Януарска мама

• 44 306
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • София
От къде си я взимаш? Споменава ми я консултантката, но не знам къде да я търся - по аптеките ли?

# 646
Добро утро мами,
Днес сме на ваксина Sad някой да има някакъв полезен съвет ...

# 647
От къде си я взимаш? Споменава ми я консултантката, но не знам къде да я търся - по аптеките ли?

Да на аптеките 16-17 лв ,60 капсули,3x2, докато се засили кърмата.Ако имаш наблизо и био магазин,също може да има.И в интернет го има,ама и доставка трябва да плащаш.

# 648
  • София
Момичета, случвало ли ви се е бебо да се задави и да не може да диша  #Crazy обикновено като се задави се закашля и минава всичко, но вчера се задави и за около 30-40с не успя да се закашля и не дишаше... Аз разбира се почти изпаднах в паника и се опитах да се сетя какво съм чела за първа помощ, а то е че се обръщат бебетата с главичката надолу. Е, той се закашля, но ме изплаши много, а се зачудих, може ли да се ползва този метод за малки бебета? Ако го хвана за крачетата и го обърна, главичката ОК ли ще е?
На някоя случвало ли и се е и какви са методите да го от-задавим  Grinning

# 649
  • София
Иве, мерси, намерех в аптеки Витания, пратих мама да ми вземе.
А за обръщанено - на приятелка бебето беше с рефлукс и ми е казвала, че в бързината и паниката си е обръщала и тръскала и за един крак само и само да реагира и да не се задуши дъщеричката ѝ, сега е голямо и прекрасно дете. Важното е само да не се шейкват прекалено отривисто, че да се нарани врата.

# 650
Е как за един крак ще го тръскаш надолу...малко като на филмите.  По скоро го обръщам по корем леко надолу главата и го потупвам. Май по добре да се консултираме с лекар по този въпрос.
На мен пък ми прави впечатление, че се закашлят с голяма сила, като голям човека съм спокойна, че има инстинкта сам да си помогне.

# 651
Здравейте чета ви докато кърмя. Тая 5та седмица през носа ми излиза. И тия сополи нямат спирка. Хомеопатия каква ли не давах. Пфууу имаме някакви неща на ушичките, на мекичкoто, като корички. И на веждите. Мисля че са крусти, ама пък не знаех че по ушите могат също да излязат. А за пъпките да не говорим. Кога по д@волите ще се махнат? Има стари много твърди и няколко нови с бяло връхчета и червеничко. При нас е ужасен, ужасен студ. И някакъв страшен грип, 80 %от населението е болно.

# 652
Martinela и ние имахме такива корички по ушите и веждичките се белеха, всичко според мен в свързано с акнето, и цялта й кожичка на лицето се обели. Ушите минаха за две седмици,но лицето чак сега се оправя, вече цял месец я мъчи.
 Момичета вие как се справяте с течащите гътди, нали уж до 5- 6 седмица се нормализирали нещата? Вики е вече на 8 седмици а моите гърди преди всяко кърмене, като ми слиза кърмата се разтичат, направи ми писна вече, постоянно сменям тея тампони и съм цялата мокра. При вас как е, споделете има ли надежда да спре това или до края ще съм си така?

# 653
От 6 часа не е спало това човече  Confused Яко я мъчи коремчето + 5та седмица  ooooh! нямам кураж да изляза на разходка като иска само в ръце. Отделно, че в слинга седи, но ако не се гърчи от корема Tired

Ивкелина, мерси и аз пратих моя за такива хапчета. Довечера щеши да ги снабдят. Дано има ефект, че таман е взела малко по-читаво да суче. Гледаме се без помощници, а основно сме на ръце и рядко успявам да се изцедя за стимулация.

# 654
  • София
Ами те са имали доста силен рефлукс, чак до болница са стигнали заради обезводняването от повръщането и в паниката, че се задушава детето и така и се е случвало да процедирала. Е разбира се, не е за всеки път, но идеята е, че за веднъж по-добре така, отколкото докато го мислиш как да го хванеш, то да се задуши.

п.п. Какво й е на петата седмица - скок в растежа?

# 655
Фрози,диди,дано помогнат да не дохранвате.Стискам палци

# 656
  • София
Мерси, мен пък сега ме карат да видя първо щитовидната, че се отразявала билката на работата ѝ. Преди години ме бяха зарекли, че имам Хашимото, но според мен просто се хранех зле, защото хормоните винаги са ми били в норма. Сега се чудя дали да пускам изследвания или да спра да търся проблеми. newsm78
Също постепено ли започва приема или от раз 2х3?

# 657
И на малчо носа не спира да хърка. Понякога вадя сополи,друг път не,според педи всичко е ок. Пак не е акал 3 дни,ще го почакам още малко и довечера пак ще давам Лактулоза. Уж от Фризовома се бяха оправили нещата,ама пак се запече. Пак ли да сменям млякото,вече не знам какво да взема,то нали не е добре да се сменя току така.  Tired

# 658
Момичета, вие от кога почнахте с витамин D? Нашия човек е на 25 дни вече, но като бяхме миналата седмица при педиатър не ни каза нищо за витамин D. Иначе на 07.03 трябва да ходим за ваксина и се чудех да не е късно да чакам до тогава да питам.
Вчера успях да го излъжа да не повръща така, сутринта му дадох по 8 минути от всяка гърда и заспа без да повръща. Не знам дали и сиропа който му даваме не помогна, но просто рещих сутрин да не го оставям да се тъпче като първия човек. Иначе аз все го хваля нашия как спи по цяла нощ, но ето че тази нощ ме събуди да го кърмя. Дано да е инцидентно, всички ми обясняват колко било трудно иначе да се спре нощното хранене.
Иначе като го гледам си има рефлукс и изпадам в ужас, защото хем спи в ограничител и вече почти се обръща по гръб Sad Диво малко човече!

# 659
Да, Фрози, скок в растежа. А какво за щитовидната и сми духа, че аз имам Хашимото?

За изхождането, вчера четох, че след втория месец уж било нормално и да не е всеки ден. Особено пък с тези АМ винаги се случва така.

Ох, днес наистина е най-криво моето момиче, откакто се познаваме Simple Smile в крайна сметка прибягнах до бял шум, пуснах и сешоара на коремчето и заспа. Сега съм пуснала същия шум през аблета, поспа около час, но пак почна да се върти и пръцка. Дано намаляват тези колики вече  Hug а вечер толкова рита, че я намирам открита и винаги се е извъртяла по гръб.

Общи условия

Активация на акаунт