Изследване на ХОРМОНИ – 12 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 79 626
  • 720
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Скрит текст:
Здравейте, аз се извинявам, че се повтарям пак, но съм още малко объркана какво точно правя. Вчера имах две ясни черти на тест за овулация към 2.30 следобяд, днес по същото време вече едната черта избледнява. Предполагам това означава, че е имало овулация вчера? Сега трябва да броя 7 дена за Прогестерон, но не знам от кой ден да започна броенето-от вчера или от днес. Моля ви за малко помощ. Благодаря предварително
Само един положителен тест за О. ли е имало? - на коя дата?
Да, вчера-тоест 10.06.2016...по графиката като го гледам днешния вече е по-бледа втора черта.
О. трябва да е днес /11.06/, най-късно утре. / действайте   Peace/
Прогестерон на 18.06
Много благодаря.  bouquet Явно щях да объркам броенето, защото аз мислех, че овулацията се случва, докато има две ясни черти, а то явно е ден-два по-късно. А ако е днес не би ли трябвало да отида на 17ти?
Денят на О. не се брои

# 631
Скрит текст:
Здравейте, аз се извинявам, че се повтарям пак, но съм още малко объркана какво точно правя. Вчера имах две ясни черти на тест за овулация към 2.30 следобяд, днес по същото време вече едната черта избледнява. Предполагам това означава, че е имало овулация вчера? Сега трябва да броя 7 дена за Прогестерон, но не знам от кой ден да започна броенето-от вчера или от днес. Моля ви за малко помощ. Благодаря предварително
Само един положителен тест за О. ли е имало? - на коя дата?
Да, вчера-тоест 10.06.2016...по графиката като го гледам днешния вече е по-бледа втора черта.
О. трябва да е днес /11.06/, най-късно утре. / действайте   Peace/
Прогестерон на 18.06
Много благодаря.  bouquet Явно щях да объркам броенето, защото аз мислех, че овулацията се случва, докато има две ясни черти, а то явно е ден-два по-късно. А ако е днес не би ли трябвало да отида на 17ти?
Денят на О. не се брои
denis, добре че си ти, много благодаря за подробните разяснения. Като направя прогестерона ще пиша пак!

# 632
Привет Денис,
Имам нужда от съвет, миналия месец направихме трансвагинална лапароскопия за премахване на много голям септум и този месец доктора ме видя на 14-тия ден от цикъла имах 10 мм лигавица и каза да пусна ЛХ и Е 2 и резултатите са следните на 18-тия ден от цикъла:
ЛХ – 12.75
Е – 76
Тъй като говорих с неговата акушерка не директно с нега, тя ми каза че като ги е видял е казал че Е-то е много ниско и този месец едва ли ще стане нещо……Колко трябва да е в този период, овулацията я очаквам след 3-4 дни някъде?  Може ли по някакъв начин да го стимулирам този хормон да нарастне , в интернет четох за бобови и зърнени култури и тн…а билки има ли? В момента пия витамин Д, масло от вечерна иглика, фолиева киселина и след овулация ще започвам аспирин протект?
Благодаря ти много за съдействието…..

# 633
  • София
sisi_vass
Дай рефер. граници

# 634
Денис, като се прибера вкъщи ще дам, че ги нямам в момента...

# 635
  • София
Денис, ако може да коментираш и моите резултати  bouquet
FT4 --- 18.02 pmol/l 12.00 - 22.00
TSH --- 2.270 mIU/l 0.27 - 4.20

на 25мкг еутирокс съм от 3месеца, пуснах си контрола, защото отново ми се наруши съня, имам леко сърцебиене, потенето се увеличи... в общи линии не се чувствам добре. Учудена съм, че ТСХ е паднало от 4 на 2.27...т4 не съм изследвала скоро.

# 636
  • София
Денис, ако може да коментираш и моите резултати  bouquet
FT4 --- 18.02 pmol/l 12.00 - 22.00
TSH --- 2.270 mIU/l 0.27 - 4.20

на 25мкг еутирокс съм от 3месеца, пуснах си контрола, защото отново ми се наруши съня, имам леко сърцебиене, потенето се увеличи... в общи линии не се чувствам добре. Учудена съм, че ТСХ е паднало от 4 на 2.27...т4 не съм изследвала скоро.
Добре са и според мен, дозата е подходяща, но лекар трябва да си каже мнението.
Провери Пролактин, ТАТ и МАТ, предполагам си изследвала - те също дават тези симптоми.

# 637
Привет, родих преди три месеца, а от около месец имам тежест в гърдите, сърцебиене и обилно нощно потене. Днес пуснах тсх- 0,69 при граници 0,34-5,6. По време на бременността качих 8 кг и още при изписването си бях на предишните кг- 55. Ясно ми е, че трябва консултация с ендо, но все пак за коментар.....

П. П. Ако може някой на ЛС или тук да ми драсне координати на Начев Praynig

# 638
Привет Денис aктуализация изпращам с референтните стойности,
Имам нужда от съвет, миналия месец направихме трансвагинална лапароскопия за премахване на много голям септум и този месец доктора ме видя на 14-тия ден от цикъла имах 10 мм лигавица и каза да пусна ЛХ и Е 2 и резултатите са следните на 18-тия ден от цикъла:
ЛХ – 12.75 - фол.фаза -2.12-10.89, овул.фаза 19.18-103.03, лут фаза 1.2-12.86
Е – 76 - фол.фаза - 24-114, овул.фаза 62-534, лут.фаза 80-273, мен 20-88
Тъй като говорих с неговата акушерка не директно с нега, тя ми каза че като ги е видял е казал че Е-то е много ниско и този месец едва ли ще стане нещо……Колко трябва да е в този период, овулацията я очаквам след 3-4 дни някъде?  Може ли по някакъв начин да го стимулирам този хормон да нарастне , в интернет четох за бобови и зърнени култури и тн…а билки има ли? В момента пия витамин Д, масло от вечерна иглика, фолиева киселина и след овулация ще започвам аспирин протект?

# 639
  • София
Денис, на 3-ти ден от мц може ли да се пускат вит. Д и Б12?

# 640
  • София
Привет, родих преди три месеца, а от около месец имам тежест в гърдите, сърцебиене и обилно нощно потене. Днес пуснах тсх- 0,69 при граници 0,34-5,6. По време на бременността качих 8 кг и още при изписването си бях на предишните кг- 55. Ясно ми е, че трябва консултация с ендо, но все пак за коментар.....

П. П. Ако може някой на ЛС или тук да ми драсне координати на Начев Praynig
ТСХ е добре - ако падне под 0,2 е Хиперфункция.
http://zdravencatalog.com/d-r-emil-nachev-endokrinolog-sofia/

Ще чакам да споделиш каква е причината   Peace

Привет Денис
Скрит текст:
aктуализация изпращам с референтните стойности,
ЛХ – 12.75 - фол.фаза -2.12-10.89, овул.фаза 19.18-103.03, лут фаза 1.2-12.86
Е – 76 - фол.фаза - 24-114, овул.фаза 62-534, лут.фаза 80-273, мен 20-88
Здравей!
На 14 ден от МЦ нямаше ли фоликул? И ако не е имало, защо сте изследвали ЛХ и Е2
Е2 просто показва, дали има и колко фоликули. Твоят е нисък, следователно няма ДФоликул.
Говори с лекаря си, може да направите Стимулация на яйчниците / с медикамент/

Денис, на 3-ти ден от мц може ли да се пускат вит. Д и Б12?
Да, няма проблем  Peace

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 13:40 от denis.

# 641
Денис, благодаря! Записах час за Начев за идния понеделник. Ще направим ехо на жлезата и ще коментираме. Peace

# 642
  • What are you laughing at?
Момичета помагайте, че съм в ужас от резултатите:

AMH(анти Мюлеров хормон) 1,57  ng/ml 1.00-6.80
inhibin B (Инхибин б)        1,17  pg/ml 40-200

Резултата за инхибина ме втресе дали е някаква грешка, вярно че съм на 39г. но  Shocked ужас!
Кажете какво мислите?

# 643
Здравейте , моля за мнение дали е удачно да се пускат хормонални изследвания без цикъл вече два месеца.Моя приятелка е била днес на гинеколог , който я преглежда обстойно и установява, че липсващият цикъл се дължи на хормонален проблем. Казва и да си пусне хормоните .Но преди година тя е имала същият проблем и тогава друг гинеколог изписва хапчета за предизвикване на цикъл и след като и идва , тя изследва хормоните в дните , които трябва да се изследват.Та, дали сега без цикъл тези излезвания ще са достоверни?

# 644
  • София
Момичета
Скрит текст:
помагайте, че съм в ужас от резултатите:

AMH(анти Мюлеров хормон) 1,57  ng/ml 1.00-6.80
inhibin B (Инхибин б)       1,17  pg/ml 40-200

Резултата за инхибина ме втресе дали е някаква грешка, вярно че съм на 39г. но  Shocked ужас!
Кажете какво мислите?
Ниски са, показват доста намален ЯР.
Консултирай се със специалист по репродуктивна медицина.

Здравейте ,
Скрит текст:
моля за мнение дали е удачно да се пускат хормонални изследвания без цикъл вече два месеца.Моя приятелка е била днес на гинеколог , който я преглежда обстойно и установява, че липсващият цикъл се дължи на хормонален проблем. Казва и да си пусне хормоните .Но преди година тя е имала същият проблем и тогава друг гинеколог изписва хапчета за предизвикване на цикъл и след като и идва , тя изследва хормоните в дните , които трябва да се изследват.Та, дали сега без цикъл тези излезвания ще са достоверни?
Зависи какви хормони са назначени.
Ако са ЛХ, ФСХ и Е2, както и Прогестерон - няма голям смисъл, освен ако няма киста, напр.

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 20:44 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт