Песен за огън и лед 23 - Never give the enemy his wish

• 44 699
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Гласувах че ще се върне променен, но истината е че ИЗОБЩО не ми дреме как ще го върне Мартин, стига да го върне жив! Laughing

# 106
 няма какво да мисля. Принудиха го с натиск да се  отрече от истината, което не е същото като да е казал лъжа. най-напред - е казал истината, нали? а щом е казал истината веднъж тя е важна!

от твоите уста, излиза че Нед не се и замислям дали ще се закълне или няма да се закълне,а направо е целунал меча на джоф. ОПа. Ако не държаха дъщеря му, НИКОГА нямаше да се отрече от истината.
И впрочем не това дали е изрекъл една-две лъжи през живота си е важното - хващам се на бас че всеки ет вас е изрекъл поне хиляда до този момент.
Важното е че като  цяло цял Нед Старк бе принципен, честен и справедлив човек, относително благ по характер. Затова казвам - Положителен герой.
Нищо не му пречеше да изнасилва жени като Планината, да убива крале като Кралеубиеца, да счита клетвите за нещо маловажно като Фрей....  Щеше ли да бъде положителен герой.

И накрая една реплика от Варис към Нед, цитирам по памет "Не съм виждал много хора като вас....и сега разбирам защо". Да, положителните личности не виреят в Чертога.

# 107
 Мартин ако не върне Джон направо може и да не пише седма книга. Единствените хора които могат да поведат Човечеството срещу Другите са Джон и Станис, останалите или са много далече или не им пука.

# 108
Гласувах че ще се върне променен, но истината е че ИЗОБЩО не ми дреме как ще го върне Мартин, стига да го върне жив! Laughing

Стига да не е зомби и аз съм съгласна  Peace

# 109
  • Варна
Хрумна ми идеята Джон да е мъртъв, а Бран да варгне тялото му. Mr. Green

# 110
Какво значи "променен"? Някой да дефинира. Физически ли? Щото духовно след всяка трудност човек се променя.. Камо ли след предателство от страна на "братята" му от Нощен Страж..
Гласувах с "Друго". Върти ми се в главата, че същата вечер или на сутринта ще положат тялото му за изгаряне, но без много почести, някъде в покрайнините на Черен Замък, ще запалят огъня и ще го оставят.. И току виж, след като поутихнат пламъците, предвид родословието му, наш Джон ококорил очи Simple Smile

# 111
  • Варна
Какво значи "променен"? Някой да дефинира. Физически ли? Щото духовно след всяка трудност човек се променя.. Камо ли след предателство от страна на "братята" му от Нощен Страж..
Най-вече като личност. Кардинална промяна се има предвид. Не от типа Дани след кладата.

# 112
Аз гласувах,че е мъртъв заради видението на Бран.И че ще бъде върнат променен.Като под променен разбирам -ще знае кой е и защо е създаден.И действията му занапред ще произтичат от това знание.Другата промяна очаквам да бъде на ниво уязвимост - трудно ще бъде убит.И вероятно характерът му ще стане по-суров.

# 113
То може да бъде съживен от Мел и да е променен, каквото и да разбирате под това. Предполагам, че с тази опция се има предвид съживен, но без участие на Мелисандра или Другите. Е, как си го представяте да се съживи тогава, ей така, от само себе си ли?

# 114
Надявам се Мел да задейства сили,които не предполага,че съществуват и с това да приключи ролята й.Ако не беше изтекло инфо от снимките на 6 сезон,че тя има сцена с Джон,щях да се надявам тя въобще да не участва.Мисля,че силите/магиите,които ще го върнат, са втъкани във Вала или нещо такова.

# 115
  • Варна
То може да бъде съживен от Мел и да е променен, каквото и да разбирате под това. Предполагам, че с тази опция се има предвид съживен, но без участие на Мелисандра или Другите. Е, как си го представяте да се съживи тогава, ей така, от само себе си ли?
Горе-долу. Съживен от сили, за които не се знае досега или нещо като чудото на Денерис.

P.P. Под съживен от Мел, имам предвид същото съживяване, което получиха Берик и Кат.

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 17:57 от Хексе

# 116
аз пък под "променен" разбира съживяване като на Берик. по-мрачен един вид. Мелисандра има по-големи сили от Торос, ако тя го спаси може въобще да не се стигне до истинско умиране. Иначе може и Бран да го измъкне. Но който и да го измъкне - Бран, Мел или Другите аз очаквам един мрачен Джон. Нещо като трансформацията на Анакин Скайокър в Дарт Вейдър да речем.

# 117
аз пък под "променен" разбира съживяване като на Берик. по-мрачен един вид. Мелисандра има по-големи сили от Торос, ако тя го спаси може въобще да не се стигне до истинско умиране. Иначе може и Бран да го измъкне. Но който и да го измъкне - Бран, Мел или Другите аз очаквам един мрачен Джон. Нещо като трансформацията на Анакин Скайокър в Дарт Вейдър да речем.
Джон — спеше сам в студено легло, а кожата му беше станала светла и корава, като спомена за всичката топлина, от която бе лишен завинаги.

Съвсем на умрял прилича.Сигурно са прибрали трупа в ледените килии.
Мелисандра може й да види в пламъците какво трябва да прави - ще е нещо различно.Бриндън Ривърс или дори Бран може да й прати видение.

# 118
P.P. Под съживен от Мел, имам предвид същото съживяване, което получиха Берик и Кат.
Аха, ясно, благодаря.
Според мен Мел ще участва в съживяването му, но това ще е нещо по-различно и специално от съживяванията на Торос. Преди това обаче очаквам да постои в Дух.

# 119
Дух не му е пратен случайно! Вероятно ще се варгне в него, а тялото му ще е в ледените килии....после или магията на Вала или Мелисандра...

Общи условия

Активация на акаунт