Изследване на ХОРМОНИ – 12 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 79 751
  • 720
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
д-р Катя Тодорова
ето и още, но не зная, дали информацията е актуална:
http://zdravencatalog.com/doc-d-r-katia-todorova-reproduktivna-endokrinologia/
има тел. може да попиташ  Peace - тя е много добричка Simple Smile

Благодаря, Денис!  bouquet На сайта на МУ Плевен и аз попаднах. Някъде видях и адреса на бул. Пенчо Славейков, но останах с впечатление, че не е актуален. Ще звънна утре за всеки случай. По-късно ще пиша и за резултат от консултацията с ендокринолога днес. Предстои в този късен час!
Денис, ето какво е мнението на ендокринолога, при който бяхме снощи с дъщеря ми. След като ни изслуша и видя резултатите от кръвта, я прегледа на ехограф. Накрая потвърди диагнозата за СПКЯ. Предписа й Еутирокс, противозачатъчно Jeanin /или нещо подобно, не мога да го разчета, довечера ще го видя/ и Spironolacton /доколкото разчитам/. Изпрати ни на преглед на щитовидната жлеза и ехография, след 19-20 дена пак при него и след 45 дни ново изследване на ТСХ. Засега 2-3 месеца ще пие тези хапчета за изчистване на лицето /има пъпки/ и после започваме и по-сериозно лечение с и други лекарства. Трябва ли нещо да добавим от пакета  от добавки, който ми изпрати на ЛС?

Денис, някакъв коментар, може ли?  PraynigДокторът каза, че има и хипотиреоидизъм, освен СПКЯ. ММ е взел лекарствата. Имам и още един въпрос: в събота или неделя ще бъдем на преглед и ехография на ЩЖ, проблем ли ще е ако е започнала с горепосочените хапчета или да изчакаме да мине прегледа и тогава да ги започва?
Днес търсих и д-р Катя Тодорова. Адресът, който дадоха момичетата и телефона в София /МЦ на бул. Пенчо Славейков/ е актуален, но за този месец са изчерпани часовете. В София ще е на 19 и 20 март. За април още не е дала дати. Ще се знае след 19 март.
Дотук - Ок., мисля, че лечението е добро - след 1 месец прием на Еутирокса е добре да пуснете контрола, защото на тази възраст, хормоните много играят, а понякога е трудно да се прецени оптималната доза. Проблемът е, да не падне много ТСХ / което е по-лошият вариант/.
Това, което ти посочих е подходящо - в последствие може да го споделиш с д-р Тодорова, тя никога не е била против добавките, стига да са правилните.
Запази си час за нея и дори е хубаво, че консултацията ще бъде след време, през което, ще може да се въздейства с назначените ви медикаменти. Така ще имаш и две мнения, което е за предпочитане - все пак става въпрос за дете.
Не се притеснявай - всичко ще се оправи Peace
Когато ходите при нея е добре да имате актуални изследвания, за да се види как реагира на лечението.

..............................................................
Благодаря още веднъж, ДенисHug И пак да попитам - въпреки назначените медикаменти всички добавки ли да търся?  Thinking
Ако искаш се консултирай първо с лекар  Peace

# 166
Благодаря, Денис за бързите и изчерпателни отговори Hug

# 167
Денисче, доктора ми назначи прием на Фемостон 2/10 от първия ден на МЦ. / незнам и аз защо, не беше словоохотлив. Прочетох за лечение симптомите на менопауза и направо настръхнах и се обърках тотално. Имам завишен естрадиол, възможно ли е, да е заради него. В такъв случай Андростендион, Тестостерон, ДХЕА и 17ОН Прогестерон / на 3 ден от МЦ предполагам няма да мога да изследвам ако започна приема на Фемостон или другия вариант е да оставя приема за другия месец, а този да си направя тези изследвания, като ще го обсъдя с доктора разбира се. Странно ми е, че ми предписва лечение, без да ми назначава изследване на хормони и така и аз се обърквам. Аз си ги самоназначавам.
Благодаря ти Hug

# 168
Здравейте, да си споделя тревогите
ФСХ 21
НК клетки 12%
витамините са занижени
АМХ 0,21
Инсулинова резистентност е в норми
ТСХ 2,9/ работим по свалянето му

Категорично отказвам да приемам Фомостон!
Моля за съвет, какви добавки да си взема на първо време.
За сега съм на Еутирокс, преди да го започна нямах проблеми с тези хормони
Ортомол би ли имал положителен ефект?

Последна редакция: чт, 03 мар 2016, 19:45 от Mmimmss

# 169
  • София
Денисче, доктора ми назначи прием на Фемостон 2/10 от първия ден на МЦ. / незнам и аз защо, не беше словоохотлив. Прочетох за лечение симптомите на менопауза и направо настръхнах и се обърках тотално. Имам завишен естрадиол, възможно ли е, да е заради него. В такъв случай Андростендион, Тестостерон, ДХЕА и 17ОН Прогестерон / на 3 ден от МЦ предполагам няма да мога да изследвам ако започна приема на Фемостон или другия вариант е да оставя приема за другия месец, а този да си направя тези изследвания, като ще го обсъдя с доктора разбира се. Странно ми е, че ми предписва лечение, без да ми назначава изследване на хормони и така и аз се обърквам. Аз си ги самоназначавам.
Благодаря ти Hug
За Фемостона - най-вероятно заради естрадиола, да потисне функцията на яйчниците.
Ако направиш изследванията - няма да са много обективни.
Хубаво би било, ако имаш възможност, да се консултираш и с друг лекар

# 170
Здравей, Денис,

май резултатите не са никак добри!

LH   S        4.51       IU/L     2,40 - 12,60     ECLIA
FSH   S        7.06       IU/L     3,5 - 12,5     ECLIA
Estradiol   S        44.89       pg/ml     12,5 - 166     ECLIA
Anti-Mullerian Hormone   S       0.769       ng/ml     0,946 - 6,7     ECLIA *

# 171
  • София
Здравей, Денис,
май резултатите не са никак добри!
LH   S        4.51       IU/L     2,40 - 12,60     ECLIA
FSH   S        7.06       IU/L     3,5 - 12,5     ECLIA
Estradiol   S        44.89       pg/ml     12,5 - 166     ECLIA
Anti-Mullerian Hormone   S       0.769       ng/ml     0,946 - 6,7     ECLIA *
Здравей!
ФСХ е завишен, най-вероятно от НЯР - показва го АМХ.
Добре е да изследваш Инхибин В и да направиш УЗ преглед за преброяване на антрални фоликули.
Ако Инхибин В е в добри граници, може да пробваш с добавки - АМХ се влияе от тях, случайно го открихме
За АМХ - ако скоро сте правили стимулации, може и това да е причината за по-ниските му нива
Шанс има - не бързай да се притесняваш  Peace

# 172
Denis, да питам още нещо,че докато отида на лекар само това мисля? Високия LH и FSH има ли вариант да са повишени след приема на Оргаметрил?

# 173
  • София
Denis, да питам още нещо,че докато отида на лекар само това мисля? Високия LH и FSH има ли вариант да са повишени след приема на Оргаметрил?
Не.
Той и да влияе, е само в положителна посока, подпомага функцията на яйчниците, а когато има проблем с функцията на яйчниците - те /LH и FSH/ тогава се повишават.

# 174
http://prikachi.com/images.php?images/357/8672357M.png Здравей Денис!Прогестерона ми е на 21-ви ден от цикъла.

# 175
  • София
http://prikachi.com/images.php?images/357/8672357M.png Здравей Денис!Прогестерона ми е на 21-ви ден от цикъла.
Прогестеронът показва, че не е имало О. / до 21 ден на МЦ/
Имаш ИР

# 176
Инсулинова резистентост?Какво се прави в такъв случай Денис?

# 177
  • София
Инсулинова резистентост?Какво се прави в такъв случай Денис?
Назначават медикамент, трябва диета и спорт. Не е страшно, не се притеснявай - по-добре да знаеш, че имаш и да спазваш някои правила, отколкото скрито и безсипмптомно да ти вреди

# 178
Денис....последен въпрос ,че се спуках от рев от одеве.Щитовидните хормони са в норма,половите също.Имам аборт в 7г.с. през декември.Генетичните са супер.Но след аборта се появиха кистите по яйчниците и следователно Ир.168см съм висока...52кг но последно време се застоях много.Та въпроса е с тази Ир мога ли да правя опити за забременяване или не?

# 179
  • София
Денис....последен въпрос ,че се спуках от рев от одеве.Щитовидните хормони са в норма,половите също.Имам аборт в 7г.с. през декември.Генетичните са супер.Но след аборта се появиха кистите по яйчниците и следователно Ир.168см съм висока...52кг но последно време се застоях много.Та въпроса е с тази Ир мога ли да правя опити за забременяване или не?
Е, то с плач не става - стегни се. Simple Smile
ИР не ти пречи, но е добре да приемаш медикамент и да спазваш определен режим на хранене / да внимаваш с въглехидратите/

Общи условия

Активация на акаунт