Кухня от ИКЕА - 2 тема

• 129 910
  • 817
  •   1
Отговори
# 60
  • Varna, Bulgaria
Здравейте! Simple Smile

Да се запиша и аз в редиците ви.  bouquet
В момента ремонтираме основно /засега се кърти и шпаклова/ нов дом (в стара панелка  Mr. Green) и наближава момента да се поръчва кухнята. От години се обзавеждаме от Икеа, но кухня за първи път ще поръчваме от тях. След известно проучване на пазара установихме, че това което търсим като дизайн и цена не може да ни бъде предложено другаде. Wink Без да звучи крайно, разбира се, въпрос на вкус. Simple Smile

Та, това е моята кухня в момента.  Mr. Green

Харесвам бели и сиви вратички, но съпружеското тяло нещо се дърпа на сивото. Та, с оглед, че гръбчето е доста шаренко се спрях като крайна визия - бели вратички и плот имитиращ дърво.

Ето това е идеята ми.

Кухнята е с усвоена тераса и преградата в края на шкафчетата е част от стената на терасата. Много се чудя как  и какво да натикам в 95-те сантиметра ниша. По принцип там ще е фурната и не ми остава много за лавиране. Дайте идеи ако имате. Simple Smile)

Та сега да се допитам до опитните. Харесала съм си VEDDINGE вратички и си мисля за пуш бутони вместо дръжки. Дайте мнения за вратичките. Доста са евтини. И за пуш бутоните - в дългосрочен план свиква ли се с тях, практично/удобно ли е? Цапат ли се безбожно много вратичките?

Отивам да гледам още за вдъхновение Simple Smile

# 61
  • София
Ekaterina, моята кухня е много подобна на твоя идеен проект. Страхотно се получава комбинацията от бяло и дървен плот  Heart Eyes
Аз запълних подобно пространство на твоите оставащи 95 см с шкаф 60 см и тесен изтелящ се шкаф-кошница до него. Супер удобен е за събиране на бутилки зехтин, оцет, подправки...

Пуш механизмите изобщо не ти го препоръчвам. Много се радвам, че размислихме за кухнята и не сложихме такива. Шкафа под телевизора го направихме с пуш и ми скъсва нервите вече. Не се цапат вратичките (и той е бял), но не ми харесва как се отваря и затваря. Трябва да се натиска на точно определено място, по определен начин... дреболия е, но дразни.
За кухнята си реших стремежа към минимализъм със съвсем мънички дръжки, за които монтажистите ме убеждаваха, че не са изобщо подходящи за големи врати, но се оказаха много удобни.

Ето я моята кухня:
Скрит текст:

# 62
  • София
Адри́, много хубва кухня. Какъв е гърбът?

Ekaterina Stefanova, моята куня е като твоята, с усвоена тераса. Малко по-напред в темата съм пускала моя проект, ще го потърся и пак ще го пусна (все още не е реализиран, за съжаление) - от дясната страна на трегера ще слагам колона с вградена високо фурна и до нея котлоните, а от лявата страна ще е хладилника. В твоя проект ми липсват шкафове над плота. Хладилникът ти къде ще е? Идеята за изтегляща се колона е много практично решение.

Ето проекта: http://azzurra.snimka.bg/architecture/kuhnya.831878.33865057

# 63
Адри, кухнята ти е великолепна, а масата, масата мммм очите ми останаха в нея. От къде я забърса?

# 64
  • София
Всички се захласват по тази маса  Crazy Тя е набор на съпруга ми, ако не и на баща му. Даже името му е написано с молив с крив детски почерк отдолу  Laughing Беше си в апартамента като се нанесохме и започнахме къртенето и ремонта, но толкова добре пасна на всичко, че просто нямаше как да не я оставим.

Гърбът съм писала и преди, че е от Нюман. Избрахме си материал от каталога им, дадохме им размери и те ни го отрязаха от и кантираха почти за без пари (върти ми се нещо от типа на 60-80 лв за всичко). Гърбовете на Икеа не ми харесват, защото са на парче и трябва да се снаждат, пък и излизат много скъпо.

# 65
  • София
Мерси, Адри, сигурно си писала, но наистина не си спомням. Но все пак аккъв материал е - пласмаса, стъкло... Доволна ли си откъм чистене. Аз съм в голяма чуденка за гръб - искам нещо красиво, но и лесно за чистене  Mr. Green

# 66
  • София
Най-обикновено бяло ПДЧ. Чисти се супер лесно с всичко. И предната ми кухня беше с ръб от ПДЧ и над 8 години не е мръднало. За мен е най-лесният за поддръжка вариант, макар и да не е сигурно най-красивият, но плочките имат цапащи се фуги, стъклото се замазва и трябва да се чисти с препарати, пластмасата няма да издържи на топлината на котлоните...

# 67
Адри, и аз помня,че си пускала снимки на кухнята. Великолепна е.
Та, и аз от месец съм с нова кухня. Ще ви пусна снимки, но още не е съвсем готова. Имам едни рафтове да слагам...и съдомиалната...с нея имам ядове. Бях си купила вратичка и механизъм за вратата. Но като пристигна съдомиалната(подарък) се оказа,че бутоните за програмите са отпред на вратата. Т.е не можем да сложим вратата на шкафчето...Решихме да затворим с шкаф,но се оказа,че съдомиалната няма да се побере в шкафа... И сега сме в размисъл,някой може ли да помогне с идея?

# 68
  • Varna, Bulgaria
Момичета, благодаря за съветите!  bouquet

Адри́, кухнята ви е прекрасна!  Heart Eyes

catty m, шкафове на страната на аспиратора не съм сложила, защото там ще има климатик и телевизор и още не е ясно дали искам шкафове там /и дали и какво място ще има/. Решихме, че винаги можем да си сложим шкафове и в последствие затова засега ще правим кухнята без тях.

Иначе, ние сме на първи етаж и в усвоената тераса влиза част от козирката на входа, та колона трудно ще направя там, но спокойно мога да си сложа фурна под козирката /тя е на около 100-110см от земята/. Хладилникът няма да се вгражда и ще стои на отсрещната стена в усвоената тераса.

Ние сега пък решихме да си правим кухнята сами. Да видим какво ще стане. Grinning Стискайте палци.

# 69
Екатерина, не знам дали снимките на моята кухня ще са ти от полза, ние избрахме BOBDYN и то най-вече заради витринките и остъклението (с дистанционно е и е голям кеф  Blush). Плотът, който е около мивката и котлона е с фурнир, понеже казаха че заради котлоните и малкия размер, който остава отстрани, може да се напука. А този, който образува барплота е от естествения. Още не съм я ползвала обаче и нямам отзиви. Силно се надявам, че голямата мивка ще пази да не се мокри прекалено плота.
Скрит текст:

# 70
  • София
Много ми харесват плочките!!!
Чудесна кухня.

# 71
Страхотни са последните кухни на Адри и gingerina!
gingerina, защо има разстояние между плочките и горния ред шкафове?

Има ли вариант икейските кухни да се монтират съвсем до тавана или поне да се сложи парче от същия материал над горните шкафове?

# 72
GG_BG, плочките ги сложиха след като беше монтирана кухнята и едно че беше трудно, от друга мъжа ми иска там да слага от тези дългите пръчки за закачане. Иначе дали може догоре не съм сигурна, при нас заради фурната се подредиха на определена височина шкафовете, но не виждам причина да не може да са още малко по-нагоре.
Яд ме е само, че не вградих хладилника.

# 73
.............Яд ме е само, че не вградих хладилника.

И с този хладилник кухнята изглежда много добре. Вградените май са с доста по-малък вътрешен обем. Все пак на кухня като твоята много ефектно би стоял един ретро хладилник от този тип - http://www.libragroup.org/eshop/279-gorenje-oldtimer-collection - в екрю или червено!

# 74
Шкафове съвсем до тавана е трудно изпълнимо поради кривината на таван и стени. Много рядко стените са еднакво високи ... моите са почти до горе горните шкафове, на два реда са, но пак има оставено едно разстояние от около 5 см до тавана...

Общи условия

Активация на акаунт