Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 979
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Drahokam, набор на текст не е ИТ работа, ама никак. Аз вземам повече от 2-3 долара на час.
Причината за какво е у мен?
Не съм твърдяла, че е ИТ Simple Smile
Има всякакъв вид фрийленс, от едното до другото, аз съм си търсила допълнителен лев според уменията си.
Един кадърен човек като моя познат си докарва допълнително доходи, учи, развива се. Не на последно място, не намира време да философства по форумите, без значение бг-мама или бг-риболов.
Друг мой познат наскоро напусна в Бургас ИТ фирма, иначе базирана в София - лошо заплащане, лошо отношение, лоши условия като цяло. Сега е на свободна практика.
Явно може, но само за който го може. Ако ти не го можеш, от каква позиция раздаваш съвети на хората? Провалил се професионалист със спорни умения?

# 361
Някакво мнение за Decart ltd имате ли Praynig

# 362
Drahokam, хайде да не се нападаме! Скоро не е била толкова грозна темата и да не я правим такава. Не ми отговори на въпроса. Отипай пак, ако обичаш!
Че и сметка ми държиш какво правя май? Другият ти познат какво отношение има тук?
Защо мислиш, че не мога нещо? Кого какво съм посъветвала? Защо смяташ, че съм провалил се специалист със спорни умения?

# 363
Пак ли започнаха нападките и квалификациите  Confused

Придържайте се към добрия тон, моля  Peace

# 364
# 365
Сензата имат производство в София в Дружба, питаше някой напред.

Мериан, да не би това да е фирмата, от която се оплакваше преди месец?

Не, Сискосет са некоректните работодатели.

Тук съм кандидатствала преди 3 години и тогава не ме одобриха, гледам, че позицията се върти непрекъснато. Предполагам, че е за да си сверяват часовника или за да държат под напрежение служителите, а не защото наистина търсят служители 3 години безуспешно.

Мериан, благодаря за отговора.  bouquet

Пуснала съм СВ, но много не се надявам. Бях пускала в 2-3 чуждестранни фирми, точно за същата работа, каквато работя и съм учила и работила, но не ми звъннаха дори..... Sad Tired
Натали желая ти Успех, на себе си също, защото и аз пуснах там СВ за една позиция.
Отдавна не беше излизало и нещо за мен в чуждестранна компания.

Между другото тази седмица 8-14.02 съм пуснал доста СВ-та и то уж в големи фирми :Спиди,Ролпласт,Валда,Онро и Сенсата-дано да ми излезе Късмета да се махна от тоя Кошмар в който се намирам в момента!

Всъщност, желая на всички намиране на Желаната работа в тази юбилейна тема!!! bouquet

# 366
  • Другата България
Това верно е култово. hahaha

# 367
Благодаря за пожеланието, да ти се връща!!!  bouquet Peace На всички - успех!!!

Искам по-стабилна работа в някоя нормална фирма! Дано да ми се получи!
За съжаление не ми се обаждат от никъде...

# 368
  • Другата България
Не унивайте, момичета! Hug

# 369

Колкото и да е комично звучащо писмото, човекът си знае цената и хич не му пука, браво! Sunglasses Ако аз бях работодател, щях да го взема, пич е! Laughing

# 370
Хайде да сме честни  Joy  Човекът може да е простак, обаче е прав.
И за брането на зарзават в Европата, и за губенето на време, и за тъпите HR въпроси, които не носят никаква информация за кандидата. Никой от нас не би го написал така (било стил, било шльокавица), но често си мислим нещо подобно.
От "малка" не разбирам въпроса "Къде се виждате след Х години?". Ами надявам се да съм жива, здрава, пък другото ще го наредя. Не приемам също, че не обявяват заплати. Хайде, тези които са в сивия сектор, ясно защо. Но много фирми осигуряват на пълна заплата, имат изключително ясен бюджет за всеки отдел, който +- определя и индивидуалните ставки. Какво ще им стане да ги обявят и да не губят както свое време, така и това на кандидатите.
Приятелка наскоро ми прати 2-3 английски сайта от типа на джобса. Повечето обяви бяха с обявени заплати "от-до".

ПП: Valerina, писали сме заедно  Mr. Green

# 371
  • Другата България
Напълно съм съгласна с всичко, което казваш.

# 372
Да, да. Всички уж смятат така за HR-ите. Но аз поне колкото пъти съм казвала, че не само говорят, а и мислят глупости HR-ите, все се намира някой да ми каже колко съм лоша.

# 373
Заради една обявена заплата, някой може да изпусне много добри кандидати.

# 374
Благодаря за пожеланието, да ти се връща!!!  bouquet Peace На всички - успех!!!

Искам по-стабилна работа в някоя нормална фирма! Дано да ми се получи!
За съжаление не ми се обаждат от никъде...
Ще ти се обадят все отнякъде-бъди сигурна
И аз от година и половина имам Супер Огромно желание да сменя сегашната си работа.
Често пъти съм се отчайвал, като два-три дни нищо не излиза за мен
или излизат предложения от сорта да Бачкаш, като Ненормален 7/7 едва ли не
по 10-тина часа дневно за 1200лв нетно.
Но не се отказвам и не се отчайвам.
Ето казвам ти миналата седмица Една Камара Обяви по мойте специалности и
то даже три от обявите бяха пуснати във ВТОРНИК , които ден за мен е
СУПЕР КУЦ ден за каквито и да е обяви в Джобса.

С две думи:никаква загуба на Надежда за нещо по-добро и никакво отказване за кандидатстване по обява която смятате че покривате Отвсякъде. bouquet

Стана много дълго, но ще споделя и следното нещо с всички Вас:
Краят на ноември 2015г бях поканен на интервю след конкурс по документи и след попълване на тест изпратен на мейл адрес.
На самото интервю казах на НР-ката моите очаквания, под които няма да падна.
Тя още тогава ми каза, че са се спрели на мен понеже покривам изискванията им на 100%, обаче съм искал Най-Високо заплащане от всичките им кандидати.
Обаче вече втори месец не могат да намерят човек, покриващ всичките им изисквания ?!?
 Става въпрос за сума от 400лв месечно, която да платят над това което те са си измислили за бюджет за съответната длъжност-отговорност за 100 автомобила леки,лекотоварни и тежкотоварни, както и багерчета и мотокари отделно.
Е, ми като не им се дават пари за заплата-да дават тройно и петорно повече за ремонти на външни фирми.

И Честит празник на всички, независимо кой какво празнува -а има и много които уважават и двата Празника luvbed Heart Eyes txtloves newsm76 newsm76 или Wine Glassл анай-добре да се съчетаят двата празника Grinning Laughing

Последна редакция: нд, 14 фев 2016, 21:27 от td

Общи условия

Активация на акаунт