Изследване на ХОРМОНИ – 12 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 79 642
  • 720
  •   1
Отговори
# 585
  • София

Денис,
Скрит текст:
мога ли да помоля и моите резултати да коментираш, ако не те затруднява Simple Smile Благодаря предварително. Написала съм ги по-нагоре, но ще ги копирам пак за всеки случай.
TSH ( Тиреотропен Хормон )   3.460   mIU/l   0.27 - 4.20
Prolactin ( Пролактин )   1121.00   mIU/l   М: 86 - 324; Ж: 127 - 637
LH ( Лутеинизиращ Хормон )   5.22   IU/l   М: 1.7-8.6; Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон )   7.79   IU/l   М: 1.5-12.4; Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol (Естрадиол)   160.60   pmol/l   М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201
Testosterone ( Тестостерон )   0.63   nmol/l   Ж:0.22 - 2.9; М: >17г. 9.9-27.8;13-17г. 0.98-38.5;7-12г. 0.1-2.37;1-6г. 0.1-1.12
Извинявай, пропуснала съм го.
ТСХ е висок -  показва Хипофункция на ЩЖ, трябва лечение.
Пролактинът е висок, според мен и да си релакс преди изследването пак ще е висок - трябва да е около 300, повишен е почти 3-4 пъти. Трябва лечение. Има вероятност и той да създава проблем на ЩЖ.
ФСХ е завишен, но в случая е нормално, при тези стойности на ТСХ и Пролактина , които пречат на О. и от там ФСХ се повишава.
ЛХ, ФСХ и Е2 не показват да има проблем този МЦ, може и да има О., добре е да я проследиш и ако има О. да провериш Прогестерона, защото пролактина, освен че пречи на О., потиска и синтеза на прогестерон.
Ще чакам да ми пишеш, какво са ти назначили като терапия и дали е имало О.

# 586
Много благодаря, Денис. Аз сега по инструкция на гинеколожката ще правя поне още един пролактин, за да видим какво правим. Защото миналия път беше един път 600, следващия път 300. Аз и затова се чудех дали е задължително пролактина да чакам да го пускам пак на трети ден или може по всяко време и да съм закусвала. За ТСХ ме посъветваха някои момичета да опитам на чист ден да го пусна, но не мисля, че ще е различно. Ти как мислиш? И също дали според теб наистина оказва силно влияние върху резултатите ми факта, че не е било до 10 сутринта? Аз даже му се зарадвах иначе на ФСХ-то, че миналия път като го изследвах, преди няколко месеца беше почти 9, но тогава не съм пускала ЛХ и не знам какво е било там положението. Ти може би имаш предвид, че като съотношение е не е 1:1 и затова казваш, че в високо? Ще опитам този месец да направя прогестерон-а, но зависи дали ще се справя с тестовете, че миналия път беше малко объркващо и не знам направих ли го както трябва.
Много въпроси зададох, извинявам се за което, но просто ми е пълна каша какво да правя вече с тия хормони.

Последна редакция: нд, 05 юни 2016, 22:34 от lovely

# 587
  • София
Много благодаря, Денис. Аз сега по инструкция на гинеколожката ще правя поне още един пролактин, за да видим какво правим. Защото миналия път беше един път 600, следващия път 300. Аз и затова се чудех дали е задължително пролактина да чакам да го пускам пак на трети ден или може по всяко време и да съм закусвала. За ТСХ ме посъветваха някои момичета да опитам на чист ден да го пусна, но не мисля, че ще е различно. Ти как мислиш? И също дали според теб наистина оказва силно влияние върху резултатите ми факта, че не е било до 10 сутринта? Аз даже му се зарадвах иначе на ФСХ-то, че миналия път като го изследвах, преди няколко месеца беше почти 9, но тогава не съм пускала ЛХ и не знам какво е било там положението. Ти може би имаш предвид, че като съотношение е не е 1:1 и затова казваш, че в високо? Ще опитам този месец да направя прогестерон-а, но зависи дали ще се справя с тестовете, че миналия път беше малко объркващо и не знам направих ли го както трябва.
Много въпроси зададох, извинявам се за което, но просто ми е пълна каша какво да правя вече с тия хормони.
За да са обективни резултатите от изследванията, е добре да се спазват условията, защото в противен случай винаги има едно ако, което предполага различни вероятности.
ТСХ и Пролактин се изследват на чист ден. Пролактинът е добре да се изследва около или малко след О.
Да, имам предвид ФСХ спрямо ЛХ, но и това, че е в интервала 7-9 показва проблем. Добре е да е под 7.0

# 588
Здравей, Денис.. За съжаление, се оказа права..

Днес пуснах отново ЧХГ и Прогестерон

ЧХГ-то е спаднало - 16,67

Прогестерона - 4,44 при реф. 5,3-86

Док преди това ми изписа дуфастон, но ще се чуя с нея по-късно, защото не виждам смисъл да го пия вече  Sad

# 589
  • София
Док преди това ми изписа дуфастон, но ще се чуя с нея по-късно, защото не виждам смисъл да го пия вече  Sad
Много съжалявам.
Да, няма смисъл да пиеш Дуфастона.

Пожелавам ти следващият път да е успешен и да си имаш хубаво и здраво бебе.

# 590
Много съжалявам.
Да, няма смисъл да пиеш Дуфастона.

Пожелавам ти следващият път да е успешен и да си имаш хубаво и здраво бебе.

Дай Боже да стане по-скоро и наистина да стигнем до успешен финал  Praynig

# 591
  • Бургас
Здравейте всички bouquet

denis , както ме посъветва предстои да пускам пролактин и прогестерон на 7 ден след Ову. Въпроса ми след като на 31.05 (вторник) имах полоцителен тест за ову, а тя би трябвало да настъпи на 1 или 2.06 как фа смятам седемте дена след  newsm78 newsm78

# 592
  • София
Здравейте всички bouquet

denis , както ме посъветва предстои да пускам пролактин и прогестерон на 7 ден след Ову. Въпроса ми след като на 31.05 (вторник) имах полоцителен тест за ову, а тя би трябвало да настъпи на 1 или 2.06 как фа смятам седемте дена след  newsm78 newsm78

Положителният тест за О. не е гаранция, че ще има такава.
О., в домашни условия, се засича с тестове за О. + измерване на БТ  / това като информация, не е упрек  Wink/
Ако О. е била на 01.06 - пусни изследването на 08.06.

# 593
Много благодаря, Денис. Аз сега по инструкция на гинеколожката ще правя поне още един пролактин, за да видим какво правим...
За да са обективни резултатите от изследванията, е добре да се спазват условията, защото в противен случай винаги има едно ако, което предполага различни вероятности.
ТСХ и Пролактин се изследват на чист ден. Пролактинът е добре да се изследва около или малко след О.
Да, имам предвид ФСХ спрямо ЛХ, но и това, че е в интервала 7-9 показва проблем. Добре е да е под 7.0
Разбирам, много благодаря отново Денис. Ще направя излседванията определено на чист ден. И тоя път ще си искам да лежа поне 20 мин.Остава въпроса само мога ли да закусвам и да ида по всяко време на деня или трябва сутрин на гладно да е (което ми е стрес само по себе си), че във всяка лаборатория имат различни мнения за тоя въпрос.

# 594
Здравейте и тук момичета! По принцип пиша в темичката за инсеминациите, но днес на 7 ден от МЦ пуснах някои хормони и ще се радвам на всеки коментар ( Денис, мила виждам, че всички теб питат, затова ще съм особено благодарна за твоето мнение). Ето ги и тях TSH - 1.8 (от 0.27 - 4.2)
LH - 7.12 ( до 12.6 )
Естрадиол - 104.4 ( 12.5 - 166 )
Тестостерон - 0.25 ( 0.06 - 0.82 ). Само да поясня, че TSH на 2-я ден от цикъла беше 1.47, а LH - 5,22. Притеснява ме, че TSH се е качил, а трябва да пада,за естрадиола не знам каква тр да е стойността и изобщо дали тези хормони благоприятстват едно забременяване. Също да поясня, че реф.  стойностите,които съм дсла са за фол. фаза - мисля, че 7ми ден е фол.фаза. Как ви се струват тези стойности?

# 595
Здравей, Денис.Както ме посъветва пуснах прогестерон днес, а О засякох с тестове - на 28.05 беше +. Резултатът от днес е 21 Progesteron      55.96   nmol/l   4.7   4.3   мъже: 0.7-4.3 жени:фол. 0.6-4.7;овул 2.4-9.4; лутеална 5.3-76.0; менопауза 0.3-2.5.Как ще го коментираш?

Последна редакция: пн, 06 юни 2016, 17:24 от Organza

# 596
  • София
lovely
За Пролактина - добре е да е сутрин, рано / до 9.00/ , на гладно.
След това хапваш нещо  Wink

Здравейте
Скрит текст:
и тук момичета! По принцип пиша в темичката за инсеминациите, но днес на 7 ден от МЦ пуснах някои хормони и ще се радвам на всеки коментар ( Денис, мила виждам, че всички теб питат, затова ще съм особено благодарна за твоето мнение). Ето ги и тях
TSH - 1.8 (от 0.27 - 4.2)
LH - 7.12 ( до 12.6 )
Естрадиол - 104.4 ( 12.5 - 166 )
Тестостерон - 0.25 ( 0.06 - 0.82 ). Само да поясня, че TSH на 2-я ден от цикъла беше 1.47, а LH - 5,22. Притеснява ме, че TSH се е качил, а трябва да пада,за естрадиола не знам каква тр да е стойността и изобщо дали тези хормони благоприятстват едно забременяване. Също да поясня, че реф.  стойностите,които съм дсла са за фол. фаза - мисля, че 7ми ден е фол.фаза. Как ви се струват тези стойности?
ТСХ е добре, не трябва да е над 2.0, а при бременност, трябва да е дори под 1,0. Следи го.
Нормално е след М. ТСХ да се повиши, затова и се препоръчва да се изследва на чист ден, за да се видят какви са нормално високите му нива.
За 7 ден от МЦ,  ЛХ и Е2 са добре.
ЛХ, ФСХ и Е2 е добре  да се пускат на 3 ден от МЦ. /... ако няма някаква по-специална причина да се изследват в други дни на МЦ/

Здравей, Денис.Както ме посъветва пуснах прогестерон днес, а О засякох с тестове - на 28.05 беше +. Резултатът от днес е 21 Progesteron      55.96   nmol/l   4.7   4.3   мъже: 0.7-4.3 жени:фол. 0.6-4.7;овул 2.4-9.4; лутеална 5.3-76.0; менопауза 0.3-2.5.Как ще го коментираш?
Резултатът показва, че е имало О., но може да е и по-висок. Peace

Последна редакция: пн, 06 юни 2016, 18:40 от denis.

# 597
Благодаря много, мила Simple Smile  Heart Eyes

# 598
lovely
Благодаря Денис, аз от утре мисля и тестовете за овулация да почна и евентуално да пусна пролактина и прогестерона едновременно. За Прогестерона има ли някакви условия като за пролактина за час и ядене?

# 599
  • София
lovely
Благодаря Денис, аз от утре мисля и тестовете за овулация да почна и евентуално да пусна пролактина и прогестерона едновременно. За Прогестерона има ли някакви условия като за пролактина за час и ядене?
За Прогестерона няма условия, но по-принцип, всички хормони е добре да се изследват сутрин рано, на гладно.
ПП.
В домашни условия, О. се засича с тестове за О. + БТ.

Общи условия

Активация на акаунт