Януарска мама

• 44 399
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • София
  Здравейте и от мен!!! Тези дни изобщо нямам време. Малката все мрънка и иска да е на ръце. Спи в мен, будува в мен и така.
  Аз обичам да си я гушкам. тези дни никога не се връщат. Гледам я сега колко самостоятелна е станала, гледам и бебешките снимки и ми е едно носталгично. По нея осъзнавам колко бързо върви времето. Сега са бебенца с колики, но само след няколко месеца ще са си едни ходещи човечета....
  Гимнастиката аз знам, че се започва след първия месец, като всеки следващ упражненията стават по-сложни и по-продължителни. лежането по корем не всяко бебе го обича. Ако реве и не му е приятно аз не бих го оставила.
  Зори много обича да заспива на гърда, но не се усеща и поглъща много мляко, което после го повръща доката спи. Ето и сега целия и ръкав е мокър. Направо не знам какво да я правя. Много е лакома. А биба не иска. Само като и я доближа до устата и тя я изплюва с погнуса.
  Много беше смешна като я бях оставила на баба и и тя трябваше да я нахрани от шише. С тагава потресена физиономия я погледнала и естесвено нишо не пила, докато не дойдох.
  Хайде хубав ден, че много дълго стана..

# 361
  • София
И ние не искаме вода, давам за да изплакне, но усети ли се какво е плюе  Simple Smile а на чайчето на Хип, с което преди се плакнеше, вече му се мръщи много. Променяме се явно  Mr. Green
Яде с биби и шишета на Нук по 20-30м много по добре така, иначе с Авентските като се нагълта за 5м после без значение колко оригваме се повръща, не ми харесват - мисля че бавно и спокойно е по-добре. И медела купух и МАМ но съм най-доволна от Нукските  Peace
Вдигнах му млякото на 130 и го давам на 4ч от вчера, надявам се да е по-спокоен. Иначе за коликите и Лефакса май не помага Tired вече 5ти ден го давам и няма промяна... Явно ще си ги чакаме да минат. Само еспумизан не съм пробвала още, може и него да тествам и ще спра да си мъча мъничкото.
Днес става на 40 и след малко ще идем до църквата  Party хем да се разтъпчем.
Чудя се от кога да слагам активната гимнастика - той не се заглежда много много още, има ли смисъл или са още малки за игри?
Имаче през деня будува, не е като да спи по книга 18ч...

# 362
  • sofia
И Дарена не пие вода. Давам и чайчето на Хип вечер,  помага и за коликите, но пие 10-15 мл.
Тя не се буди за нощно хранене( спи от към 12 до 6).До онзи ден я будих,за да поддържам кърмата и се чудя дали вече да я оставям да спи newsm78. На един месец е. Вие будите ли ги за нощно хранене?

# 363
  • Варна
Ох, мацки, пак премеждие имах... Заключих се в банята. Добре, че децата са в грина ваканция и бяха вкъщи. Обадиха се на свеки да дойде да гледа Борко, а свекъра успя да разбие вратата. Но си откарах 1 час поне в банята. Не искам да си мисля, какво щеше да е ако бях сама с Борката... Rolling Eyes
Поне децата ме забавляваха с бисери, докато бях вътре.
1. Габи: Поне имаш вода.
Преско: Спокойно, може цяла седмица да изкара без храна и 2 дни без вода. (който гледа Дискавъри знае Simple Smile)
2. Габи: Е, поне имаш тоалетна, а ние трябва у баба да ходим.
3. Габи: Преско, виж вратата каква стана.
Преско: Е, нищо, нали ще правим ремонт.
Габи: Да, ама дотогава нали ще имаме гости...
Преско: Не ме интересуват гостите, искам да си извадя майката!
 Joy Joy Joy

небесносиня, Аз спящо бебе не будя. Mr. Green
Аз мисля, че дете под 5-6 месеца не може да се разглези. Аз също гушкам, когато има нужда и спи при нас засега. И с големите така съм процедирала, не е имало проблем. Peace

# 364
  • sofia
Лелееее,Katia_N . Добре,че свекърват е наблизо. А децата ти са страхотни!!

Аз големите не съм будила за хранене( те сами се будиха  Laughing),ама тази е поспалива и пусти страх да не намалее кърмата Confused

# 365
Ние сме с шишета Chicco, с каучукови биберони, стъклени, защото не ми се ще пластмасови... В началото, а и сега понякога се задавяше по 2-3 пъти на хранене и аз изпадах в ужас. Сега се случва да се задави само ако е много гладен и бърза да са налока Laughing
И аз го гушкам постоянно, детето има нужда. Сирачетата в домовете никой не ги гушка, а това се отразява на развитието и психиката. Моето дете не е сираче. Аз имам време. Най-важен за мен е неговия комфорт, не моят.

# 366
Леле, Кате, през сълзи се смях с историята ти Wink Големите верно са уникални Simple Smile
Момичета, случвало ли ви се е бебето да пусне гърдата и да започне с отворена уста да върти нервно глава и да се блъска без да захапва и да бута с ръце?

# 367
 purpletka, случва ни се почти всеки път, заспива, пуска гърдата, след малко се буди и прави същото, обикновено му я давам отново...но ние поначало си отвисяваме доста дълго.

# 368
  • Бургас
Пурплетка, Марти прави така като го хванат коликите.
Кате, много се смях с твоите деца.
Марти вода плюе, опитвам се да давам чай на Хип за коликите. Пие когато е топъл по 10-15 мл.,но не всеки ден. Храни се вече на 4 часа, включително през нощта. Сутрин към 7 го взимам при мен за кърмене и го оставям да спи в моето легло. Случва ми се и през нощта да го оставя да заспи до мен, после го местя, амо не съм заспала преди него.
Гушкам го много. Това са моменти, които толкова бързо отминават. А и като бременна нали ми забраниха да си пипам корема и му бях обещала много да го гушкам като се роди. Според баща му майките се привързвали много към момченцата, затова все съм гледала да съм до него.
По корем го сложих днес за първи път. Гимнастика и масажи педито каза да започвам. Вчера след дълго скърцане и в чуденка какво да го направя да се успокои, го мушнах в кенгуруто. Той пък взе че заспа.

# 369
Аз открих позата, в която на Калоян му е най-лесно да ака. Като лежи по гръб на повивалника вдигам горната част от тялото му на 45°. Дупето му е на повивалника, а гръбчето и главичката ги придържам с две ръце... така само за 5 мин. с няколко напъвания се изаква доста стабилно...
Ние си имаме собствен режим - през деня е различно, но вечер яде в 23 часа, после в 3 часа, в 5 часа и в 7 часа. Това дете има вътрешен часовник... никога не закъснява (мак. с 5 мин.). Няма сън за мен...

# 370
Ох, побърквам се като почне да прави така. Зърното му е в устата, а той върти нервно глава без да захапва. Като се замисля обикновено това е свързано и с извиване на тялото, може да е някакъв дискомфорт по червата...
И ние го гушкаме, като ревне по-сериозно вече пробвам със залъгаллката и леката вибрация на шезлонга, ако не се успокои веднага го гушкаме. Майка ми е фенка на Спок и ми обяснява как го разглезваме, как не трябвало да се учи да заспива на ръце и т.н. ама ние не можем да го оставим да реве... а и като го кърмя така или иначе идеята е да заспи в ръцете ми, ако не стане тогава го разхождаме напред-назад. ..

# 371
  • Варна
Аз открих позата, в която на Калоян му е най-лесно да ака. Като лежи по гръб на повивалника вдигам горната част от тялото му на 45°. Дупето му е на повивалника, а гръбчето и главичката ги придържам с две ръце... така само за 5 мин. с няколко напъвания се изаква доста стабилно...
Това сега ще го пробвам. Ядох и компот от сини сливи. Дано стане работата. Praynig
purpletka, и Борката го прави като го боли корем. В момента даже...

# 372
От няколко дни не съм писала, но не ми остава никакво време, само ви чета. Жорко постоянно ми е в ръцете, доста е неспокоен. Да ви кажа какво ми се случи единия ден. Все си търсеше да яде, много се сърдеше, плачеше, и аз му давах. Добре, обаче той трудно се оригва. Вечерта се оказа с много подуто коремче, свиваше се, напъваше, пръцкаше, даже се мяташе докато се храни. Реших аз да дам за четвърти път капки Коликинд. Пише, че може да се дават три пъти дневно и три пъти през нощта. Никога повече! Направо му подейства като приспивателно и миличкият не можеше да се събуди. В резултат на няколко пъти имаше истеричен рев, аз не мога да го успокоя, добре, че беше баща му. През следващите часове беше като дрогиран, все едно не беше моето дете. Налагаше се да го разбуждам на около два часа, за да не прегладнее съвсем. Толкова виновна се чувствам още...беше ужасно. Да не говорим, че точно започна да ми се увеличава кърмата, съответно гърдите започнаха да ме болят и на едната се получи бучка. Сега давам капките по три пъти през по-голям интервал. Единственото положително е, че след това започна да се оригва повече. Иначе е много гушлив и на моменти го боли коремчето. През нощта за първи път спа цяла нощ при нас, почти само върху мен. И пак се будеше, проплакваше и не се наспахме. Опитвам се да го храня през два часа, дано задържа така положението...
Сега по темите, които сте коментирали.
При бучки горещо препоръчвам компрес от олио и спирт. Аз напоявам леко тампони за премахване на грим, слагам върху гърдата и отгоре поставям найлон. Действа бързо и много ефективно.
За памперсите - ние ползваме белия Памперс, взехме и от зеления. Пробвахме Молфикс, Пуфис и Бейбилов. Ами не съм очарована. Всичките ни пропускаха и почти на всяка смяна се налагаше да се преобличаме. Много неприятно да се събуди мокър, особено като трудно заспива. От Памперс съм много доволна, явно наистина са най-добрите.
Ставам, че някой се събуди...

# 373
Ани-82, ние сме раждали в една болница. Там се изненадах, че стерилизират веднъж дневно, та като се случи да не смогна след всяко хранене не се шашкам толкова. Вие на Фризолак ли продължихте?

А тези, които давате АМ с какво шише го правите? Аз съм взела на Нук и бибата тече доста бавно. От помпата на Авент шишето тече много бързо и се олива с него. Предполагам е по-добре с по-бавното, не че това ни помага да суче  Confused

Диди, явно за това съм решила че сме от един град.  Grinning Сигурна съм, че като се затопли времето бързо ще намериш други мами по градинките и площадките. Ние продължихме на Фризолок, но след като се запече от там ни казаха да смесвам с Фризовом. За сега се храним така.

Шишетата ни са стъклени на Авент. Не съм имала проблеми с тях. Хапва си млякото за 10-11 мин. без да се олива. Мисля, че е добре и после си уригва и не ми е повръщала сериозно.

Явно всяко бебе си е различно. Мони е добричка и спокойна за сега. След ядене като я оставя в коша започва да разглежда и да се усмихва и вече издава някакви звуци като "ауууу" и "аяя". След 15 мин вече и омръзва и почва за мрънка. В този случай бибата я успокоява и си заспива. Ако плачка и е неспокойна естествено е, че сърце не ти дава да го оставиш това съкровище.

# 374
  • Варна
black_ice, аз не разбрах... Ти предозира ли капките или просто си му дала 4 пъти за цялото денонощие? Доколкото разбирам от написаното, могат да се дават до 6 пъти в денонощие-3 през деня и 3 през нощта. Много странно как са му подействали... Ей затова не давам капки. Не е ясно колко помагат, най-много да объркат нещо. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт