Песен за огън и лед 23 - Never give the enemy his wish

• 44 718
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Вестерос
И аз за променен, неща ала аа

# 91
  • Варна
Аз гласувах за "жив, оцелял след атентата", но най-вече, защото ми идват в повече зомбита, върнати, франкенщайновци и т.н. Пък и дори от тежки рани може да се оживее, особено ако се варгне в Дух, докато се оздравее тялото му.

# 92
  • Вестерос
Не, мисля, че не може да е дълго в дух и да няма поражение на тялото му, камо ли да оздравява без него в него

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 14:21 от Tiffany Aching

# 93
  • Варна
И аз това си мислех, какъв е смисъла от варгването в Дух, ако тялото му не е мъртво? Thinking
И колко време биха могли да поддържат тялото му живо  в кома, и да оздравява без душата му да е там? Доколкото знам няма да може да се храни и пие. Тогава за какво оздравяване говорим.

# 94
  • Варна
Гласувах за Жив ... Чисто положителните и ярки герои на Чичо вече са сериозен дефицит... всъщност и съживен ще върши работа, ако няма промяна в съзнанието.

# 95
 Четох снощи Бялата книга и си казах какви прилики между Джайми и Джон.
-Джон стана Лорд Командир на нощния страж, Джайми на  Белите плащове.
- Джон се съмнява, че е най-подходящия човек за тази длъжност и си спомня времената когато е следвал простичките указания на мъже като Стария мечок, Бенджен или Корин полуръката. Джайми си спомня за времето на Белия Бик, Артър Дейн и Баристан селми и се съмнява в себе си.
 - Стария мечок казва на Джон, че не е негова работа да съди краля и - о каква изненада - Белия бик казва на Джайми че не е негова работа да съди краля. По настоящем Стария мечок и Белия Бик са били лорд командири на Стража и Кралската Гвардия.
-имената на Джон и Джайми започват  с една буква
- Джайми е обвинен от братята си - общо шест на брой - че е клетвопрестъпник и че биха го убили ако са на място. Джон е смятан от своите братя за клетвопрестъпник. нападнат е от шестима свои братя.
-Джайми отваря портите пред Тивин, Джон - пред Диваците. все неща с които Братята им не са съгласни.
- преместването в стаичката на лорд - командира,  опита въпреки това са се показва скромност, след като станаха лорд командири - характерен и за двамата.
-факта че единият се интересуваше от написаното в Бялата книга, а другият - от написаното в  книгата на Нощният Страж.
- И Джон и Джайми ги поведоха в капан, хора на които вярват.

доста сходни неща имат, като лорд командири.

# 96
Гласувах за Жив ... Чисто положителните и ярки герои на Чичо вече са сериозен дефицит... всъщност и съживен ще върши работа, ако няма промяна в съзнанието.

веско чичо трябав да зачиства по-голямата част от героите, вече настъпва зимата, от север идат Другите, от Юг - бялото течение..
Джон вероятно ще се върне но ще е много променен - или ще е АА, или КнН или ПГ, а това значи трансформация на личността. освен това видяхме чрез Берик че ако тръгнеш по пътя за отвъд после вече не си същият. Кейтлин също ни го доказа. Джон и сега е вглъбен, ако се върне може да не помни всичко. Берик например знаеше, че в миналия си живот е имал, жена която е обичал, но не си спомняше лицето й.

# 97
  • Варна

Ако има чисто положителен главен герой, чичо ще си плюе на физиономията. Laughing Няма да има такъв герой, всичките му главни герои са сложни и противоречиви личности.  Ако изведнъж Джон се окаже Принц Чарминг, става боза.

# 98
  извинявайте,ама Баристан или Нед са представени силно положителни.... съгласен съм че и те са правели глупости, но като цяло са положителни. Церсей пък ни я представят в отрицателна светлина - прелюбодеяния, инцест, после лесбийство,  нае некромант, арестува снаха си /Марджери/, прояви жестокост спрямо Санса, спретна процес на брат си, отделно бе наела човек да го убие, а вече обяви и награда за главата му, организира убийството на Върховния септон...
накратко - представена ни е в силно негативна светлина.
а пък сър АРтър Дейн е изключително положителен герой.
хора като Втория Белор например са също силно положителни личности.

съгласен съм, че повечето герои имат нюанси, но има герои които отиват твърде много в черното или бялото. Нед Старк, си беше класически положителен герой.

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 10:56 от Джон Сняг

# 99
  • Варна
Нед Старк, си беше класически положителен герой.
Защо? Положителните герои вършат добри дела. Какво добро дело е направил Нед?

# 100
Наивно гласувах, че ще остане жив. Просто така ми се иска. Мисля си, че именно той ще организира най-добрата защита срещу Другите. Мисля си, че първо дълго ще е болен или в кома, но ще е жив. Не изключвам възможността да умре в края на книгата, но не ми се вярва да умре на този етап от събитията.

# 101
 ЯВно имаме различни разбирания за положителен герой.  Не е нужна положителният герой да е добрият самарянин. Нед  беше Праведен.
той отказа да излъже, че Джофри е законният крал, въпреки че от тази работа можеше да спечели - щеше да остане Ръка, а дъщеря му щеше да е кралица.
отказа и да признае Ренли за крал - не беше трудно да се съюзи с него, Ренли му бе подръка, Петир също щеше да се навие. щеше да запази поста си. Щяха да изолират Церсей веднага. но това значеше да опетни честта си, че тронът не е на Станис.
- можеше и да не предупреждава Церсей, а директно да изтича при Робърт. Ренли така би постъпил. също и Кутрето и варис. предпочете да бъде галантен и милостив. Друг е въпросът, че тези качества трябав да се проявяват към вече победен враг, а не в битка.
- Беше готов да умре за истината и ако не го бяха изнудили с дъщеря му едва ли щеше да се отрече.
-отделно Нед никого не е изнасилвал, нито е грабил, нито ни е представян като разбойник,а като човек с чувство за справедливост.  въздаваше кралско правосъди по много почтен начин, - ето ти едно добро дело.
- Нед се е оженил за Кейтлин Тъли, за да изпълни дълга си - още едно добор дело. Имал е пълното право да откаже.

съгласен съм че е изрекъл два-три пъти през живота си е понакривил истината - За Джон Сняг,  за децата на Робърт, и накрая като се отрече. кой не го прави. Първия път го е направил заради племенника си, последния - заради дъщеря си. Важното е, че като цяло е честен, справедлив, и донякъде милостив  и незлоблив човек. в Това определение вкаравам думата Положителен.

П.С. в този смисъл и Баристан за мен е положителен герой - праволинеен е, така е,  но иначе е справедлив, героичен, честен, храбър. нека сложим отсреща Планината - ярко отрицателен типаж и ще видим как ще се наклонят везните.

# 102
  • Варна
ЯВно имаме различни разбирания за положителен герой.  Не е нужна положителният герой да е добрият самарянин. Нед  беше Праведен.
той отказа да излъже, че Джофри е законният крал, въпреки че от тази работа можеше да спечели - щеше да остане Ръка, а дъщеря му щеше да е кралица.

Я пак си помисли..

# 103
  • Варна
И не мога да се въздържа:
Нед се е оженил за Кейтлин Тъли, за да изпълни дълга си - още едно добор дело. Имал е пълното право да откаже.
smile3532 smile3532 smile3532

# 104
  • София
-> Мъртъв е, но ще бъде върнат променен

Общи условия

Активация на акаунт