Песен за огън и лед 23 - Never give the enemy his wish

• 45 342
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
В коя книга пише повече за турнира в Харънхол?

# 391
  • Варна
В коя книга пише повече за турнира в Харънхол?

В Светът.

P.P. Всъщност Уикито е добре описано всичко.

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 14:23 от Хексе

# 392
Аз сега чета светът, стигнала съм до Дорн...
Ама тая история с Нед и Ашара, с тайния рицар, който се спряга за Лияна май съм я пропуснала?
Или това е в друга книга?
Не вярвам майстерът там да обяснява такива интриги.

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 14:47 от Turanga Leela

# 393
 не, това е в песента, ако не се лъжа Манс я разправи тази история на Джон...
или беше Игрит....
В светът само се споменава че е имало Рицар на Язовото дърво и Ерис бил бесен дори подозирам Джайми Ланистър и заповядал да му доведат рицаря, но той изчезнал набързо.

# 394
 може ли Денерис да е дъщеря на Регар и Ашара? излиза, че тя е третото дете.

# 395
Вила е рибарската дъщеря
Това има ли го написано някъде или е твое предположение?

# 396
Има го. Мисля че в главите когато Давос е при Мандърли, го обясняват.

# 397
В Уики пише само, че е била кърмачка на Джон, а в страницата за Нед пише, че дъщерята на рибаря му е помогнала. (без да и пише името)

може ли Денерис да е дъщеря на Регар и Ашара? излиза, че тя е третото дете.

Не ми се вярва. Ясно си пише в книгите, че майката на Денерис е била бременна и въобще събитията около раждането и. Не виждам аргументи в полза на тази теория.

# 398
В Уики пише само, че е била кърмачка на Джон, а в страницата за Нед пише, че дъщерята на рибаря му е помогнала. (без да и пише името)
Хм, права си.
Цитат за рибарската дъщеря:
Скрит текст:
— В навечерието на бунта на Робърт. Лудия крал бе поискал от Орлово гнездо главата на Старк, но Джон Арин му отвърна с непокорство. Градът на гларуса остана верен на трона обаче. За да се върне у дома и да призове знамената си, Старк трябваше да прехвърли планините до Пръстите и намери един рибар, който да го преведе през Захапката. По пътя ги хвана буря. Рибарят се удави, но дъщеря му докара Старк до Сестрите, преди лодката да потъне. Казват, че я оставили с торба сребро и копеле в корема. Джон Сняг го нарекла, на Арин.

# 399
  • Варна
Вила е рибарската дъщеря
Това има ли го написано някъде или е твое предположение?
Предположение. (Макар сега преди да се разровя да бях готова да се закълна, че съм чела, че името на рибарската дъщеря е Вила Crazy)Но ако Нед е искал да има стабилна легенда за произхода на Джон Сняг, трябва да са една и съща жена. Няма как да е баща на Джон Сняг, след като не е бил никога в Звездопад за да може да има връзка с кърмачката Вила. Стоял е там една седмица максимум и си е тръгнал с детето.
Ако Вила=рибарската дъщеря, може наистина да са имали връзка или най-малкото да й има достатъчно доверие, да поеме част от алибито. Thinking

Скрит текст:
Цитат
Ех, какви времена бяха… как се казваше онова твое момиче, от простолюдието? Бека ли беше? Не, тя беше една от моите, боговете дано я обичат, с черната коса и онези хубави големи очи, да се удавиш в тях. Твоята беше… Алийна? Не. Ти ми каза веднъж. Мери ли беше? Сещаш се за коя питам, майката на копелето?
— Казваше се Вила — отвърна Нед с хладна почтителност. — И бих предпочел да не говоря за нея.

Цитат
За да се върне у дома и да призове знамената си, Старк трябваше да прехвърли планините до Пръстите и намери един рибар, който да го преведе през Захапката. По пътя ги хвана буря. Рибарят се удави, но дъщеря му докара Старк до Сестрите, преди лодката да потъне. Казват, че я оставили с торба сребро и копеле в корема. Джон Сняг го нарекла, на Арин.
Цитат
— Той ми е млечен брат.
— Брат? — Аря не разбра. — Но ти си от Дорн. Как е възможно ти и Джон да сте кръвни братя?
— Млечни братя. Не кръвни. Милейди майка ми нямала мляко, когато съм бил малък, затова трябвало да ме кърми Вила.
Аря се обърка.
— Коя е тази Вила?
— Майката на Джон Сняг. Той никога ли не ви го е казвал? Тя е служила при нас от много години. Още преди да се родя.

# 400
  • Варна
Вариант 1 ; Нед е отишъл с Вила в Звездопад и я е представил като майка на детето му. На тръгване взима детето и оставя Вила да работи при Дейн.
Вариант 2: Нед отива в Звездопад, там е кърмачката Вила, която кърми малкия Джон. Всички Дейн , включително и слугите, знаят, че Вила не може да е майката на Джон Сняг, но участват в конспирацията.

Какво мислите? Кой вариант е по-добрия? И има ли и друг вариант?

# 401
Е не го ли е кърмила тази Вила и по пътя към Зимен хребет?
Нали Кейтлин обяснява как го заварила в ЗХ с кърмачката си, преди тя да отиде там.

# 402
  • Варна
Е не го ли е кърмила тази Вила и по пътя към Зимен хребет?
Нали Кейтлин обяснява как го заварила в ЗХ с кърмачката си, преди тя да отиде там.
Абсурд Нед да е довел жената, която е спрягана за майка на Джон в ЗХ. Била е друга кърмачка.
Вила е останала при Дейн, нали така?

# 403
Аз съм за вариант 2. Но по-скоро, че след като Вила става кърмачка, тръгват слухове, че тя е майката и Нед просто не ги отрича. Дейн и те се правят на разсеяни.

# 404
  • Варна
Аз съм за вариант 2. Но по-скоро, че след като Вила става кърмачка, тръгват слухове, че тя е майката и Нед просто не ги отрича. Дейн и те се правят на разсеяни.

Не само не ги отрича, но и потвърждава пред крал Боб. (дадох по-горе цитат)
Защо Дейн биха се правили на разсеяни? Дори и да са се разбрали да лъжат, няма как да посветят и всички слуги и т.н. в замъка им.

П.П. Освен Вила да е била няколко месеца в Кулата на Радостта, очаквайки Лияна да роди. (Артур я е завел да кърми бъдещото дете на Лияна, след като Лияна се разболява и в Кулата става опасно, Вила заминава с детето за Звездопад. Ако е така обаче, значи Вила знае КОЙ е Джон Сняг)

Общи условия

Активация на акаунт