Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 60 010
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
И в София имат производство.
Знаеш ли къде точно е това производство в София?
За офиса разбрах че се намира в Дружба1.

# 301
  • Другата България
Не са длъжни, разбира се. То е до възпитание, а не до задължение. А и щом съм питала, значи съм преценила, че е удачно да ми отговорят. А и не съм "всеки" като се има предивд отношението, което получавам от останалите компании.
Shocked
Ама ти наистина си си повярвала много! Чета и не вярвам на очите си! Било въпрос на възпитание да ти отговорят защо не са те извикали на интервю????
Кажи ми, че се шегуваш, или че от сутринта празнуваш....каквото и да е.
Иначе не мога да го проумея. За коя се смяташ? Ти си една от многото, кандидатстващи във фирма Х, и дали ще бъдеш извикана на интервю или не зависи от хората, които решават това. Дали са кадърни, дали не са, дали знаят какво правят - това няма нищо общо с твоята квалификация и това в колко други фирми как са се отнесли към теб.
Не е лошо да имаш самочувствие, но твоето е в излишък, Селика. Може и да ти е проблем в търсенето на работа, че като гледам и ти от година си в търсене въпреки твоите твърдения колко незаменим специалист си. Не си, повярвай, всеки е заменим.
И ако аз бях ЧР и някоя пикла си позволи да ми търси сметка защо не съм я поканила на интервю не само че нямаше да ѝ отговоря, но щях да предупредя и други в бранша да си имат едно наум.
И моето е без лоши чувства, но е време да слезеш на земята.

# 302
  • In the shadows of my mind
А и не съм "всеки" като се има предивд отношението, което получавам от останалите компании.
Доста нахакано изказване. Всеки има високо мнение за себе си, способностите и опита си и иска да ги продаде по възможно най-добрия начин, но подобно самочувствие е неадекватно независимо дали си Бог в сферата си...
Лично аз не бих отговорила на подобни запитвания, ако съм HR. Не си избран кандидат по документи - точка. Причини много, но никой не е длъжен да ти дава отговори. Каква си ти, че да изискваш някакво специално отношение от фирма и хора, които не са ти никакви и с нищо не са ти длъжни?

# 303
Мери, Мери... така е, права си донякъде. Но да знаеш, че всъщност в 99% от случите самите HR-ки са пикли. И като възраст, и като манталитет.

Но действително не може да очакваш да ти се обясняват защо не си повикан на интервю от такъв тип служители. Нивото им е ниско. Каквото и да си мислят те самите, истинската дума дали ще се наеме някой или друг "наше момче"  Wink имат началниците на отделите. HR-ите си дават вид, че всичко зависи от тях, но всъщност слугуват на прищевките на изпълнителните директори, които им се падат на тях преки началници. Така че да не ги виним пък и прекалено.

Помоему трябва да пишат само на тези, които са били на интервю и не са одобрени. Личните ми наблюдения са, че като цяло го правят. Понаучиха се да изпращат задължителния учтив отказ.

# 304
Вярно, че го има и този момент при НР-те с Огромния брой кандидати за дадена позиция.
Като чета по някои от обявите където кандидатствам Видяно:785 пъти, друга 89о пъти, трета 1201 пъти направо ....не знам какво вече да си мисля newsm78 и наистина ако доста хора се поинтересуват относно своята кандидатура за дадена позиция НР-може да хване "Алергия от бърз тип " #Crazy #Cussing out newsm78

# 305
Мери, Мери... така е, права си донякъде. Но да знаеш, че всъщност в 99% от случите самите HR-ки са пикли. И като възраст, и като манталитет.

Но действително не може да очакваш да ти се обясняват защо не си повикан на интервю от такъв тип служители. Нивото им е ниско. Каквото и да си мислят те самите, истинската дума дали ще се наеме някой или друг "наше момче"  Wink имат началниците на отделите. HR-ите си дават вид, че всичко зависи от тях, но всъщност слугуват на прищевките на изпълнителните директори, които им се падат на тях преки началници. Така че да не ги виним пък и прекалено.

Помоему трябва да пишат само на тези, които са били на интервю и не са одобрени. Личните ми наблюдения са, че като цяло го правят. Понаучиха се да изпращат задължителния учтив отказ.
+1000 Напълно съм съгласен. newsm10

# 306
  • Другата България
И според мен.
Другото вече е чиста проба...казала съм какво мисля. Peace
Я се опитай да държиш сметка на шеф защо не те е взел на работа! Ще те вземе, ама друг път.

# 307
Само че аз ви казвам, че тази компания набира нон-стоп...от години и вероятно не получават по повече от едно СВ на ден. И не съм им държала сметка. Поисках отговор, защото би ми бил от полза. Нито съм се държала високомерно, нито нищо подобно. Писмото ми беше най-учтиво.

# 308
  • Другата България
То остана и да е било неучтиво.....
Не можеш да им държиш сметка защо не ти се обаждат след като си една от многото /най - вероятно/. Дори и никой да не кандидатства, явно по някаква причина не те харесват и не са длъжни изобщо да ти обясняват защо.
Факт е, че не ти отговарят. И така трябва. Ако всеки тръгна да пита защо не го викат на интервю фирмите трябва да си назначат хора специално за това - да отговарят на такива като теб.

# 309
Вярно, че го има и този момент при НР-те с Огромния брой кандидати за дадена позиция.
Като чета по някои от обявите където кандидатствам Видяно:785 пъти, друга 89о пъти, трета 1201 пъти направо ....не знам какво вече да си мисля newsm78 и наистина ако доста хора се поинтересуват относно своята кандидатура за дадена позиция НР-може да хване "Алергия от бърз тип " #Crazy #Cussing out newsm78

Това, че дадена обява е видяна N на брой пъти, не значи, че толкова хора са кандидатствали. Половината я отварят от любопитство, от другата половина пък половината не отговарят на изискванията, други пък отварят по няколко пъти....
Аз например, отварям обявата поне по 5-6 пъти преди да реша дали изобщо представлява интерес за мен. Отделно, ако реша да кандидатствам, още 5-6 пъти... Та, като има 10-ина като мен, ето ги 100-200 гледания на обявата.  Crazy Mr. Green

Преди в jobs-а беше по-добре, защото ти пращаха мейл, в който пишеше колко хора са кандидатствали преди теб на обявата и можееше поне да си направиш сметка. Но сега вече не пращат. Tired

# 310
Мери, както казах изобщо не съм им дъжрала сметка. Въпроса ми е бил със съвсем друга цел. И както казах, не може да съм една от многото, защото едва ли има изобщо повече от един кандидат на ден. Защо да трябва да не ми отговарят? Досега не ми се е случило на мен някой да ме пита нещо и аз да не му отговоря. А фирмата е достатъчно голяма, за да имат HR-ри, които да отговарят само за подбор.

# 311
  • Другата България
Ти явно не схващаш, че няма как да знаеш колко кандидата има, можеш да предполагаш.
Дори и да си права, ако няма такава политика /а то няма/, дори и да си единствената пак никой не е длъжен да ти се обяснява на теб специално.

# 312
Не, Мери. Ти не схващаш. Имам контактите на HR-ри на много големи компании и мога да ги котнактна и да ги питкам каквото си искам и съм 100% сигурна, че ще ми отговорят.

# 313
  • Сф
Едно е да питаш каквото си искаш, общи приказки, какви силни страни виждат в теб, как би се котирала и т.н., а съвсем друго е конкретно" Защо не ме избрахте", т.е. подлагаш на съмнение тяхнат компетентност.

# 314
  • Другата България
 Grinning Ок.
Отказвам се, защото няма смисъл.
Както видя това не е само мое мнение.
А и е факт, че не ти се отговаря, ти наистина можеш да питаш постоянно всеки за всичко, но както сама виждаш.....хората не са длъжни да ти отговарят. Защото не си необикновена, а си една от многото.

Общи условия

Активация на акаунт