Януарска мама

• 44 338
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София
И аз съм мама софиянка, ама моя Сами пък още не си харесва количката - до сега само веднъж заспа в нея повечето пъти е рев Sad
Вие как сте с количките?
Другото е да вземем да пробваме слинг, дали в него няма да е ок пък и ще се кърмим по-лесно, че ако не заспи хапва на два часа, иначе сме на около три.
Ние като цяло не повръщаме, максимум като се оригне да върне малко храна, но не е драма и е рядко.

# 511
  • София
Ако има желаещи мами софиянки, можем да си направим среща в някой парк да направим една обща разходка.
Аз съм мама софиянка Laughing Хайде да организираме разходка с бебоците!
И аз наскоро си мислех да предложа среща в хубавото време, а то пък взе че се скапа днес  Crossing Arms но с най-голямо удоволствие бихме направили една среща с наборите  Mr. Green
Слинга още не го ползвам, но ще се засиля днес да видя как се слага и да го пробвам - мислех, че още не му е стабилно гръбчето да седи в него, но гледам че момичетата го ползват по градинките, та ще се престраша и аз. С много голямо желание го поисках  Peace
Ние крусти нямаме, но обрив по личицето има - ситен... Може да съм го прегряла в топлите дни, а уж съм от тия дето все ги събличат и на хладно държат.
За шишетата съм писала по назад, аз ползвам Нук М биберон, но сме на Лактана, а тя не е гъста, даже малко по-редичка от Хип-а ми се струва.
Иначе будува много... Вчера от 10 сутринта до 9 вечерта и за минута не е мигнал  ooooh! нервен, мърда, реве, мъцка, напъва се - не му беше ден - да видим как ще сме днес, хубав ден  bouquet

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 10:54 от Джинджър

# 512
  • София
Обрива, нали е бебешко акне? Ние също го имаме.
Надявам се до питата да се изчисте.
Момичета, какво правихте за питата на бебетата?

# 513
  • София
Ншето акне мина за около две седмици.
Аз за погачата правих сладка питка, баница с ябълки и два вида сладки. Бях купила бонбони, плодове и ядки. Не исках да прекалявам, защото и всеки от гостите донесе по нещо и накрая естествено останаха страшно много неща.
Аз слинг ползвам откакто Сами беше на 2 седмици. Като цяло ни е удобно. Внимавайте крачетата да са на буквата М, гръбчето да е извито и да може да диша. Има много клипчета как се носи.
Моят Сами обича да се вози и в количка - спи много добре в нея.
Като се оправи пак времето ще се разберем за среща. На мен южния парк ми е най-удобен, но като  се престраша да карам с него, ще мога да ходя навсякъде.

# 514
  • София
Ние акне не сме имали, освен ако не е това сега, макар че преди 2 седмици забравих да спра радиатора като легнахме   Mr. Green и на другия ден имаше обривче по лицето, който мина за 1 ден. Сега има почти същия, но пък не съм го прегрявала тия дни, може и акне да е, ако е така то значи сега ни започва. Да видим  Simple Smile

# 515
  • Бургас
Жабурана, ние сега сме на кърма, но предния път ползвах каучуковите биберони на Чико. Определено са с по-големи дупки.

# 516
Доскоро бях проба-грешка с памперсите,сега с бибероните. Най-хубаво си е на кърма. Няма шишета,няма стерилизация,няма топлене на вода..

# 517
Здравейте на всички и честити бебоци!да са ви живи и здрави и много с ви радват! ☺Чета ви отдавна в нямах възможност с пиша,ако ме приемете и аз съм от Януарските мами с един малък разбойник Ивайло роден на 07.01.
От самото начало сме изцяло в АМ тъй като имах здравословни проблеми  и не можех да кърмя.По препоръка в педиатърката ни сменихме няколко млека,като днес гастро ентеролог в постави диагноза алергия  към белтък в кравето мляко  😯 изписаха ни  Фризопеп сгъстен с оризова каша за да спре повръщането.Има ли някоя мама с такъв проблем?Никой не ми каза какво количество каша да слагам в АМ пък и педиатърката  в ви вдига... 😠 никъде не намерих информация за количеството  каша при толкова малко  бебе,моля ви ако имате някакво идея как трябва да е споделете...

# 518
  • Варна
Ох, момичета, с ММ ни хвана някакъв вирус, ужасно е. Вчера сутринта ме втресе и вдигнах температура, цяла нощ вдигах 39.2, потих се зверски. Баткото пък има варицела в групата и го спрях, че и аз не съм я карала и лудницата е пълна с две деца и половина. Това мъжете с 37 температура лягат и не мърдат. Моля се само децата да се разминат, особено бебето. Засега е добре, хапва си доста, вече е станала 5.500кг

# 519
Purpletka, мерси за инфото. Дано не ми се наложи да я гледам бебата пак как повръща и се дави /ама на дали/ ... но, ако се случи ще гледам да пробвам това с нослето. Освен това веднага ще поръчам възглавница против обръщане и такава против повръщане. Ей сега ги гледах понеже не знаех, че има такива. И аз нямам търпение да мине този период, защото много се ошашквам.
Aurora_89, и ние сме на вашата възраст (ей сега видях, че са родени на един и същ ден). И при нас това започна по-силно и на често от няколко дена. Много е лакома нашата мома, това каза нашата педиатърка и препоръча да я храня на два часа. Но това в абсурдно, защото означава ние само това за правим. А и този стомах не знам как ще се справя с тази храна денонощно. Тя сега ми повръща и пълни памперсите всеки път. Сменям ги на всяко ядене и винаги са ...
Днес бяхме на очен лекар. Едното оченце й е по-затворено от другото. Тя го държи така, много рядко го отваря колкото другото. Много искам да се оправи и чаках днес лекаря с нетърпение, но уви. Нямало нищо /Слава Богу/!  Най-вероятно щяло да се оправи до няколко месеца. Ако не, след 6 месеца пак на преглед. Най ме е страх като има проблем, а не могат да ми кажат каква е диагнозата. Какво по-различно ще ми кажат след 6 месеца, ако уж няма нищо... Мислех си, че може да е запушен слъзен канал, но лекаря не спомена нищо за това. Някоя от вас да се е сблъсквала с такъв проблем и какви са симптомите на запушените слъзни канали /ако има такива случаи  с личен опит/?

# 520
Ох аз хубаво ти казах за възглавниците, ама ей го на днес два пъти повръща през носа и устата след като съм го държала изправен и съм го сложила да лежи под наклон Sad И един път се задави докато сучеше. Как успява да се задави докато цока не мога да разбера, а се старая да го държа леко под наклон и докато го кърмя. Дребният днес става но 20 дни и утре сме на педиатър, ще питам пак за повръщането. Да не би пък кърмата най-после да е в нормално количество и да е почнал да цока лакомо и той... утре ще го видим дали е качил.
Аз днес бях при моето АГ, похвали ми корема колко бързо и добре се прибира, свали ми конците и каза към 40-тия ден да ходя пак за преглед и изследвания. Аз нетърпелива я питах кога мога да почна с коремните преси и тичането, а тя милата ме помоли поне 45 дни от раждането да изчакам Simple Smile Ама друго си е да ги няма гадните конци Simple Smile

# 521
  • USA
Здравейте,

Невата,ние имахме запушен слъзен канал като Теа беше на 7 дни.Започна с излизанто на жълто-бял секрет от оченцето,след това се поду  и стоеше затворено Sad.За нещастие пр нея се беше и възпалило и бяхме на Антибиотик. Сега нчма нищо и сме добе вече Praynig

Ние също вращаме по-малко ,някой път и 2 часа след ядене

# 522
То е ясно, че явно ще се случва това. Поне докато не минат първите месеци. Но за свое успокоение някакво ги искам тези възглавници. Мойта така през носа и устата едновременно повръща, когато е в ръцете ми. За в кошарата не знам. Там в последствие намирам следи, но дали и през носа /Дано не е!!!/ Аз родих със секцио. Махнаха ми конците на 8-ми ден от операцията. Вчера пробвах с по-леки коремни преси, но много малко като бройка успях да ги направя. Ще увеличавам постепенно.

# 523
Linka10, нашето око изглежда по-подуто. Клепачите де. Но няма секрети още, а вече сме на месец. Направи ми впечатление само, че когато бебата плаче другото и око е сухо в повечето случаи, а това въпросното сълзи.

# 524
Здравейте,
Моята дъщеричка Виктория се роди на 08 януари и вече е почти на 50 дни. Изцяло на кърма е, но от скоро прави нещо странно докато я кърмя. От начало суче лакомо, но след това започва да дърпа зърното да го пуска, после пак търси и суче малко, премествам я на другата гърда и се повтаря същата история. Така не мога да разбера кога се е наяла и гладна ли е още, стига ли ми кърмата, но като стисна зърното си потича. Някоя от опитните в кърменето да сподели като порастват бебенцата по-трудно ли става да им задържиш вниманието, разсейват ли се докато хапват. В началото като засучеше не пускаше въобще, а сега е друго ???

Относно бебешкото акне, нас също ни мъчи (всъщност докторката каза, че нея не я дразни) вече няколко седмици, но вече има признаци да минава. Цялото и лице е в пъпки и кожата е една груба, въобще не е като бебешка, абе много гадно Sad дано да се оправя вече...

Общи условия

Активация на акаунт