Януарска мама

• 44 302
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Момичета, вие от кога почнахте с витамин D? Нашия човек е на 25 дни вече, но като бяхме миналата седмица при педиатър не ни каза нищо за витамин D. Иначе на 07.03 трябва да ходим за ваксина и се чудех да не е късно да чакам до тогава да питам.
Витамин Д се дава само ако е неободимо. Проверяват фонтанелата, преценяват и спрямо това как наддава детето. При тези, които наддават повече, изписват по-висока доза. Ако фонтанелата на Коко е малка, може да няма нужда от Вит. Д засега. Той нали и не наддваше много. Борката е с доста голяма фонтанела (стига до челото му) и му изписаха 2 капки. Преслав едно време  беше на 4, на Габи, която е родена пролетта мисля по 1 капка слагах в началото. Може да е преценил педиатърът, че засега на му трябва Вит. Д. Peace

# 661
  • София
  Пурпулетка аз давам от 21 ден. Сега почти не са на слънце и не смея без, защото витамина е важен, а и нейната фонтанела е доста голяма и наддава по над килограм на месец.
  Зузка, това е първата регулация, след която гърдите не са нон стоп пърни и болезнени. Потичането при кърмене първият път ми спря при захранването, когато бебето започва да суче по-рядко с по-големи интервали и организма произвежда само при засукване, а гърдите са напълно меки и празни. Но със всеки следващ месец нещата се нормализират все повече и все повече де.
  Момичета, дайте съвет с подсичането. Зори ака постоянно и 10 минути да се забавя веднага е зачервена. Даже раничка имаше. СМених памперси - сега сме на либеро, не използвам вече мокри кърпи, сменям ако не е наакана на два часа най-много, при всяка смяна е по голо дупе и ефект никакъв.

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 16:01 от TEREZA83

# 662
Аха, ето защо всеки път му опипват фонтанелата. Мисля че му е малка. Мерси Кате и Тереза Hug
Относно подсичането, в събота забелязах две червени релефни петънца на дупето на Кокича, мисля че беше като начало на подсичане. Вчера го мазах със Судокрем и днес вече му е гладко дупето, но и днес го мажа след всяко миене на дупето. Засега на него добре му действа Судокрема. Иначе още е с белия Памперс.

# 663
Аз не знам сминдуха да има странични ефекти,ако не ви е страх рискувайте.За приема-да 3 x 2 ,като се нормализира,намаляш или спираш,после си имаш ако пак се наложи.
Аз не съм изследвала нищо,просто си го пия.

# 664
  • София
Консултантката ме предупреди, на листовката не пише - влияе на производството на хормони в организма за това не го препорчват за жени с хормонални проблеми.
Тя каза да се следя за симптоми харакнерни за Хашимотото и да ги спра ако се появят.
Започнах ги - по-важно ми е да храня детето и не вярвам да имам проблеми.
На нас също нищо не са ни казали за витамин д.

# 665
Няма да имаш проблем   Wink. Надявам се

# 666
Аз давам вит.Д от 19 ден. От този на дозички. Вчера и малчо се задави. Той по принцип си се дави като пие вода,но досега не беше правил така. Леко го наведох с главата надолу и почуквах по гръбчето. Сърцето ми спря и ме обля пот. Вдигнах го като мислех,че се е оправил,но все още дишаше затруднено. Пак го обърнах с главата надолу и се оправи. Душичката и той се изплаши.

# 667
-За захласването или когато спира да диша нас ни посъветваха-духане в лицето, щипване зоа носа или рязка смяна на температурата-на балкона, например

-витамин Д приемаме от 12-13-ия ден, сутрин на гладно по 2 капки, ние сме с голяма фонтанела

Днес не бяхме най-послушни.

Ужас, пак реве.

# 668
  • sofia
Момичета,давахте ли вит. К на бебетата на 1месец ? В епикризата ни пише,  че е даден в болницата,  а втора доза - при педиатъра. Нашата обаче нищо не каза  Rolling Eyes

# 669
  • София
На нас ни дадоха в болницата на прегледа месец след раждането  Peace

# 670
В нашата епикриза пише че нямало последващи прегледи в болницата.
Ужасно се обърквам вече с всички тези неща. Личния лекар на бебето не е педиатър и ходим отделно на консултации и се притеснявам че ще объркаме нещо Sad
Днес не знам защо, но се чувствам ужасно изморена Sad

# 671
  • София
Нямам представа за вит. К.
Иве, мерси! Не се притеснявай и аз не мисля, че ще имаме проблеми, но консултантката внимава все пак не е лекар и гледа да се застрахова.

# 672
Ние сме на 3 капки Вит Д. Педиатъра каза, че фонтанелата била 25мм, не знам много ли е.
Вит К давам по схема, предписана от педиарите в болницата. Един път беше до 10ти ден и сега  между 4 и 6 седмица пак.

И аз ще пия хаповете, така или иначе съм на хапове за хашимотото.

# 673
Абе какъв е тоя вит К .За първи път чувам.Ние вит,Д даваме по 1 капка,а сме с доста голяма фонтанела,чак до челото.

# 674
За витамините - аз давам К и Д от 12тия ден. Това ми обясни лекарката. Витамин Д се дава до 4 годинки . По 4 капки на ден . От 4 до 6 годинки се дава, когато има Р в месеца. Витамин К се дава до 4тия месец. 5 капки на ден . Ако се спре лърменето се спира и Вит К. Ако дохранване с мляко от кутия и давате повече от половин литър от него също спирате Вит К.

Общи условия

Активация на акаунт