мъгла. Джон мушкаше, забиваше и сечеше. Посече Донал Ноя и разпра корема на Глухия Дък Фолард. Корин Полуръката се смъкна на колене, мъчейки се напразно да запуши бликащата от шията му кръв.
— Аз съм лордът на Зимен хребет — изкрещя Джон.
Сега пред него беше Роб, с мокра от топящия се сняг коса. Дълъг нокът отсече главата му. После една костелива длан го сграбчи грубо за рамото. Джон се завъртя…
… и се събуди, а гарванът го кълвеше по гърдите."

определено ще го изоставят и той ще се промени след завръщането си от онзи свят.

-----------------

Накрая погледна на север. Видя стената на Вала, сияеща като син кристал, и своя незаконороден брат Джон — спеше сам в студено легло, а кожата му беше станала светла и корава, като спомена за всичката топлина, от която бе лишен завинаги.

# 121
# 122
  • Варна
Дух не му е пратен случайно! Вероятно ще се варгне в него, а тялото му ще е в ледените килии....после или магията на Вала или Мелисандра...
Хммм, знаеш ли как изглежда замразено, а после размразено тяло? Sick

# 123
Дух не му е пратен случайно! Вероятно ще се варгне в него, а тялото му ще е в ледените килии....после или магията на Вала или Мелисандра...

Мдааа, леко казано гадно. Wink Аз имам надежда, че в света на огън и лед, нещата протичат по различен начин, размразените меса също. Ето Денерис не прилича на свалена от грила, а би трябвало...Grinning
На изтеклите снимки Джон си изглеждаше достатъчно добре, това е единственото което ме успокоява донякъде.

# 124
  • Варна
Мдааа, леко казано гадно. Wink Аз имам надежда, че в света на огън и лед, нещата протичат по различен начин, размразените меса също. Ето Денерис не прилича на свалена от грила, а би трябвало...Grinning
На изтеклите снимки Джон си изглеждаше достатъчно добре, това е единственото което ме успокоява донякъде.
Денерис не е умирала, нито е горяла. Затова пък Кат и Берик изглеждат доста ужасяващо, Като дори е била започнала да се разлага.
На снимките Джон наистина изглежда добре, което ме навежда на мисълта, че тялото му няма да бъде замразявано. То и дефакто няма защо, на Вала не си замразяват телата, а ги горят.

# 125
 На Вала не замразяват телата, но Джон има ледена ризница в съня си. Може би няма да моган да запалят огън, ще направят някакъв некропол и ще го изоставят.

Кат може би е почнала да се разлага  преди да я замразят. хората се подлагат на криогенеза с цел тя да забави процесите. Берик пък е умирал 6 пъти след като е съживяван.

# 126
  • Варна
На мен ми се иска да се трансформира без умиране в ОП в стил Денерис ... с огън. Варианта с АА и Мел изобщо не ми допада,
Хората биха последвали един Тарг-Старк, но едно зомби-АА не се знае ...чужда религия.
Не знам защо се смята че Мел е по-силна от Торос. При него магията е истинска, а при Мел са 90% фокуси. При Торос има вяра, а Мел е вещица ... и сандъка с "отварите" е почти празен...
Докато е на кладата, Джон може да се варгне в Дух, а огъня да излекува тялото му ...

# 127
 не знам защо реши че при Мел са 90 проценат фокуси.... Мел извика Демон, който да убие Ренли и Бейлон и кастелана на Бурен Край, отделно  е най-опитната в виденията, отделно може да налага илюзия. Торос засега сме видели само да прави възкресяване, а и по-собствените му думи не е много добър в това, и всички червени жреци владеят "целувката на огъня", Мелисандра е върхован жрица нормално е да я владее по-добер от някакъв разхайтен жрец..

нека не смесваме филма - където Мел казва репликата, че почти всичко са прахове и илюзии - и книгата. Демона съвсем определено не бе прах и илюзии, нито пророчествата й.

# 128
 Ех, Веско...Мелисандра твърди, че магията под Вала и дава страшни сили, на практика почти не се нуждае от отварите си, отделно си е поръчала нови, но не се знае кога ще пристигнат.

как реши че Мелисандра няма религия?  Мелисандра е много по-религиозна от Торос, Торос гледа пиячката, а Мелисандра гори хора, които отказват да приемат новата вяра.
ОПределението "вещица" го даваш много лековато, Р'хлорците биха казали че е висша жрица.
по какво реши че е вещица - не се вписва в твоята религия? а ти коя релиигя изповядваш? на Седемте? Или защото има червена коса? ама дали наистина има червена коса?
а може би защото прави магии? В такъв случай трябва ли да смятаме Марвин и Кибърн за "вещери"?.
Ами зеленозрящите.?
Ех Веско..... Rolling Eyes

П.С. пропускате нещо много важно което Майстер емон каза -  Ледън Запазва тялото, огънят го изсмуква. Още една причина да смята че  спрямо Джон ще бъде приложена криогенеза.
П.П.С. Денерис е особен случай джон все пак има и родител Не-Тарг и не могат да бъдат приложени абсолютно същите правила.

# 129
  • Варна
За криогенеза са нужни  -130 градуса по Целзий.  Rolling Eyes

Докато е на кладата, Джон може да се варгне в Дух, а огъня да излекува тялото му ...

Ама какъв е смисъла от Дух, душата му може да бъде в тялото му докато огъня го лекува. Или целта е влизайки в Дух да загуби част от спомените си? newsm78

# 130
  • Варна
1. Култа към Господаря на светлината на Драконов камък е създаден от жената на Станис, Мел се самопровъзгласява за виша жрица.
2. Къде видя Торос или жреца който е при Виктарион да търчат за Таргска кръв или да вдигат кълба от огън и да размахват кристали?
3. Кого е съживила досега, защото аз само за убийства се сещам...
4. Как може една огромна купчина лед да дава сила на огъня?!?!? Ясно е че във Вала има магия, но тя е от съвсем различен источник.
5. Със всеки изгорен на клада, последователите й намаляват.
6 Беше изръсила нещо на Давос от рода "огъня ражда сянката", което е най-голямата глупост която съм чувал....
7. Фалшивия меч ... фалшива вяра!
Още искаш ли?

# 131
  • Варна
ОПределението "вещица" го даваш много лековато, Р'хлорците биха казали че е висша жрица.
по какво реши че е вещица - не се вписва в твоята религия? а ти коя релиигя изповядваш? на Седемте? Или защото има червена коса? ама дали наистина има червена коса?
Заради магиите, не забравяй, че идва от Асшаи. Там всички са вещици. Wink

# 132
1. Култа към Господаря на светлината на Драконов камък е създаден от жената на Станис, Мел се самопровъзгласява за виша жрица.
2. Къде видя Торос или жреца който е при Виктарион да търчат за Таргска кръв или да вдигат кълба от огън и да размахват кристали?
3. Кого е съживила досега, защото аз само за убийства се сещам...
4. Как може една огромна купчина лед да дава сила на огъня?!?!? Ясно е че във Вала има магия, но тя е от съвсем различен источник.
5. Със всеки изгорен на клада, последователите й намаляват.
6 Беше изръсила нещо на Давос от рода "огъня ражда сянката", което е най-голямата глупост която съм чувал....
7. Фалшивия меч ... фалшива вяра!
Още искаш ли?

веско въбоще не внимаш.
1. Култа към Господаря на Светлината го има и Във Волантис и във Браавос, и в Асшаи  и на мноог дурги места и е прастар. Бенаро бе този който изпрати Мелисандра във Вестерос тъй като е "най -опитната във виденията". Впоследствие тя бе тази която намери Селайз, а Селайз просто я представи на Станис, и Мелисандра си доведе хората......
2. Именно защото Торос не търчи за Таргска кръв, това ме убеждава че той не влага никакав религиозна кауза.  Религията предполага някаква доктрина. В случая на Мокоро, мелисандра и Бенаро това е съществувнато на АА. Дали АА ще е Станис, Денирис,Джон или някой друг е без значение. Торос не търси АА, т.е. няма религиозни цели.
3. Не е нужно специално да съживява някого. ВСички жреци на Р'хлор го владеят този номер. Някои по-добре, други  по-зле. Общого мнение е, че Мелисандра е една от най-силните червени жрици и не сме видели и половината от потенциала й. Обратно - самият Торос си призна, че през повечето време магията не му се получава.
7. Логиката за меча е смешна. Тя доказва само, че Станис не е правилният човек, а не че не съществува АА. Както би казала Мелисандра - тълкуванието е грешно, откровението на Р'хлор - не!
4. под тази купчина лед вероятно има дракон. ОСвен това Вала е строен с магия, ако не знаеш.
5.и понеже намаляват на Вала се присъдениха нови последователи към нея?
6.не е най- голямата глупост - И в Джордан беше използвано. Гавин за да премахне всички сенки, премахна цялата светлина. Не можеш да имаш светлина и да нямаш сенки.

--------------

никой не знае коя е Мелисандра към този момент
- Друга/кралица на другите
-Шиера морска звеза
-Сенкоукротителка/Куайте
-Зомби като Кейтлин
- Демон
-върховна жрица на Р'хлор

интересно ми е по какъв показател я класифицира толкова бързо като вещица?

# 133
Заради магиите, не забравяй, че идва от Асшаи. Там всички са вещици. Wink

А дали наистина идва от АСшаи или само се представя че идва оттам?
В крайна сметка, не знаем нищо нито Мелисандра, нито за Асшаи. Не знаем как изглежда, нито как е живяла.
Просто се появява при Бенаро, който я изпраща на Вестерос и в следващия момент вече я виждаме при Селайз и Станис.

Асшаи звучи добре ако искаш да останеш инконгито -  чужбинско е, пък и е далечно място на края на света, никой няма да проверява живял ли си там наистина.

# 134
  • Варна
никой не знае коя е Мелисандра към този момент
- Друга/кралица на другите
-Шиера морска звеза
-Сенкоукротителка/Куайте
-Зомби като Кейтлин
- Демон
-върховна жрица на Р'хлор

Знаем, че владее магия и я ползва. Това не е ли достатъчно за да бъде определена като вещица?

Общи условия

Активация на акаунт