Работа, CV-та, HR-и, съвети - 50-та тем

• 59 994
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
Мери, не се прави в твоята сфера и на твоето ниво, но в моята сфера и на моето ниво, това е нормалният начин.

# 331
Хора, нито знаем точно сферата и нивото на Мери, нито на Селика. Защо си говорите за нива изобщо?

# 332
Сенсата бяха обявили що-годе скоро, че ще разкрият 1500 работни места само в Пловдив в близкото бъдеще, с изглед да наемат 3200: http://www.vesti.bg/pari/biznes/amerikanskata-kompaniia-sensata- … vod-u-nas-6030396

В статията пише, че в другия им завод вече работят 1200 души. В София също наемат много хора и офисът им е голям, но не съм виждала конкретни цифри. Та предполагам затова им се въртят обявите много време -  тези 1500 души няма да са с различни профили, а сигурно с 10-15-20, и затова пускат една и съща обява  Peace
Имам колега от университета, който работи за тях няколко години в централата в София - не се е оплаквал.

# 333
Хора, нито знаем точно сферата и нивото на Мери, нито на Селика. Защо си говорите за нива изобщо?

Аз говоря за нива, защото когато бях на друго, нещата не стояха така.

# 334
Бях споделила назад, че и аз се обадих да попитам в HR-а на една от фирмите. Не ми е практика, направих го еднократно, защото позицията много, ама много ми харесваше. И ми пасваше по стаж. Просто попитах дали селекцията е приключила или все още има вероятност да ме повикат. Обясних го с мотив, че имам други предложения, но тяхното ме влече повече. Т.е. склонна съм да изчакам.
Изясни (ми) се, че не са прочели мотивационното ми писмо, а само CV-то.  Освен това HRката не познаваше бившата ми фирма по име, а тя е с почти същото производство като тяхната. Съответно ми отговори, че според CV-то нямам опит в бранша. Е, ако беше прочела мотивационното щеше да знае, там бях писала дейността...но така.
Като цяло не е редно да се търси обратно информация защо не си селектиран за интервю. Но винаги има изключения.
Ето, в моя случай, жената не знаеше името на българска фирма с 650 човека персонал в същия бранш. Не е квартален гараж, че да не ги е чувала.

# 335
Това говори за ЧРката.
Все пак е странно да очаквате обратна връзка заради черните ви очи (очевидно). Особено след неколкомесечна пауза и особено когато тази пауза е отпуск по майчинство, а не творчески такъв, да очакваш да се избият за теб - съжалявам, но мисля, че в България няма сфера, в която кадрите да са чак толкова ценни.

# 336
Ами dobra аз и този ти пост коментирах или поне си мислех да коментирам... защото моят случай е много подобен.
Drahokam, не е заради черните ми очи, очевидно. И не е точно след пауза. Работя си. Никой не се избива за мен, но пък ме канят на интервюта на най-добрите места, от тези на които съм кандидаствала. И да, има такава сфера. И още как...

# 337
  • In the shadows of my mind
Селика, за кое ниво и коя сфера говориш? Интересно ми е, за да си обясня отношението, което имаш.

# 338
Където кадрите са чак толкова ценни ли? Нямам предвид моята...

# 339
  • София - Варна
Е сега, ако човек е в IT сферата, има богат опит и ниво, нормално е да очаква описаното отношение от Celika.

# 340
Това говори за ЧРката.
Все пак е странно да очаквате обратна връзка заради черните ви очи (очевидно).
Не очаквам, надяваХ се. Тази позиция ми беше по-важна и затова направих стъпка, която иначе смятам за неуместна. Ако насреща си имаш компетентен човек, той ще съумее да направи разлика между отчаяние, нахалство и мотивация. Аз бях силно мотивирана, защото обожавам работата си в тази сфера.
Не мисля, че търсенето на работа е строго канализиран процес и не търпи изключения. Провеждала съм доста интервюта (в старата ми фирма мениджърите сами интервюираха, а не чр) и мотивираните хора си личат. Имала съм такива, които са търсили обратна връзка и са ми правили по-скоро добро впечатление. За разлика от кандидати, които са ми пращали някой колега да ходатайства.

# 341
  • In the shadows of my mind
Където кадрите са чак толкова ценни ли? Нямам предвид моята...
През цялото време в темата говориш за твоето ниво и твоята сфера, в която очакваш някакво специално отношение. Сама каза:
А и не съм "всеки" като се има предивд отношението, което получавам от останалите компании.
Мери, не се прави в твоята сфера и на твоето ниво, но в моята сфера и на моето ниво, това е нормалният начин.
Питам коя е твоята сфера и какво е твоето ниво?

Последна редакция: нд, 14 фев 2016, 15:26 от Josellyn

# 342
  • София
Сензата имат производство в София в Дружба, питаше някой напред.

# 343
Josellyn, значи.... това че говоря за моята и че не съм "всеки", не означава, че кадрите като мен са чак толкова ценни. Но... ценни са експертите в разработването на софтуер, какъвто аз не съм. Иначе... ИТ съм, а нивото ми е 10 годишен опит.

# 344
Сензата имат производство в София в Дружба, питаше някой напред.

Мериан, да не би това да е фирмата, от която се оплакваше преди месец?

Загледала съм се и аз в техни обяви, че ми се иска работа в чуждестранна фирма, поне малко по-нормални взаимоотношения да има... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт