Професионални серии за коса - тема 99

• 60 592
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас/Пз
Привет и от мен Simple Smile
Да споделя днешния опит с шампоана на Матрикс с интрасилан http://www.arlen.bg/product/3121/shampoan-za-slaba-nakasvashta-s … hampoo-250ml.html и ботокс маската на Лореал.
Преди измиването стоях два часа с тази маска с масло от карите
Скрит текст:
Хидратираща маска за суха и изтощена коса - Вземете две супени лъжици нерафинирано масло от шеа, една супена лъжица зехтин и някои любимия балсам за коса.
В корените сложих масло от коприва и репей. Първото измиване с шампоана беше с много малко пяна. Обаче второто направи обилна, плътна и богата пяна. Постоях 4-5 минути с шампоана /това го четох някъде за по-лесно отмиване на маслата/ и чак тогава изплакнах. Подсуших и сложих ботокс маската и стоях 30минути с нея. Резултатът е коса с обем в корените, но доста сухи дължини, въпреки доволното количество арганово масло, което сложих. Може би допуснах грешка, че сложих бамбуковото термо на Алтерна, а не някое хидратиращо.  Thinking Но следващия път ще пробвам друга комбинация.

Кератиновото Наши протеинова или балансирана серия е? Чудя се дали е подходяща преди боядисване??  newsm78

# 181
  • София
Мацата, Секси-то за обем изобщо не утежнява, бустера го нанасям близо до корените, но не слагам на скалпа. Абе, най-добре ми драсни на лични, да ти пратя проби и да разбереш усещането Wink

Благодаря за милото предложение, Бисквитка. Няма да те ангажирам. Достатъчно добре се ориентирам по твоите впечатления. Ти и Сити сте ми голям ориентир.
Набелязвам си бъдещи покупки. Записвам си ги шампоана и бустера за обем на Секси хеър. А за бустера питах, защото в описанието не става ясно къде се нанася, а пък в съставките наблягат на регулирането и спокойствието на скалпа.

# 182

Май само аз не отмих течната коса. Защо всъщност я отмивате?
Доколкото си спомням ти беше руса и резултатът при теб беше много добър,ако правилно си спомням и мисля и аз да постъпя като теб.
Очаквам пратката във вторник-нямам търпение да пробвам,настроила съм се за уау ефект,след ревюто на Фрея.
Ти с какъв ш-н я ползва-протеинов или хидратиращ?

# 183
  • Велико Търново
Армирка, не ми е раздразнен скалпа и като цяло нямам проблеми с  боите/освен нормалното изтощаване на косата от тях/, но от време на време проявявам едни алергични реакции/ с кожен обрив/, с неизвестен източник/правила съм изследвания/, та за да елиминирам неприятни изживявания, гледам да не използвам много силни и агресивни бои. Ти какво ще ми препоръчаш? Hug

Мацата, благодаря ти за доверието Hug Ако все пак решиш, насреща съм. Аз, по принцип никакви продукти с отмиване не нанасям в скалпа, близо до корените само - на 2-3 см., опасявам се да не ми утежни..въпреки това, обемът, плътността са налице.

# 184
  • Пловдив
Бисквитка може би имаш алергия към PPD и трябва да потърсиш бои без този елемент в състава.

# 185

Май само аз не отмих течната коса. Защо всъщност я отмивате?
Доколкото си спомням ти беше руса и резултатът при теб беше много добър,ако правилно си спомням и мисля и аз да постъпя като теб.
Очаквам пратката във вторник-нямам търпение да пробвам,настроила съм се за уау ефект,след ревюто на Фрея.
Ти с какъв ш-н я ползва-протеинов или хидратиращ?
Точно така. Hug
С балансиран със златна роза на Орайт.

# 186
  • София
На въпросите: използвам сешоар, всеки път. Просто не мога да седя с мокра коса, веднага настивам. А ако я оставя, ще съхне 24 часа минимум. Имам два, непрофесионални, засега не са изгорели.
 Смърт съм на сешоари, в мазето имам един кашон с повредени. Маша и преса не използвам, косата ми не се поддава на обработка с тях. За Коледа си купих маша и за Нова година я продадох. Sad
Joico, не съм купувала, съжалявам но нямам лични впечатления от марката.
 Тази вечер, ритуалът ми беше следният: http://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/elasticizer--za-iztos … nuim-neroli-40-ml , отмих след 30-40 минутен престой. Аромата на здравец ме побърка, мислех да преспя с маската но уви. Измих с Наши Фито Р. за мен, този шампоан мирише не виолетки, мазна конститенция. Мисля, че няма да се харесаме. Нанесох и маската, поседях и отмих. Резултат, мека, разплетена коса. (От ампулите, точно обратното, твърда, заплетена, непоносима миризма за мен, много сухи дължини.)
 Финиши: бамбуковото термо на Alterna, Nashi арганово олио за коса. Изсуших със сешоар и четка http://kosaistil.bg/hercules-sagemann/1289-четка-за-сешоар-hercules-9027.html.
Момичета, моята четка има четкопад, така де, вярно измих я веднага след като я купих... и сега... падат четини и мирише на мокро, дърво, въпреки, че е суха.  Laughing
Хубава вечер  на всички!   Hug

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 08:36 от denisha

# 187
Креми, Линде, благодаря ви, записвам си ги нещата на Напура. И мен интуитивно натам ме влече, май ще стана фен на марката Wink Иначе, сдобих с добре забравения Себорал форте и поуспокои нещата. Майка ми е със същия проблем, но обострен от месеци и нейният скалп се кротна засега. ВивчеHug

# 188
deliberation аз също като теб съм с раздразнен,сърбящ и белещ се скалп много често и винаги Себорал форте ме спасява.Главата ми направо пламва като се напръскам с него,дори ми щипе, но много ми помага.Наскоро,когато пусках поръчка от Зоя си взех Био Нийм На Прах препоръчва се при раздразнен скалп,пърхут и такива работи,полива се с малко водичка и става кашичка втриваш след миене в скалпа седиш около 20 мин и изплакваш, допада ми също,има малко като пилинг ефект.Може да пробваш и това. Peace Hug

Аз да споделя вчера какъв бъркоч си забърках и днес с какво се измих,косата ми е много хубава днес  Blush

Смесих в купичка ЯЧРМ,масло от Синапено семе,масло от Ему,масло от Горчив бадем, оставих я върху радиатора за малко да се стопли сместа и разбърках,след това нанесох на скалпа и втрих добре,след това масажирах известно време.  ooooh! По дължините сложих същите масла+кокосово масло и малко от един балсам на Desert Essence с кокос и пак сложих върху радиатора да се нагреят малко и разбърках.Навлажних дължините и нанесох сместа по тях,напръсках с пулврризатор с вода и минах с терапевтичната преса отгоре, завих на кок косата и сложих торбичка и след това една мека шапчица и така преспах цяла вечер. Mr. Green

На сутринта като станах измих косата с Денсифик (ползвам го винаги след маслена маска,защото много ми премива дължините Whistling), подсуших леко косата и излязох от банята.Реших да смеся и маската Денсифик с някоя друга(защото не я усещам достатъчна,косата ми след нея в комбинация с шампоана винаги е остъргана и боцкаща/суха Thinking). В случая реших да я смеся с Нутри термик,нанесох обилно к-во разресох с широкия гребен на Макадамия,напръсках пак с пулверизатора с вода и минах с терапевтичната преса и след това стоях около 1 час.
След като отмих всичко сложих 1/2 от ампулката Денсифик за скалп и за финиш сложих Кенди олиото на Алтерна. Оставих косата сама да изсъхне и резултата много ми харесва,косата ми е уплътнена,не е пресушена,както по принцип с Денсифик, имам доволен обем, блясък,подвижност,усещам я приятно балансирана. Много ми допадна. Heart Eyes Heart Eyes

# 189
  • Пловдив
Бисквитка,боята на Виталити Zero ще ти свърши работа. Тя е създадена за жени с чувствителен скалп и е висок клас боя. Има доста руси цветове  Wink

# 190
Може ли линк към тази боя?
Аз също съм с чувствителен скалп явно понякога и имам сърбежи. Миналата пролет ме изгориха с боя Милк Шейк и имах рани с кръв по скалпа. В нов фризьорски салон и им казах, че страшно ме сърби/ гори и те нищо и после браха ядове с мен.

# 191
  • Чукарландия
ani_d и аз като теб пробвах шампоана на Матрикс с интрасилан. Страхотна пяна, не ми заплете косата, което от доста време не ми се беше случвало, но усетих, че е силно протеинова. Пресуши ми дължините. След това се омазах хубаво, с бамбуковата терапия на Алфапарф, завих косата с найлонова шапка и кърпа и постоях така два-три часа, като нагрявах около 15 мин. със сешоар. Добре се получи - обем, плътност, но все още крайчетата са ми леко сухи (след обилно количество финиши най-вече по краищата). Не мога да се преборя с това накъсване и това е. Косата ми грам не цъфти, нито пък имам експлозии, но това накъсване, направо ме побърква. Зная, че ако спра ползването на пресата, може би ще намалее или ще спре, но без преса съм като бръкнала в контакта. #Silly

Кератиновите Наши са си силна протеинова серия. Peace

# 192
Добро утро красивокоски  Flutter
Вчера след измиване на косата си тествах косъма.Разтегна се нормално,колкото и да дърпах.Върна се в изходна позиция веднага като го пуснах.Нито се скъса,нито се преразпъна.Ползвам хидратиращи и балансирани серии.Протеин само преди боядисване.Освен това от него ми изчезва обема и хич не го харесвам.Лятото косъма ми се разпъваше като ластик,беше много странен.Явно наистина за мен Алтерна,Наши,Чи и Кюн са най-подходящи марки.Всичко ми се отразява добре.С най-голям неуспех е Керастаз.Хич не ми върви с тази марка...

# 193
  • Варна
Някой ползвал ли е този шампоан на Редкен за чупливи коси?  И каква серия се води ?  Thinking

Скрит текст:

# 194
ani_d , Белла вече ти е отговорила, че Кератиновите Чи са протеинови, аз само да допълня, много ги харесвам, балсамът е един от малкото, които са ми достатъчни и серията ми е страшно подобна на екстрим на Редкен. Балсамчето е 1:1 като усещане с това на Редкен екстрийм, а ти май ги харесваше и мисля, че и Кератиновите ще ти допаднат.
densi , относно отмиването на течната коса-прочиташ инструкциите за употреба на продукта и решаваш сама за себе си според желанията и нуждите на косата си.

Общи условия

Активация на акаунт