Януарска мама

• 44 288
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Ох, момичета и ние сме на витамин Д по 1 капка, ама нашата фонтанела е много голяма и се замислям педиатъра дали въобще я е поглеждал, че да прецени.

Инъче за подсичането и Вики имаше проблем, много зачервено дупе с червени ранички, като протрита кожа бяха, това се получи когато приятеля ми тръгна на работа и не можех да  я  мия често при смяна на памепрса, а и минах тогава на зеления памперс. Тереза и при нас памперса е пълен при всяка смяна, нещата се оправиха за около 2 седмици, минах пак на белия памперс, дебнех я постоянно като се изака да я сменям и мажех обилно със судокрем и един друг крем на А-дерма - Дермалибур мисля че беше. 2, 3 пъти през деня я мия при смяната, тогава мажа и с олио. Така си процедирам и до сега, само дето намалих мазането с крем, от време на време пак се зачервява, но тя си е с чуствителна кожа.....

# 676
Ивкелина, Вит К го изписват за кръвоизливчета в мозъка, профилактично.
На опаковкатсна хапчетата сминдух пише доза 1–2 капсули дневно. Пак ли се вземат 3х2?

# 677
мойте са бяло шише със зелена капачка, пише дозировка по 2 капсули , 2-3 пъти на ден
съдържание в 2 капсули  :сминдух семена 1220мг,дневна доза 3660мг, пиша ти точно какво пише, за да не са твпйте по концентрирани и да се предозираш, ако има такава възможност

# 678
  • Варна
Аз не знам нищо за Вит. К. На големите не мисля, че са им давали. Сега май четох в епикризата нещо такова, но педиатърката нищо не му е слагала на консултацията на 20тия ден. Оттогава не сме ходили, вече на 09.03 ще ходим, когато ще е навършил 2 месеца. Казаха, че ще му слагат направо шествалентната ваксина.
Аз мажа Борко с правен крем от аптеката с ланолин и не сме имали проблеми. Ползвам зеления памперс.

# 679
На мен нито от болницата,нито педи са споменавали за вит.К. Задължителен ли е приема? Или само в определени случаи? newsm78

# 680
Аз живея в Холандия и тук Вит К го изписват на всички бебета, които са на кърма. Естествено майката решава ще го дава ли  или не . Аз го давам заедно с Вит Д . Както вече писах дава се до 4 месеца или до спиране на кърменето , което настъпи първо .

# 681
Момичета, може ли пак линка за кризите на растежа. Имам кофти чувство че сме в криза на петата седмица ако се брои от термин. Днес е нетипично нервен, а няма нищо по-различно около него...

# 682
Момичета,вие ползвате ли пудра? Утре смятам да купя. Дали ще предотврати спарването от памперсите и получаването на пъпчици и ранички? Чета,че тази на Нивея съдържа цинков оксид,това май не е ок и,доколкото съм разбрала newsm78

# 683
Витамин Д давам от 25тия ден по една капка на ден. За К не знам нищо, но ние сме на АМ предимно, ако има някакво значение това...
Майка ми постоянно ми повтаря да държа телефона си далеч от главата на детето и аз мислех че параноясва, но се поразрових и излиза че е права и е много опасно и вредно! Край с четенето на януарска мама докато го гушкам... ooooh!

# 684
  • София
Момичета, аз мажех със судокрем, но нещо не ми хареса ефекта. Смених с бебешкият бепантен и не сме имали проблеми с подсичане, а сме с пуфис.
Трябва да погледна епикризата,  но не мисля, че са ни давали нещо, педи също не е казвала. Аз нашата фонтанела не я и усещам.
Според мен ние също сме в криза на растежа - вчера почти не ме е пускал Сами, само за един сън и после през половин час е търсил да суче. Изпи ме направо  Laughing

# 685
За подсичане ние взехме кремче на Себамед. Педиатърът препоръча А-дерма.

Мами, имате ли прогрес при запека? Ние спираме овес.вода-само първия ден ака. После не.

Има ли някой, който всяка нощ, като моя Матейко да се пъне и грухти, все още. Чудо е. Спи и пъне, с мъка, часове наред. Тази нощ бяхме пощадени-само половин час.

Честита Баба Марта! Румени, засмени-вие и дечицата Ви!

# 686
  • Русе
Честита Баба Марта!
Вит. Д давам по 1 капка, вит. К не са ни изписвали. Веднъж имаше кървави нишки в изпражненията и докторката каза ако се повтори ще пусне изследвания и в зависимост какво излезе, може да изпише вит. К по схема. За сега обаче не е имала повече такива изхождания.
Пудра не слагам. Peace
purpletka, заповядай
https://xedra.wordpress.com/articles/livingwithbaby/8magicleaps/

# 687
  • Plovdiv, Bulgaria
Честита баба Марта! Simple Smile

Витамин Д давам от 21 ден х2 капки. Витамин К бяха дали в болницата и аз дадох след това още два пъти, по схема.

Алекс се беше подсякъл и само бепантен му помогна.

На нас ни отмениха ваксината.. Още го държи жълтеницата и пуснаха изледвания. Едвам намерихме къде да му вземат кръв.. Днес като види резултатите педиатърката, ще реши кога да я слагат.. Иначе толкова време се задържала жълтеницата, заради някакъв ензим в кърмата. Но пък той си не се унася, напротив доста будно дете е.. Четох че до третия месец вече трябва да се изчисти.
Иначе Алекс вече е 5200/55см Simple Smile

# 688
мойте са бяло шише със зелена капачка, пише дозировка по 2 капсули , 2-3 пъти на ден
съдържание в 2 капсули  :сминдух семена 1220мг,дневна доза 3660мг, пиша ти точно какво пише, за да не са твпйте по концентрирани и да се предозираш, ако има такава възможност

Същата концентрация е и моето. Явно различните производители пишат различна препоръчителна доза.

През нощта въобще не иска да суче Sad дали е много нервна, дали е изморена нямам идея. Цедих се вечерта, посреднощ и сутринта. Сега вече като че ли няма нищо. Друг път ако се цедя само сутрин изцеждам повече. От друга страна Дари свиква все повече с биберона и ми травмира зърната Sad докога ще издържа незнам.

Дали е от 5та седмица или от засилени колики, но си е крива. Утре сме на консултация да видим колко е качила.

Честита Баба Марта! Здрави, бели и червени, весели, засмени!

Кристиана, с как разбират, че още има жълтеница? Жълтичък ли е или по нещо друго?

# 689
  • София
Не мерят ли билирубина за жълтеницата с един уред като дистанционно  Mr. Green
Честита Баба Марта на всички! Здраве и усмивки  bouquet
И ние се напъване докато спим... Грухти и се напъва, ако много го заболи се събужда и хайде рев... И приспиване наново и така докато се изака  ooooh!

Последна редакция: вт, 01 мар 2016, 10:28 от Джинджър

Общи условия

Активация на акаунт