Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 991
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
Обикновено не ми се налага да питам защо не са ме избрали, защото със сигурност знам или вече са ми казали.
Обикновено съм и те са над тия неща "една от многото".

# 316
  • София - Варна
Пфф, толкова много пъти не са ме викали за интервю... По-лесно е да преброя пътите, в които са ме викнали, те са толкова малко... могат да се преброят на пръстите на едната ми ръка май...
Никой никога не ми се е обаждал, за да ми даде обяснение защо не съм повикана. Не съм и очаквала подобни действия.
Твърде е вероятно понякога изобщо да не са ми разглеждали документите предвид големия брой кандидатстващи за съответната обява и времето, в което тя седи в Джобса.
Цитат
Помоему трябва да пишат само на тези, които са били на интервю и не са одобрени. Личните ми наблюдения са, че като цяло го правят. Понаучиха се да изпращат задължителния учтив отказ.
И на такива не съм попадала. За жалост. Може сега нещата да са се пооправили. Силно се надявам да е така.
И да, много от HR-ите отговарят на описанието, което сте дали.
Озоваваш се на интервю при някой, който се оказва по-млад от теб, отдалеч си личи, че хал-хабер си няма от материята, по която ти се водиш вещ... но всячески се мъчи да те разпитва по нея и оценява представянето ти.  Joy

Цитат
Преди в jobs-а беше по-добре, защото ти пращаха мейл, в който пишеше колко хора са кандидатствали преди теб на обявата и можееше поне да си направиш сметка. Но сега вече не пращат. Tired
Поизостанала съм... Докато търсех работа активно, още я имаше тая опция.
В крайна сметка само 3 пъти успях да си намеря работа чрез обява и това се случи през студентските ми години.

# 317
Вярно, че го има и този момент при НР-те с Огромния брой кандидати за дадена позиция.
Като чета по някои от обявите където кандидатствам Видяно:785 пъти, друга 89о пъти, трета 1201 пъти направо ....не знам какво вече да си мисля newsm78 и наистина ако доста хора се поинтересуват относно своята кандидатура за дадена позиция НР-може да хване "Алергия от бърз тип " #Crazy #Cussing out newsm78

Това, че дадена обява е видяна N на брой пъти, не значи, че толкова хора са кандидатствали. Половината я отварят от любопитство, от другата половина пък половината не отговарят на изискванията, други пък отварят по няколко пъти....
Аз например, отварям обявата поне по 5-6 пъти преди да реша дали изобщо представлява интерес за мен. Отделно, ако реша да кандидатствам, още 5-6 пъти... Та, като има 10-ина като мен, ето ги 100-200 гледания на обявата.  Crazy Mr. Green

Преди в jobs-а беше по-добре, защото ти пращаха мейл, в който пишеше колко хора са кандидатствали преди теб на обявата и можееше поне да си направиш сметка. Но сега вече не пращат. Tired
Досега не се бях замислял над това, че една обява може да се отваря от един и същ човек по 9-10 пъти -значи затова са тия Бесни цифри а аз си мислех, че Безработицата е супер Огромна.
Аз примерно отварям обявата веднъж и после ако ми се наложи я отварям от Акаунта ми в Джобса-История на кандидатстване.

# 318
  • Сф
По мои наблюдения от преди, когато на имейл връщаха колко са кандидатствали, съотнощението на прегледали: кандидатствали е 10:1. 

# 319
Освен ако не влизате от 100 различни места, джобс брои саюо реалните посещения. От едно IP се посещава де факто веднъж.

# 320
  • София - Варна
Точно.

# 321
  • София
Без да считам, че трябва да се отговаря на всеки въпрос на кандидатстващ, все пак не трябва да забравяме, че има сфери/позиции, в които хората се познават поименно. Ако не всички, то почти всички. И е съвсем нормално, ако има получен любезен мейл отправен лично, то да последва някакъв отговор. Не говоря за конкретния казус, а по принцип.

Най-честият случай е да отправиш мейл с някакъв въпрос/съобщение, особено с краен срок, да трябва да се позвънят 4 телефона, за да се стигне до отговора. И отговорът обикновено съдържа "О, аз получих имейла..." Е, добре де... изпращащият да не е Ванга?  Пръстите ли щяха да се счупят от изребението "Благодаря, получено е. Ще се свържем с Вас" (примерно)?

# 322
Освен ако не влизате от 100 различни места, джобс брои саюо реалните посещения. От едно IP се посещава де факто веднъж.

100% не е вярно. Брои всяко презареждане на браузъра.

# 323
Това е лично отношение вече. Не бих искала такова отношение на ниво кандидатстване.

# 324
В някои случаи тове не само че няма как да се избегне, а и е нормалният подход и начин за кандидастване.

# 325
  • София
Това е лично отношение вече. Не бих искала такова отношение на ниво кандидатстване.

Ами има сфери, в които човек и да иска и да не иска отношенията са лични. От една страна по-тясно специализирани (в които хората се познават от различни части на България), а от друга ги има и в малките населени места, където всички се познават и да не искат.

# 326
  • София - Варна
Впрочем зависи как е направен броячът за посещения. Има мн конфигурации.

# 327
Ние говорим за брояча на jobs, а не по принцип.

# 328
  • София - Варна
Мхм, зная. Сетих се, че не знам как е направен броячът специално на Джобс, затова и се поправих.

# 329
  • Другата България
Абсолютно.
И не се прави, поне не масово.

Общи условия

Активация на акаунт